Grekisk pastasallad är lätt nog att göra för en hektisk sommarnatt och speciell nog att dela med sällskap. Om du har sett vårt grekiska salladsrecept kommer du att känna igen många av ingredienserna i denna pastasallad. Denna sallad är snabb, enkel och god. Hoppa till den grekiska pastasalladen

Grekisk pastasallad

Gör vår grekisk inspirerade pastasallad

Grekisk pastasallad är en utmärkt sallad att ha i bakfickan. Den är enkel att handla och snabb att göra. Servera detta som tillbehör eller förvandla det till middag och toppa med grillad kyckling, lite räkor eller krispig tofu.

Vi använder vår go-to grekiska salladsdressing i denna sallad, som i huvudsak är olivolja blandad med rödvinsvinäger, oregano, salt och peppar. Tillsätt sedan en skvätt av saften från en burk med pepperoncini för en extra bit. Färsk citronsaft fungerar om du inte har pepperoncini i kylen.

För ännu mer briny godhet, om du köper din fetaost packad i saltlake, använd den! Den grumliga, salta vätskan är utsökt och perfekt när den läggs till denna pastasallad. Jag använder två matskedar eller så. Det är utmärkt.

Grekisk pastasallad ingredienser

Som traditionell grekisk sallad kombinerar vi färska tomater, rödlök, oliver och en generös mängd fetaost. För lite mer crunch älskar jag att lägga till en hackad grön paprika och några skivade pepperoncini-peppar.

Denna grekiska pastasallad är perfekt att ta med till nästa träff. Det är fräscht, färgglatt och gott. Jag har också njutit av det själv som bas för något annat. Överväg att lägga till några kikärter, rostade räkor, krispig tofu eller saftig kyckling för en komplett måltid.

Grekisk pastasallad med fetaost, oliver, tomater och rödlök.

Att göra salladen går snabbt. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i botten av en stor serveringsskål och lägg sedan i allt annat. Lätt.

Fler enkla sallader

Snabb briny grekisk pastasallad

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Grekisk pastasallad är en utmärkt sallad att ha i bakfickan. Den är enkel att handla och snabb att göra. Servera detta som tillbehör eller förvandla det till middag och toppa med grillad kyckling, lite räkor eller krispig tofu.

För en välkryddad och utvecklad smak använder vi saltlake på två sätt i denna sallad. Först tar vi ett par matskedar juice från en burk pepperoncini-peppar, som tillför lite pepp och krydda. För det andra köper vi fetaost packad i saltlake och drar fördel av att lägga till ett par matskedar av den grumliga, salta vätskan till dressingen. Pepperoncini och feta saltlake är valfria, men om du har dem till hands, använd dem.

Ger ca 6 portioner

Du kommer behöva

Salladsdressing

1/4 kopp (60 ml) extra virgin olivolja

1/4 kopp (60 ml) rödvinsvinäger

2 matskedar (30 ml) saltlake från burk med pepperoncini paprika eller använd färsk citronsaft

2 msk (30 ml) saltlake från fetaost, valfritt, se tips

1 ½ tsk torkad oregano

1/4 tsk fint havssalt plus mer efter smak

Pastasallad

8 uns kortskuren pasta, såsom fusilli eller penne

1/2 kopp tunt skivad rödlök

3 små tomater, hackade, 1 ¼ koppar

1 grön paprika, hackad

1 ¼ koppar kalamataoliver, urkärnade och halverade

8 uns fetaost, skuren i ½-tums kuber

4 pepperoncini-peppar, tunt skivad, valfritt

Vägbeskrivning

  Lägg den skivade löken i en liten skål och täck med kallt vatten. Ställ skålen åt sidan i 10 minuter så att den råa smaken på löken lugnar sig lite. Låt rinna av och skölj sedan löken innan du lägger dem i salladen.

  Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pasta och koka tills den är mjuk, 6 till 10 minuter (kontrollera förpackningen för rekommenderad koktid). Häll av och skölj väl under kallt vatten.

  Medan pastan kokar, gör du dressingen i botten av en stor skål. Vispa olivolja, rödvinsvinäger, pepperoncini-lake, feta-lake, oregano, salt och svartpeppar tillsammans tills det är väl blandat.

  Tillsätt den avrunna och sköljda pastan i dressingen och blanda väl.

  Rör ner den avrunna och sköljda rödlöken, tomaterna, paprikan, oliverna, fetaosten och skivad pepperoncini.

  Smaka av efter smaksättning och justera med salt och peppar efter behov. Servera eller för bästa resultat, täck över och kyl i minst 30 minuter och upp till 5 dagar.

Adam och Joannes tips

 • Fetakalake: Vi köper fetaost som är förpackad i saltlake. Den grumliga vätskan är salt, krämig och utsökt vispad in i vår dressing. Om du inte hittar fetaost som säljs i saltlake är det okej. Salladen smakar fortfarande bra, men om du kan hitta den, köp den. Fetaen är godare, och du kan använda saltlaken för att krydda allt möjligt (den här pastasalladen ingår).
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1/6 av receptet / Kalorier 381 / Totalt fett 21,2g / Mättat fett 7,5 g / Kolesterol 33,6mg / Natrium 661,4mg / Kolhydrat 37,4g / Kostfiber 4,2 g / Totalt socker 5,5 g / Protein 11,7 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply