Smörig krabbpasta är lyxig och enkel, allt på samma gång. Och är inte en lättlagad middag en lyx i sig? Körsbärstomater, smör (natch), körvel, citron, krabbkött och din favoritpasta är ungefär allt som behövs. #LCHumpDayPasta

Anpassad från Melissa Clark | Middag på franska | Clarkson Potter, 2020

Denna pastarätt är imponerande, men det är knappt något arbete alls, perfekt för en improviserad sammankomst. Självklart vill du ha det färskaste sötaste krabbköttet som finns. Ersätt hummer om du inte kan få tag i krabba, eller använd små räkor, kort kokta i smör, och variera gärna örterna om du inte hittar körvel. Körvel är inte så populär utanför Frankrike som denna lätt lakritsaktiga ört borde vara – använd basilika, mynta eller koriander istället.Melissa Clark

Vad är LC HUMP DAY PASTA?

Jag är glad att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

  • Ta med en stor gryta av kraftigt saltat vatten till en kokning. Tillsätt pastan och koka tills den är al dente (vanligtvis en minut eller två mindre än vad paketet anger). Spara 1 kopp av pastavattnet och rinna av pastan.
  • I en stor stekpanna på medelvärme, smält smöret. Vispa i 1/2 kopp av pastavattnet och parmesanen. Rör ner tomaterna, salladslöken, rödpepparflingorna och en stor nypa salt, låt sjuda tills tomaterna börjar mjukna, 1 till 2 minuter.
  • Rör ner pastan, 1/4 kopp körvel eller persilja, citronskal och -saft och svartpeppar efter smak. Rör om tills den är genomvärmd. Vänd försiktigt ner krabbköttet.

  • Ta av stekpannan från värmen. Servera krabbapastan beströdd med parmesan, den återstående 1/4 kopp körvel eller persilja, en klick olivolja, och mer rödpepparflingor, efter smak.

*Hur får jag ut skalbitarna ur mitt krabbkött?

Det här kanske inte låter som en stor grej förrän du hör det där otäcka knas medan du slukar en stor, vacker skål med skaldjurspasta. Ta allt det härliga krabbköttet och bred ut det på en plåt. Stoppa den under broilern i en minut – precis tillräckligt för att få dessa skalbitar att bli klarröda. Och…lättare att upptäcka. Med det här lilla tipset kommer du fortfarande att behöva välja ut det, men det kommer att göra de här bitarna av skalet så mycket lättare att hitta.

Servering: 1 serveringKalorier: 597 kcalKolhydrater: 64 gProtein: 29 gFett: 25 gMättat fett: 13 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 8 gTransfett: 1 gKolesterol: 81 mgNatrium: 791 mgKalium: 755 mgFiber: 4 gSocker: 6 gVitamin A: 2261 IUC-vitamin: 57 mgKalcium: 182 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Melissa Clark. Alla rättigheter förbehållna.


Ursprungligen publicerad 20 juli 2021

Recepttestares recensioner

Med alla de högkvalitativa konserverade skaldjuren som finns tillgängliga nu, har jag varit mycket intresserad av att hitta fler sätt att införliva det i måltider varje vecka. Jag var verkligen exalterad över att prova detta recept på smörig krabbpasta med en så enkel ingredienslista och en snabb tillagningsprocess. Definitivt en veckokvällsvinnare med en unik twist med klumpkrabban.

Som så många somriga pastarätter, kan detta enkelt riffas på baserat på vad som är i säsong (eller i ditt kylskåp) och dina personliga preferenser. Jag kan se att man ringer upp tomaterna eller byter mot snabblagad sommarsquash. Det här är en enkel rätt men en riktig vinnare.

Elegans och lätthet – denna porslinsvärda smöriga krabbapasta är lika snabb och bekväm som linguine med konserverade musslor. Och det är lika läckert som det är vackert. En nybörjare hemmakock? Oroa dig inte. Varje steg är en bris och det finns ingen jonglering av flera kokkärl eller knepiga värmejusteringar. Det är ingrediensernas balansgång som gör den här rätten speciell. Smör, citron, tomater och ost lämnar alla gott om utrymme för krabban att komma igenom. Jag hade inte körvel, så jag använde en kombination av persilja och dragon, och de blev en sådan underbar ersättning. (Inte överraskande, eftersom dragon/smörsås och skaldjur är kända för att vara fantastiska tillsammans.)

Kombinationen av skaldjur och smör fick mig att tänka på varma hummerrullar (och sommar!). Så istället för knaprigt bröd serverade jag det med möra och fluffiga klassiska middagsfrallor och en flaska rosé.

Denna smöriga krabbapasta var en snabb, enkel och dekadent middag på vardagar för 2 vuxna och 2 barn. Vi polerade bort hela pannan på mindre än tio minuter. Det enda jag skulle ändra på är att lägga till mer citronsaft och skal!

Jag älskar pasta och krabba, och serverade detta recept på smörig krabbpasta som huvudrätt. Jag kände inte att såsen fastnade på bucatini-pastan så bra och nästa gång jag gör det här receptet kommer jag förmodligen att använda en annan typ av pasta, men det är personliga preferenser tror jag. Både min man och jag älskar skaldjur, så vi båda gillade det här receptet. Eftersom jag gillar rätter med mycket värme och min man inte så mycket, var jag inte säker på att han skulle gilla den tillsatta röda paprikan, men vi båda gillade den extra touchen av värme och kommer att lägga till det i receptet när jag gör det igen. Det är en djurhållare, men på grund av kostnaden för krabbakött i vårt område av landet, kommer det förmodligen inte att göra det ofta.

Om orden smörig, krabba och pasta inte skickar ditt sinne och mage ett fladder, vet jag verkligen inte vad som kommer att göra det. Jag blev såld så fort jag läste namnet på det här receptet och min spänning växte bara när jag läste vidare och såg hur lätt det är att tillaga. Jag älskar hur citronen, smöret, tomaterna och örterna kombineras harmoniskt och lockar den ömma krabban att slå sig samman. Parmesanen och krabban tillför en mild våg av umami, som i kombination med såsens ljusa bakgrund på något sätt lyckas trösta och upphetsa ätaren allt i en läcker munsbit.

Även om du säkert kan göra en hel del av skivningen och mätningen medan vattnet kokar upp och pastan kokar, rekommenderar jag att du börjar med förberedelserna så att du kan vispa ihop såskomponenterna med så lite stress som möjligt i ljuset av al dente-pastan som väntar i kulisserna och blir mindre allteftersom minuterna går. Den här smöriga krabbpastan skriker efter att kunna paras ihop med något att suga upp varenda droppe av ambrosialsåsen, till exempel ett gott knaprigt bröd, tillsammans med något ljust och grönt som en ruccolasallad med en zippy dressing.

Jag älskar en läcker pastarätt som kan stå på bordet på under en timme! Det här är en av dessa rätter. Massor av smak med tomater, citron och persilja/dragon, och en relativt lättare rätt. Det var perfekt för en sommarkväll. Även om titeln är smörig krabbpasta, tycker jag att detta är missvisande, eftersom det bara finns 4 matskedar smör i receptet, och citronen, tomaterna och dragonen höjer rätten. Naturligtvis finns krabban där, men den delar verkligen rampljuset med de andra ingredienserna.

När jag gör den här igen ändrar jag hur såsen görs genom att fräsa salladslöken och tomaterna i smöret och sedan tillsätta pastavattnet. Jag skulle inte lägga till parmesanen förrän pastan har tillsatts, eftersom den inte blandade sig bra i smör/vattenblandningen. Jag tyckte att dessa instruktioner var konstiga, men ingen skada skedd, jag skulle bara göra det annorlunda nästa gång.Source link

Rate this post

Leave a Reply