Denna snabbkyckling med bacon är gjord med benfria kycklinglår, bacon, vitt vin och senapssås och ångad broccolini vid sidan av. En enkel kvällsmåltid som kommer att glädja alla vid bordet.

En serveringsfat toppad med kyckling, bacon och broccolini, med en liten skål med färska örter vid sidan av.

Anpassad från Donal Skehan | Kock varje dag | Quercus, 2021

Recept som bygger på element som lätt kan hittas i dina skåp är alltid vinnare i min bok; det här snabbstekta kycklingreceptet görs desto mer utsökt genom att använda häftklamrar som senap, honung och kapris för en kraftfull sås. Servera med ris, couscous eller bara lättklädda salladsblad.–Donald Skehan

Vanliga frågor om stekkyckling med bacon

Vilket är det bästa vita vinet för matlagning?

Det bästa, mest mångsidiga vita vinet att laga mat med är ett som är torrt och krispigt. Allt som är väldigt ekaktigt eller smörigt (som en del Chardonnay) kan bli bittert under matlagning, och sötare viner som riesling kan karamellisera och lägga till oönskat socker och sötma till din maträtt. Nå efter en enkel, billig Sauvignon Blanc eller Pinot Grigio för att säkerställa framgång och utsökt smak.

Vad är egentligen en kapris och hur smakar den?

Kapris är blomknopparna som växer på en flerårig medelhavsväxt vars vetenskapliga namn är Capparis spinosa, men vi känner den som en kaprisbuske. Knopparna är små, gröna och runda – ungefär lika stora som en grön ärta. De är vanligtvis inlagda eller saltlagda och fyller en citronaktig, syrlig punch – liknande en grön oliv.

Snabb stekkyckling med bacon

En serveringsfat toppad med kyckling, bacon och broccolini, med en liten skål med färska örter vid sidan av.

Recept som bygger på element som lätt kan hittas i dina skåp är alltid vinnare i min bok; det här snabbstekta kycklingreceptet görs desto mer utsökt genom att använda häftklamrar som senap, honung och kapris för en kraftfull sås. Servera med ris, couscous eller bara lättklädda salladsblad.

Prep 10 minuter

kock 30 minuter

Total 40 minuter

  • Värm oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt baconet och stek tills det är gyllene och knaprigt, 5 till 10 minuter. Använd en hålslev för att ösa ur baconet och överför det till en tallrik med hushållspapper, lämna fettet kvar i stekpannan.

  • Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i samma stekpanna på medelhög värme tills den är genomstekt till en innertemperatur på 165°F (74°C), 3 till 4 minuter per sida.

  • Lägg tillbaka baconet i stekpannan och tillsätt smör och vitlök. När smöret har smält, tillsätt vin, senap, honung, kapris, varm sås och hälften av persiljan och låt reducera till en förtjockad sås, 2 till 4 minuter. Krydda med salt och peppar.

  • Koka under tiden en stor kastrull med vatten på hög värme. Häll i broccolin och blanchera i 2 till 3 minuter, låt sedan rinna av.

  • Servera kycklingen med broccolin, strödd med resten av persiljan.

Servering: 1delKalorier: 446kcal (22 %)Kolhydrater: 10g (3%)Protein: 46g (92 %)Fett: 21g (32 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 1gKolesterol: 232mg (77 %)Natrium: 370mg (16 %)Kalium: 610mg (17 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 1447IU (29 %)C-vitamin: 61mg (74 %)Kalcium: 81mg (8%)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 29 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply