En klassiker tonfisksallad receptet är en enkel lunch och kan göras i förväg för måltider under hela veckan.

I det här receptet blandas fläckig konserverad tonfisk med skarp selleri, lök, dillgurka och en krämig mayobaserad dressing. Ibland smyger jag potatischips direkt i min smörgås… någon annan?!

Perfekt för tonfisksalladsmackor eller krämig tonfisksmälta med lite coleslaw på sidan! Vispa ihop en sallad eller smörgåsar eller till och med ös upp den i en halv avokado för en snygg (och lågkolhydrat)rätt!

tonfiskmackor halverade i en burk med sallad

Ingredienser

Det här tonfisksalladsreceptet hålls enkelt men självklart kan du krydda det som du vill!

Tonfisk – Vi föredrar vattenpackad albacore tonfisk eftersom den är lättare men självklart fungerar oljepackad lika bra. Oavsett vilken typ du använder, se till att rinna av tonfisken väl så att salladen inte blir vattnig. Konserverad lax fungerar också i detta recept.

Klä på sig – Denna tonfisksallad har en lätt majonnäsbaserad dressing. Citronsaft och lite dijonsenap tillsätts för lite smak.

Tillägg – Tärnad selleri, hackad dillgurka (eller söt relish om du föredrar det), skivad salladslök tillsätter bra smak och krispigt.

Variationer – Byt ut blandningen med färska örter (som bladpersilja eller dill), tärnad röd paprika eller rödlök, eller till och med ett hackat hårdkokt ägg. Lägg till en nypa av din favoritkryddblandning om du vill!

Ingredienser för tonfisksallad i en skål

Hur man gör tonfisksallad

Tonfisksallad är så lätt och kräver väldigt lite förberedelser.

  1. Dränera flingad tonfisk och lägg den i en medelstor skål. Använd en gaffel för att försiktigt separera bitarna.
  2. Tillsätt blandningarna enligt receptet nedan.
  3. Vik försiktigt in klä på sig. Krydda med lite salt och peppar efter smak och förvara kallt!

Jag gillar att servera tonfisksalladsmackor med sallad och tomat på fullkornsbröd eller en mörkare limpa som råg. Det är också gott på croissanter som en räksallad!

Lättare upp det lite

Om du vill minska några av kalorierna, ersätt en del av majonnäsen med grekisk yoghurt. Det kommer att ha en lite mer syrlig smak men ändå lika gott!

Tonfisksallad blandad i en skål med bröd bredvid

Serveringsförslag

Vi älskar hur lätt tonfisk är att lägga till recept som tonfiskgrytor men visste du att det finns många bra sätt att återanvända tonfisksallad?

  • Rör ner pasta för att göra en tonfiskmakaronsallad.
  • Skär kolhydraterna och gör det till en salladswrap! Fyll salladsblad med blandningen eller till och med bara toppa en bädd av romansallat.
  • Skeda den på en kex med ost eller fyll en wrap med tonfisksallad och färska grönsaker.

Hur länge håller tonfisksallad?

Om den inte äts upp först för att den verkligen ÄR så god, håller tonfisksallad i kylen några dagar. Eftersom den har fisk och majonnäs i, var noga med att inte lämna den på disken för länge.

Gör en smörgås med tonfisk och ställ tillbaka tonfisksalladen i kylen i en lufttät behållare för att hålla den så fräsch som möjligt!

Fler enkla smörgåsrecept

Bläddra bland fler smörgåsrecept

Älskade du detta recept på tonfisksallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

ovanifrån av tonfisksalladsmörgåsar med skrift
Tonfisksallad smörgåsar på en tallrik med skrift
ovanifrån av tonfisksallad smörgåsar på en tallrik med skrift
ingredienser och en pläterad tonfisksalladssmörgås och en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply