Detta snabbbakad fisk med brödsmulor och örter är en enkel kvällsmåltid som går ihop på bara 20 minuter och använder sig av vilken krispig topping och örter du än har till hands. Varsågod.

Sex filéer av snabbbakad fisk med ströbröd och örter ovanpå på ett ovalt fat.

Anpassad från Kim Kushner | Det moderna bordet | Bild 1 Publicering, 2022

Det finns så mycket mångsidighet med detta lättbakade fiskrecept. Ta några örter i kylskåpet (även om de är vissnade), tillsätt en näve ströbröd eller kex (eller potatischips!) och blanda ihop dem för en läcker och gyllene örtsmula fisktoppning. Det är så enkelt.-Kim Kushner

Vanliga frågor om bakad fisk med brödsmulor och örter

Vilken är den bästa typen av fisk att baka?

Tilapia, hälleflundra, torsk, bas, havabborre, kolja, havskatt och snapper bakas fint – de har alla en mild smak och smakar bra. Vissa filéer tenderar att vara ganska tunna, så det är bara att titta på baktiden. Om du letar efter en mer köttig fisk, prova lax, makrill, haj eller svärdfisk.

Vad är skillnaden mellan gul senap och dijonsenap?

Gul senap är gjord med pulveriserade senapsfrön, en blandning av kryddor och vanligtvis vinäger. Dijon är gjord med bruna och/eller svarta senapsfrön, kryddor och vitt vin. Den är mer intensiv än gul senap.

Kan jag använda en bakmatta i silikon istället för pergament?

Det kan du säkert. En silikonmatta skapar den non-stick-yta du letar efter och hjälper till att säkerställa att värmen fördelas jämnt.

Kan jag förbereda detta recept i förväg?

Även om vi inte rekommenderar att du tillagar din fisk i förväg, rekommenderar vi starkt att du förvarar en bit av örtsmulblandningen i kylen eller frysen. När den väl är förberedd håller den i kylen i upp till 3 dagar eller i frysen i upp till 1 månad. Det är ett bra sätt att använda upp örter som börjar vissna.

Hur vet jag när fisken är tillagad?

När den är helt tillagad ska fisken vara ogenomskinlig genomgående och den ska lätt flagna när den sticks med en gaffel. Om du har en omedelbar avläsningstermometer, sikta på en innertemperatur på 145°F (63°C).

Snabbbakad fisk med brödsmulor och örter

Sex filéer av snabbbakad fisk med ströbröd och örter ovanpå på ett ovalt fat.

Detta lättbakade fiskrecept använder bekvämt skafferihäftklamrar och är klart på mindre än en halvtimme, vilket gör det perfekt för hektiska veckokvällar.

Kim Kushner

Prep 8 min

laga mat 12 min

Total 20 min

  • Värm ugnen till 425ºF (220ºC). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.

  • Lägg fiskfiléerna på den förberedda bakplåten och krydda med salt och peppar.

  • I en mixer eller matberedare, kombinera örter, citronsaft och senap och blixtra tills det är fint hackat. Rör ner de smulade brödsmulorna (eller kex eller potatischips). Krydda med salt och peppar.

  • Strö smulblandningen över fiskfiléerna. Grädda utan lock tills de är genomstekta, cirka 12 minuter, beroende på tjockleken på fiskfiléerna.

  • Ringla olivolja över filéerna och servera genast.

Servering: 1fileaKalorier: 243kcal (12%)Kolhydrater: 4g (1 %)Protein: 46g (92 %)Fett: 5g (8%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gKolesterol: 113mg (38 %)Natrium: 160mg (7 %)Kalium: 700mg (20 %)Fiber: 0,3g (1 %)Socker: 0,4gVitamin A: 14IUC-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 32mg (3%)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 5 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply