Inlagda gröna bönor är mångsidiga; en aptitretare, tillbehör eller mellanmål som alla älskar (ingen konservering krävs)!
Saltat i vinäger, vitlök, inläggningskryddor och dillkvistar, gröna bönor är lätta och uppfriskande snacks som är läckra på egen hand eller så kan de läggas till alla typer av drycker, aptitretare och fat! Serveras bäst kallt och krispigt!

Perfekt inlagda gröna bönor
- AKA “Dilly Beans”, detta inlagda gröna bönorrecept är ett snabb och enkel version som inte använder en tryckkonserveringsprocess.
- Dessa bönor har en syrlig och fräsch smak.
- Gör dem helt enkelt och förvara dem i kylen tills de är redo att avnjutas!
- Kort om tid? Inga problem! Frysta gröna bönor behöver inte tinas.
- Koka satser av inlagda gröna bönor och dela så färgglatt imponerande värdinna presenter!

Ingredienser och variationer
Varje burk med inlagda gröna bönor kan vara ett färgstarkt sortiment av örter, kryddor och små, smakrika prydnadsväxter som paprika.
GRÖNA BÖNOR: Färska eller frysta gröna bönor bör vara lika långa och breda. Vitlöksklyftor ska vara hela och skalade, vi föredrar små kryddnejlika. Färsk dill är valfritt men rekommenderas, välj färska kvistar med tjocka spetsblad.
PICKNINGSKRYDDER: Förgjorda inläggningskryddor ger bra smak. Dessa blandningar är gjorda med lagerblad, kryddpepparbär, kardemumma, kanel, dillfrö, nejlikor och senapsfrön.
VINÄGER: Vi använder vit vinäger men byter ut den för att ändra smaken. Prova äppelcidervinäger, risvinäger eller till och med vitvinsvinäger.
Variationer
KRYDDAD: Tillsätt hel röd thailändsk chilipeppar, skivad habanero-peppar eller jalapenos i burken innan du häller i saltlaken. Tillsätt torkade rödpepparflingor och vit- eller svartpepparkorn i burken innan du häller i saltlaken.
LJUV: Lös upp extra socker i saltlaken under steg 2 för att göra dessa bönor lite sötare!
GRÖNSAKER: Lägg till andra grönsaker som morotsstavar eller gurkspjut för att få en blandning i smak och texturer.

Hur man gör inlagda gröna bönor
Alla älskar kylskåpsgurka, de är så lätta att göra:
- Förbered gröna bönor enligt anvisningarna i receptet nedan.
- Packa bönorna upprätt i glasburkar. Tillsätt vitlök och syltkryddor.
- Koka upp vatten, vinäger, socker och salt i en liten kastrull enligt receptet nedan.
- Häll saltlake i varje burk och täck de gröna bönorna. Låt svalna i rumstemperatur.
- Lägg lock på burkar och förvara i kylen i upp till en månad.

Hur man använder inlagda bönor
Dessa gröna bönor för flera ändamål har så många användningsområden att du vill fördubbla receptet!
Perfekt inlagd!
Gjorde du dessa snabba inlagda bönor? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Snabbt inlagda gröna bönor
Gör dessa hemgjorda snabba inlagda bönor så söta eller kryddiga som du vill!
-
Tvätta bönorna och putsa ändarna. Lägg bönor i burkar tillsammans med vitlök och syltkryddor.
-
Koka upp vatten, vinäger, socker och salt tills det lösts upp.
-
Häll den heta blandningen över bönorna. Kyl vid rumstemperatur i 2 timmar.
-
Lägg lock på burkar och ställ i kylen minst 2 dagar innan du äter eller upp till 1 månad.
Quick Pickled Beans kan förvaras i en masonburk i kylen i upp till 1 månad.
Kalorier: 96 | Kolhydrater: 19g | Protein: 3g | Fett: 1g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Natrium: 3510mg | Kalium: 383mg | Fiber: 5g | Socker: 12g | Vitamin A: 1182IU | C-vitamin: 22mg | Kalcium: 87mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



