Detta Instant Pot skinka med ingefära persika glasyr är en färdigkokt skinka som du täcker med en enkel och söt persikokonserver, senap och ingefäraglasyr. Och det kan bekvämt göras i din Instant Pot eller tryckkokare på mindre än en timme.

En kokt skinka med stekt krispigt skinn på en träskärbräda med en såsfat vid sidan av.
: Hélène Dujardin

Denna avgjort sydstatsinfluerade tryckkokta skinka med ingefära persikaglasyr är anledning nummer 273 att älska din Instant Pot eller tryckkokare. Det blir en minnesvärd semesterskinka med alla de välbekanta varma och rika undertonerna av senap, ingefära, bourbon och persika på mindre än en timme. Ingen lögn. Och inte längre är din ugn gisslan hela semestermorgonen.


Varför våra testare älskade detta

Testarna var glada över att denna metod för att koka skinka i en tryckkokare behöll den fuktig och öm. De älskade också att persikoglasyren inte var alltför söt och kompletterade den salta skinkan väl.

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för Instant Pot skinka i separata skålar -- kokt skinka, ingefära öl, citron, kryddor och persikokonserver.
 • Skinka–Du kan använda en benad skinka eller benfri skinka för detta Instant pot skinka recept. Vi föredrar en halvbensfri skinka, eftersom den är lättare att skära än en vanlig skinka med ben, men ändå ger dig extra smak, och det överblivna benet är idealiskt för att göra delad ärtsoppa.
 • Persikakonserver– Byt gärna ut glasyren med en annan typ av konserver. Aprikoskonserver skulle fungera bra.
 • Senap–Du kan använda din favoritstarka senap här, som kreolsenap eller fullkornssenap. Tillsatsen av senap ger glasyren en känsla, vilket är viktigt för att balansera smakerna av den salta skinkan och de söta konserverna.
 • Ingefärsöl– Betet av ingefärsöl ger en distinkt smak till skinkan, men vanlig ginger ale kommer att fungera bra. Ersätt inte diet ginger ale.

Hur man gör detta recept

En person som sticker en skinka på en skärbräda och en person som vispar ihop kryddor i en glasskål.
 1. Skär över toppen och sidorna av skinkan i ett diamantmönster.
 2. Blanda konserver, senap och kryddor i en liten skål.
En bit skinka som penslas med glasyr och en flaska ingefärsöl som hälls i insatsen på en Instant Pot.
 1. Bred hälften av glasyren över skinkan.
 2. Häll ingefärsölen i Instant Pot med underläggset inuti.
En skinka placerad i en Instant Pot, och en Instant Pot med locket säkrat.
 1. Ställ skinkan på underlägget inuti Instant Pot.
 2. Sätt på locket och koka under lågt tryck i 15 minuter. Låt trycket släppa naturligt i 3 minuter och släpp sedan det återstående trycket snabbt. Använd underlägget för att lyfta upp skinkan ur grytan och lägg skinkan på en plåt. Bred ut resterande glasyr på skinkan.
Vätska som hälls i insatsen på en Instant Pot och en person som vispar in vätskan i juicerna i Instant Pot.
 1. Stek skinkan tills glasyren är gyllene och bubblar. Låt vila i 15 minuter. Sjud matlagningsvätskan i Instant Pot tills den reducerats till hälften, häll sedan i konserver, bourbon och citronsaft.
 2. Vispa tills det blandas.
 3. Skär skinkan. Servera med bourbonjusen, om den används.

Vanliga frågor om recept

Hur lång tid tar det att tillaga en skinka i en snabbgryta?

Den allmänna tumregeln för en halvbenfri skinka är 3 minuter per pund över lågt tryck eller 2 minuter per pund över högt tryck. Om du använder en benfri skinka kan du minska tillagningstiden med några minuter.

Kan jag göra denna skinka med en annan glasyr?

Absolut. Använd gärna din favorittyp av konserver i receptet eller byt till en helt annan glasyr. Vi älskar att späda vår skinka med senapsglasyr.

Hur mycket skinka ska jag laga per person?

Om du lagar en benfri skinka, planera för 1/2 pund per person. Om du använder en skinka med ben, planera på 2/3 till 3/4 pund per person.

Vad ska jag servera med detta?

Även om detta tryckkokarskinkrecept är lätt nog att piska upp vilken dag i veckan som helst, passar det perfekt till en semestermåltid, särskilt påsk. För en lätt påskmiddag, servera den med pilkad potatis och färska ärtor med mynta. Vilken som helst av dessa påskdesserter skulle vara en underbar avslutning på måltiden.

Hjälpfulla tips

 • Klä din bakplåt med folie för enklare rengöring.
 • Överbliven skinka kan förvaras i kylen i en försluten behållare i upp till 3 dagar eller frysas i upp till 6 månader. Tina i kylen över natten.
 • För att värma upp skinkan, lägg den i en ugnsform och täck den tätt med folie. Grädda i 300°F tills den är genomvärmd.
 • Spara ditt skinkben för att göra soppfond, eller använd det istället för en skinkhake för delad ärtsoppa.
En delvis skuren skinka på ett fat med en flaska ingefärsöl och en burk sås i bakgrunden.

Fler bra skinkrecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Instant Pot Skinka med Ginger Peach Glaze

En färdigkokt skinka med ingefära persika glasyr på en skärbräda

Denna skinka med ingefära persika glasyr är så god med sina söta och salta smaker. Spara dig själv lite ugnsutrymme (och mycket tid) och gör detta i din Instant Pot.

Prep 15 min

kock 45 min

Total 1 hr

För bourbon jus (valfritt)

Gör den glaserade skinkan

 • Använd en vass, tung kniv för att skära toppen och sidorna av skinkan i ett diamantmönster. Gör diagonala snitt som är cirka 3/4 tum (2 cm) djupa och placerade cirka 1 1/2 tum (4 cm) från varandra.

 • I en medelstor skål, rör ihop 3/4 kopp konserver, kreolsenap, senapspulver, mald ingefära och peppar. Fördela halva glasyren över toppen och sidorna av skinkan. Spara resten av glasyren.
 • Häll ingefärsölen i grytan med Instant Pot eller tryckkokare. Sänk ner skinkan på underlägget i grytan, täck över och koka på lågt tryck i 15 minuter. Låt stå för naturlig släppning i 3 minuter och släpp sedan snabbt det återstående trycket.

 • Lyft upp underlägget ur grytan och överför skinkan till en stor ugnsfast stekpanna eller kantad bakplåt. Låt kokvätskan ligga kvar i grytan. Bred den reserverade glasyren över skinkan.

 • Placera ett ugnsgaller så att toppen av skinkan kommer att vara cirka 5 tum (13 cm) från värmekällan. Förvärm broilern.

 • Stek skinkan tills glasyren bubblar och får färg och diamantmönstret öppnar sig och blir knaprigt i kanterna, 6 till 8 minuter. Låt stå i minst 15 minuter innan du skivar och serverar.

Gör bourbon jus (valfritt)

 • Använd sautéfunktionen på din tryck- eller multikokare och sjud matlagningsvätskan tills den minskar till hälften, 6 till 10 minuter. Rör ner konserver, bourbon och citronsaft. Sjud tills den är genomvärmd, ca 3 minuter.

 • Servera den skivade skinkan med jusen, om den används.

 1. Enkel rengöring –Klä din bakplåt med folie för enklare rengöring.
 2. Förvaring och frysning –Överbliven skinka kan förvaras i kylen i en försluten behållare i upp till 3 dagar eller frysas i upp till 6 månader. Tina i kylen över natten.
 3. Återuppvärmning –För att värma upp skinkan, lägg den i en ugnsform och täck den tätt med folie. Grädda i 300°F tills den är genomvärmd.
 4. Hur man använder skinkbenet –Spara ditt skinkben för att göra soppfond, eller använd det istället för en skinkhake för delad ärtsoppa.

Servering: 1serveringKalorier: 194kcal (10 %)Kolhydrater: 43g (14%)Protein: 1g (2 %)Fett: 1g (2 %)Mättat fett: 0,1g (1 %)Fleromättat fett: 0,2gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0,002gNatrium: 134mg (6 %)Kalium: 95mg (3%)Fiber: 2g (8%)Socker: 30g (33 %)Vitamin A: 12IUC-vitamin: 10mg (12%)Kalcium: 26mg (3%)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link
Rate this post

Leave a Reply