Dessa ugn rostade rädisor med örtsmör visa upp krispiga, peppriga vårrädisor på bästa möjliga sätt. De tillagas i ugnen för att mildra deras tugga och kvävs sedan i örtsammansatt smör för en enkel, enastående tillbehör.

Ugnsrostade rädisor toppade med örter på en plåt.

Anpassad från Alice Zaslavsky | Till beröm av Veg | Aptit av Random House, 2022

Jag har aldrig varit en rädisa-älskare – jag tycker att de är för peppriga och jordiga. Ändå blev jag fascinerad av Alice Zaslavskys idé om att rosta och slänga dem i ett krämigt örtsmör.

Ärligt talat var mina förväntningar låga. Jag tänkte att de i bästa fall skulle vara smöriga och örtiga men fortfarande pepprig och jordig.

Ack, nej. Deras tjänstgöring i ugnen mildrade deras bett, och det sammansatta smöret var det guld som denna lilja behövde. Närmare bestämt dragonen som kittlade och lyfte rätten.

Jag kände att det behövde lite syra, så jag tillsatte massor av citronskal och en skvätt citronsaft. Några malningar av peppar och ett nytt stänk av havssalt, och vi var i affärer.

Åh, det sammansatta örtsmöret var så gott och rikligt (vi hade rester) att det förvandlade en ho-hum skål med potatismos (finns det någonsin något sådant?) till något grymt gott.


Varför våra testare älskade detta

Testarna var slagen av smaken av dessa ugnsrostade rädisor. De älskade hur de knapriga, kryddiga råa rädisorna förvandlades i ugnen och “förlorade sin kryddighet och kom ut mör och lite brynt med en hint av sötma.

Lisa A. anslöt sig till sin kommentar, ”Rostade rädisor blir sött nötigoch de är ett fint ackompanjemang till nästan vad som helst.”

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för ugnsrostade rädisor -- rädisor, dragon, smör, vitlök, salt och persilja.
 • Rädisor –Om du kan hitta flerfärgade rädisor ger de en fantastisk presentation, men vanliga röda rädisor fungerar bra här också. Försök att hålla rädisorna lika stora (skär de större i fjärdedelar) så att de kokar jämnt. Om du är särskilt känslig för värmen i rädisor, blötlägg dem i en skål med kallt vatten i 45 minuter innan de rostas.
 • Dragon-Denna ört har en lakritsliknande smak som passar bra med rädisor. Om din dragon ser lite vissen ut kan du fräscha upp bladen i ett isvattenbad i 15 till 20 minuter innan du använder den.
 • saltat smör –Saltet i smöret är extremt viktigt för att ge smak åt rädisorna, som blir ganska mjuka efter tillagning. Om du använder osaltat smör, tillsätt en extra 1 tesked havssalt till ditt smör när du gör det örtsammansatta smöret.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen till 400°F.
Rädisor skärs på en träskiva med en skål med rädisor i bakgrunden och en person som rör i skålen med rädisor.
 1. Putsa rädisorna och skär dem i halvor eller fjärdedelar, beroende på storlek.
 2. Kasta rädisorna med olivolja. Lägg i ett enda lager på en plåt och rosta tills de är precis mjuka.
Hackade örter och smör i en matberedare, och en matberedare med färdigt örtsmör i.
 1. Under tiden, mixa vitlök, salt och örter i en matberedare. Häll i smöret.
 2. Puls tills smöret och örterna är ordentligt blandade. Skrapa ner smöret i en liten skål.
Örtsmör rörs ut i en bakplåt med rostade rädisor och en citron skalas över rädisorna.
 1. Skeda en fjärdedel av smöret över de rostade rädisorna och släng för att kombinera. Återgå till ugnen och tillaga i 5 minuter till.
 2. Strö över citronskal (och juice, om du vill) över de rostade rädisorna.
 3. Servera varm med extra örter, salt, peppar och mer smör, om så önskas.

Vanliga frågor om recept

Hur smakar rädisor?

Beroende på variationen av rädisor och odlingsförhållandena kan smaken variera från mild och söt, med endast en antydan av krydda, till mycket pepprig. Svarta, daikon och vattenmelonrädisor tenderar att vara mildare, medan jordglobsrädisor och franska frukosträdisor ofta är kryddiga.

På vilka olika sätt kan jag förbereda rädisor?

Rädisor kan förberedas på många sätt. De kan serveras råa, ofta med smör och salt, och erbjuder en krispig, pepprig tugga. Metoden som beskrivs i detta recept för att steka rädisor kommer att ge dig en mildare, sötare version av grönsaken. Om du föredrar kokta rädisor kan du även göra bräserade rädisor.

Hur ska jag servera dessa ugnsrostade rädisor?

Testarna njöt av dessa rädisor tillsammans med ett enkelt protein, som grillad biff, fisk eller stekta fläskkotletter. En schmear av det överblivna sammansatta smöret är också utmärkt på toppen av kött och fisk.

Ugnsrostade rädisor toppade med örter på en plåt.

Hjälpfulla tips

 • Använd överblivet örtsmör för att toppa vitlöksbröd, breda på majskolvar, slänga med pasta eller toppa grillad oxfilé.
 • Om du föredrar krispigare rädisor, minska den första stektiden med 5 minuter. Alternativt, för mer möra rädisor, koka dem tills de är gaffelmamma.
 • Överblivna rostade rädisor kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar. Blandat smör kan kylas i upp till 2 veckor eller frysas i upp till 6 månader.
Ugnsrostade rädisor toppade med örter på en plåt.

Fler bra recept på rädisor

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Smöriga ugnsrostade rädisor

Ugnsrostade rädisor toppade med örter på en plåt.

Dessa smöriga rostade rädisor rostas i ugnen för att mildra deras tugga och kvävs sedan i örtsammansatt smör för en enkel, enastående tillbehör.

Prep 15 minuter

kock 25 minuter

Total 40 minuter

Rosta rädisorna

 • Värm ugnen till 400°F (200°C).

 • Skär de större rädisorna på mitten, lämna rotänden och lite av den gröna stjälken fästa för dekorativ effekt. Skär eventuella mycket stora rädisor i fjärdedelar.

 • Bred ut dem på en kantad bakplåt och blanda med olivolja för att täcka. Sätt in rädisorna i ugnen och rosta tills de precis blivit mjuka, cirka 20 minuter.

Gör örtsmöret

 • Blanda vitlök, flingat havssalt och örter i en matberedare tills en grov pasta bildas. Häll i smöret och pulsera för att kombinera. Skrapa ner smöret i en liten skål.

 • Skopa en fjärdedel av smöret ur skålen och lägg det över rädisorna på plåten. Blanda det genom rädisorna för att glasera dem. Täck resten av smöret med plastfolie och förvara det i kylen eller frysen för senare användning.

 • Sätt tillbaka rädisorna i ugnen och rosta i 5 minuter till. Strö över citronskal.

 • Servera varm, beströdd med färska örter, flingigt havssalt och peppar. Ringla över extra smält örtsmör om så önskas.

 1. Överblivet örtsmör –Använd överblivet örtsmör för att toppa vitlöksbröd, breda på majskolvar, slänga med pasta eller toppa grillad oxfilé.
 2. Justera din tillagningstid –Om du föredrar krispigare rädisor, minska den första stektiden med 5 minuter. Alternativt, för mer möra rädisor, koka dem tills de är gaffelmamma.
 3. Lagring-Överblivna rostade rädisor kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar. Blandat smör kan kylas i upp till 2 veckor eller frysas i upp till 6 månader.

Servering: 1delKalorier: 178kcal (9 %)Kolhydrater: 10g (3%)Protein: 2g (4 %)Fett: 15g (23 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 0,5gKolesterol: 30mg (10 %)Natrium: 267mg (12%)Kalium: 658mg (19 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 525IU (11 %)C-vitamin: 40mg (48 %)Kalcium: 89mg (9 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Utdrag från In Praise of Veg © 2022 . © 2023 David Leite. Foton © 2022 David Leite. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.


Source link
Rate this post

Leave a Reply