Detta cashew kyckling recept kommer samman ca 10 minuter och är en hälsosammare version av den klassiska kinesiska maträtten!

Dessa möra kycklingbitar är belagda med fet stil hemlagad sås och blandas med rostade cashewnötter. Servera den över en risbädd med en sida av ångad broccoli så står middagen på bordet på nolltid!

ett foto av fräcka kycklingbitar blandade med cashewnötter och ångad broccoli.

Kinesisk cashew kyckling recept

Jag har ingen aning om varför det är så, men julen gör mig alltid sugen på japansk och kinesisk mat. Ja, inte en asiatisk förfader i mig, men semestern, en tid då vi reflekterar över familjen och gör familjens favoritrecept, får mig alltid att vilja ha kinesisk mat som vår krispig honungskyckling. Jag har aldrig ätit cashewkyckling hemma förrän nu, och jag är säker på att det finns mängder av recept där ute, men det här är vår personliga favorit, särskilt för att det är snabbt och enkelt. På riktigt.

Jag älskar att laga mat, men det finns inget jag älskar mer än en utsökt middag som inte tog någon tid alls att städa upp och sedan ta ur pyjamasen och koppla av. Det är min favorit tid på dagen. Jag älskar att skicka alla upp på övervåningen för att hoppa i pyjamas.

Speciellt under vintern eftersom det betyder att jag verkligen kan bli mysig och varm. Jag har sämst cirkulation och om inte någon av er känner till något hemligt sätt att fixa det så är jag beroende av lager hela vintern. Faktum är att även under sommaren kommer du alltid att fånga mig i tofflor eller strumpor eftersom mina fötter fryser. Jag kan inte vara den enda, älskar ingen av er att ta på er pyjamas och mysa?

ett foto av en skål med möra kycklingbitar överdragna i en djärv sås och blandade med cashewnötter bredvid ångade broccolibuketter.

Cashew kyckling ingredienser

För detta recept på kyckling med cashewnötter behöver du bara en handfull skafferihäftklamrar och alla ingredienser är lätta att hitta i mataffären. Du kommer inte att tro hur lätt det är att göra detta restaurangkvalitetsrecept hemma. Här är vad du behöver…

Kyckling

 • benfria kycklingbröst utan skinn
 • majsstärkelse
 • salt och peppar
 • vitlök
 • risvinäger
 • canolaolja

Sås

 • Hoisin sås
 • Soja sås
 • brunt socker
 • mald ingefära
 • vatten
 • majsstärkelse

Tillägg

 • torra rostade cashewnötter
 • sesamolja

Detta är tänkt att vara en översikt över ingredienserna till detta recept. För de detaljerade måtten, scrolla ner till receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto av en skål fylld med saucy cashew kyckling blandat med rostade cashewnötter med en sida av ångad broccoli.

Hur man gör Cashew Kyckling

Förutom att hålla ingredienslistan så enkel som möjligt bestämde vi oss också för att hoppa över friteringen och valde att tillaga cashewkycklingen i en oljad stekpanna istället. Här är de viktigaste stegen för att göra detta cashewkycklingrecept:

 1. Rosta cashewnötterna för att få fram den nötaktiga smaken.
 2. Kasta den tärnade kycklingen med majsstärkelse, salt och peppar.
 3. Stek kycklingen i en väl oljad stekpanna tills den är brun på alla sidor.
 4. Medan kycklingen kokar, rör ihop cashewkycklingsåsen.
 5. Häll såsen över kycklingen och låt blandningen puttra tills den tjocknat något.
 6. Släng cashewnötterna och lite sesamolja med kycklingen och servera. Toppa med salladslök och sesamfrön om så önskas.

Alla detaljerade instruktioner finns i receptkortet i slutet av inlägget.

Kan jag göra cashewkyckling med kycklinglår istället?

Ja, jag är säker på att kycklinglår kan användas istället för kycklingbröst. Observera bara att du vill ha benfria skinnfria lår för detta kinesiska kycklingrecept.

Kan jag lägga till grönsaker till min cashewkyckling?

Definitivt! Snapärtor, broccoli, svamp, paprika och babymajs skulle alla vara läckra tillägg till detta hemgjord cashew kyckling. Du kanske vill sautera grönsakerna innan du tillagar kycklingen och lägg tillbaka dem i stekpannan när du slänger allt med såsen. (Du vill inte överkoka grönsakerna!)

ett foto gyllene kokta kycklingbitar överdragna i en söt klibbig sås och blandade med rostade cashewnötter serveras med ångad broccoli.

Kan jag göra denna glutenfri?

Ja, genom att använda majsstärkelse istället för mjöl för att muddra kycklingen, bör den vara glutenfri. Du vill dubbelkolla att din soja är glutenfri (om den inte är det kan du använda tamari istället).

Tips för att göra Cashew Kyckling

Försök att skära kycklingen i jämnstora bitar så att allt tillagas i ungefär samma hastighet. Det behöver inte vara perfekt, men gör ditt bästa.

Om du föredrar din cashewkyckling på den kryddigare sidan, tillsätt några krossade rödpepparflingor till såsen. Var försiktig, lite räcker långt!

Vad man ska äta med cashewkyckling

Om du serverar denna kyckling med ångat ris och en sida av broccoli som visas, behöver du inte mer än så. Men om du vill ändra på saker eller om du matar en folkmassa och vill ha fler alternativ, prova följande tillbehör till det:

Lagring och återuppvärmning

Förvara resterna i en lufttät behållare i kylen. Den håller sig i upp till 5 dagar men jag rekommenderar att du äter på 2-3 dagar för maximal smak.

Och om du har överbliven kinesisk cashewkyckling rekommenderar jag att värma upp den i en stekpanna med lite olja på låg värme. Detta kommer att förhindra att kycklingen och såsen torkar ut och blir gummiaktiga.

De kontrasterande texturerna av mör kyckling med knapriga cashewnötter täckt av en söt och salt klibbig sås gör denna cashewkyckling helt oemotståndlig! Glöm den kinesiska takeouten och gör det här snabba och enkla receptet hemma!

Fler asiatiska recept:

Serveringar: 4 -6 portioner

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 10 minuter

Beskrivning

Detta Cashew Chicken Recept kommer ihop på cirka 10 minuter och är en hälsosammare version av den klassiska kinesiska takeout-rätten!

För kycklingen

 • Lägg maizena, salt och peppar i en skål och blanda med kycklingen.

  1/4 kopp majsstärkelse, 1/4 tsk salt, 1/4 tsk peppar, 3 kycklingbröst

 • Skaka av eventuellt överskott.

 • Värm en nonstick-panna på medelhög värme och tillsätt sedan 1 msk rapsolja.

  2 msk rapsolja

 • Tillsätt 1/2 kyckling och bryn på varje sida i ca 2-3 minuter. Ta upp på en tallrik och upprepa med resterande olja, kyckling och vitlök.

  3 kycklingbröst, 4 vitlöksklyftor, 2 msk rapsolja

 • Lägg tillbaka den första omgången kyckling i grytan samt vinägern och koka tills vinägern är helt införlivad.

  2 msk risvinäger

Till såsen

 • Vispa under tiden hoisinsås, soja, farinsocker och ingefära i en liten skål.

  4 matskedar Hoisinsås, 2 msk sojasås, 1 1/2 msk farinsocker, 1/8 tsk mald ingefära

 • Häll över kycklingen i pannan och sänk värmen till medel låg.

 • Låt puttra i ytterligare 2-3 minuter eller tills den är tjock och kycklingen är genomstekt.

 • Vispa samman maizena och vatten och lägg till såsen för att hjälpa till med att tjockna.

  1 msk majsstärkelse, 1/4 kopp vatten

 • Släng ner cashewnötterna och sesamoljan och servera över ris med broccoli om så önskas.

  1/2 tsk sesamolja

 • Servera över ris med salladslöken.

  6 salladslökar

Förvara rester i kylen i 2-3 dagar

Servering: 1koppKalorier: 501kcalKolhydrater: 31gProtein: 42gFett: 23gMättat fett: 4gFleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 0,05gKolesterol: 109mgNatrium: 1113mgKalium: 896mgFiber: 2gSocker: 11gVitamin A: 232IUC-vitamin: 7mgKalcium: 48mgJärn: 3mg

Författare: Söt basilika

Kurs: 50 + bästa enkla asiatiska recept

Kök: asiatiska

rekommenderade produkter

ett foto av en skål fylld med saucy cashew kyckling blandat med rostade cashewnötter med en sida av ångad broccoli.

Source link

Rate this post

Leave a Reply