Detta smörig nötkött och jordnötsröra är en snabb och enkel måltid gjord på tunt skivat marinerat nötkött som snabbt tillagas med purjolök i smör, vinäger och sojasås. Krisiga saltade jordnötter kröner denna veckas vinnare.

En vit och brun tallrik fylld med nöt- och purjolöksröra, toppad med jordnötter.

Anpassad från Andy Baraghani | Kocken du vill bli | Lorena Jones-böcker, 2022

Jag får dessa intensiva sug efter röror. Oavsett om det är den varmaste fuktiga natten eller en blåsig kall dag, ger en lättrörd kött mig energi på ett sätt som få rätter kan. Denna nöt- och jordnötsröra roterar regelbundet i mitt kök. Jag tenderar att välja köttstycken som har en hälsosam mängd fett, så att de inte torkar ut mot den intensiva värmen i pannan.

Börja med att stoppa in köttet i frysen i 10 minuter, vilket gör det lättare att skiva. Mät sedan upp allt annat, lägg ingredienserna i alla dina små prep-skålar; du vill ha varje ingrediens redo att gå eftersom den här rätten går ihop snabbt.

Purjolöken blir saftig (ja!) då den kokar snabbt i smör-vinägersåsen. Nötköttet får en touch av karamellisering från sockret och den självhäftande sherryvinägern. Och när du väl inser hur enkelt det här receptet är, kommer du att göra det en gång i veckan.–Andy Baraghani

Vanliga frågor om wokning av nötkött

Vad är hanger steak?

Hangerstek är ett snitt som tagits från den nedre undersidan av en ko. Det är ofta en av de mest möra snitten, tar marinad bra och är underbar att grilla eller woka. Om du inte kan hitta galgbiffar kan du ersätta en axelmör biff, kjolstek eller flankstek.

Vad är det bästa sättet att rosta jordnötter?

Du kan rosta dem snabbt i en panna på en spis, eller i ugnen.

För att rosta på spishällen, placera din 1/3 kopp jordnötter i en stekpanna på medelhög värme, tillsätt salt om så önskas. Rosta, rör om ibland, i 6 till 8 minuter, överför sedan till en pappershandduk för att svalna. Dina jordnötter blir lite mjuka medan de är varma, men blir knapriga när de svalnar.

Kan jag förbereda detta i förväg?

Du kan göra marinaden och stoppa nötköttet i marinaden, i kylen, i upp till 1 dag innan tillagning.

Smörig nötkött och jordnötsröra

En vit och brun tallrik fylld med nöt- och purjolöksröra, toppad med jordnötter.

Det här enkla asiatiskt inspirerade wokade nötköttsreceptet är gjort med tunt skivat marinerat nötkött som snabbt tillagas med purjolök i smör, vinäger och sojasås. Den är toppad med knapriga rostade jordnötter.

Andy Baraghani

Prep 15 min

laga mat 15 min

Total 50 min

  • Använd din kockkniv och skiva nötköttet mot säden i 1⁄4 tum tjocka (6 mm) remsor ca 2 tum (5 cm) långa.

  • I en medelstor skål, vispa 1 matsked av den neutrala oljan, peppar, ingefära, farinsocker och sesamolja för att kombinera. (Denna marinad blir inte helt slät, vilket är helt okej.)

  • Tillsätt nötköttet till marinaden, strö över 1 tsk salt och rör om. Låt marinera i kylen i 20 minuter eller upp till 1 dag.

  • Putsa och kassera den håriga rotänden och de mörkgröna topparna från purjolöken. Halvera purjolöken på längden och grovhacka sedan på snett i 5 cm (2 tum) bitar. Skölj purjolöken ordentligt för att få bort eventuell smuts och ställ åt sidan.

  • Ställ in en stor stekpanna av gjutjärn eller rostfritt stål, eller wok på medelhög värme. Tillsätt den återstående 1 msk neutral olja och värm tills den är väldigt, väldigt varm.

  • Använd en tång, lägg till hälften av nötköttet i stekpannan i ett enda lager och koka, utan att röra eller kasta, tills det är djupt brunt runt kanterna, 2 till 4 minuter. (Delarna i kanterna av pannan kommer att bryna snabbare än de i mitten, så vänd dem först.) Vänd och stek på de andra sidorna tills de inte längre är rosa, cirka 30 sekunder. Överför nötköttet till en tallrik och upprepa med de återstående bitarna.

  • När allt nötkött har fått färg, sätt tillbaka det i stekpannan och tillsätt purjolök, smör, vinäger och sojasås. Krydda lätt med salt och koka, rör om eller rör ofta, tills smöret har smält, purjolöken har vissnat något och du har en slät sås som täcker biffen, 1 till 2 minuter.

  • Ta av från värmen och strö jordnötterna över köttet. Servera omedelbart.

Servering: 1delKalorier: 408kcal (20 %)Kolhydrater: 12g (4 %)Protein: 29g (58 %)Fett: 28g (43 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 13gTransfett: 1gKolesterol: 86mg (29 %)Natrium: 292mg (13 %)Kalium: 540mg (15 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 931IU (19 %)C-vitamin: 5mg (6 %)Kalcium: 53mg (5 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 9 september 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply