Detta Lätt pizzadeg är perfekt för hektiska vardagskvällar eller när ett sug efter pizza slår till. Ibland vill vi bara ha en varm och fräsch hemlagad pizza på bordet snabbt och detta recept levererar!

Vi är definitivt pizzaälskare, och det finns inget bättre än en pizza (eller Calzone) gjord med hemlagad pizzadeg. Titta på videohandledningen nedan för att lära dig hur du gör snabb och enkel pizzadeg – den perfekta basen för alla dina favoritpizzapålägg.

Två händer som håller en boll av hemmagjord pizzadeg på en mjölad träbänkskiva.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

LÄTT Hemlagad Pizzadeg

Du bad om ett familjevänligt, snabbt recept på pizzadeg, så vi levererade (ingen ordlek). Detta snabba pizzadegarcept går lätt ihop och bakas varmt och fräscht med sega, kuddiga skorpor på en bråkdel av tiden.

Vår ursprungliga napolitanska pizzadeg kräver långsam, kall jäsning. Vilket är bra när man har tid! Under tiden går det här receptet snabbt ihop, så att du kan ha hemgjord pizza på bordet på två timmar eller mindre.

Snabb pizzadeg video

Se Natasha göra denna snabba och enkla hemlagade pizzadeg. Lär dig hur du gör en perfekt bubblig, gyllene skorpa som är redo att kvävas med pizzasås, plus dina favoritpålägg.

Ingredienser

Detta recept ger tillräckligt med deg för en stor 14-tums pizzaskorpa. Nedan finns en snabb översikt över vad du behöver, med de fullständiga receptmängderna tillgängliga i receptkortet.

 • Varmvatten – Vi rekommenderar att du använder filtrerat vatten, värmt till 110-115ºF. Var försiktig så att ditt vatten inte är för varmt eftersom det kan döda jästen.
 • Honung – Socker är nyckeln när man gör deg. Du kan ersätta honung med samma mängd strösocker.
 • Olivolja – Extra virgin olivolja ger degen fyllighet och gör att den bakas fint och krispigt. Att belägga skålen med olja täcker också skorpan vilket gör att den inte blir blöt under såsen.
 • Jäst – Vi använder aktiv torrjäst. Du kan också använda samma mängd snabbjäst eller snabbjäst och följ receptet enligt anvisningarna, med tanke på att snabbjäst kommer att stiga och jäsa något snabbare. Om din jäst är kyld, ta upp den till rumstemperatur innan du börjar.
 • Mjöl – Brödmjöl har en högre proteinhalt och skapar en bättre konsistens av pizzaskorpan.
 • Salt – Hoppa inte över saltet – det är nyckeln till en välsmakande pizzaskorpa.
Ingredienserna för snabb och enkel pizzadeg.

Socker: Den hemliga ingrediensen i pizzadeg

Socker (eller honung) är viktigt i snabbjäsade pizzadegar, eftersom det hjälper till att aktivera jästen, och även bryter ner gluten så att degen blir lös och smidig. Detta gör det lättare för pizzadegen att expandera i ugnen för att skapa de där krispiga, bubbliga kanterna vi känner och älskar.

När pizzaskorpan bakas genomgår den också vad som kallas en Maillard-reaktion: sockerarterna reagerar med proteinerna i degen för att skapa en smakrik, vackert brynt skorpa.

Hur man gör lätt pizzadeg

 1. Aktivera jästen – I en stor bunke, rör ihop varmt vatten och honung. Strö över jäst och rör om för att kombinera. Låt blandningen vila i 10 minuter eller tills den börjar skumma i toppen.
 2. Tillsätt olja, mjöl och salt till skålen med jästblandningen, använd en träslev för att föra ihop degen.
 3. Knåda – Vänd ut degen och knåda i 5 minuter. Strö över mjöl om det är för klibbigt men tänk på att det börjar lite klibbigt men blir mindre när du knådar. Fortsätt tills degen är smidig och studsar tillbaka när du försiktigt trycker på den med fingret.
 4. Resten – Ringla över en ny skål med olivolja, lägg sedan degbollen i botten av skålen och vänd så att den täcks. Täck skålen och låt degen jäsa på bänken i 1 ½ timme tills den har dubbelt så stor storlek. Det är dags att förvandla din hemgjorda deg till dina drömmars pizza!
Fotocollage som visar hur man gör snabb pizzadeg.

Proffstips: Om din jäst inte skummar efter 10 minuter kan det betyda att ditt vatten var för varmt eller att jästen du använder har gått ut. Du måste kassera blandningen och försöka igen med färsk jäst.

Vanliga frågor

Kan jag påskynda stigtiden?

Att placera degen på en varm plats, som en 100ºF ugn, kan hjälpa den att jäsa snabbare. Men skorpans struktur blir något bättre med en långsammare höjning. Se till att det inte är för varmt annars dödar du jästen.

Vilket är det bästa mjölet till pizza?

Brödmjöl är vårt första val för detta snabba pizzadegrecept eftersom det högre proteininnehållet i brödmjöl ger en segare skorpa med bättre hålstruktur. Du kan ersätta med universalmjöl om det är vad du har till hands.

Kan jag göra individuella pizzor?

Ja. För att göra två mindre pizzaskorpor, dela degen i två delar och jäsa dem i separata skålar.

Varför jäser inte min pizzadeg?

Se till att din jäst bildar ett skumskikt när du jäser, vilket indikerar att din jäst är aktiv och inte har gått ut. Se också till att ditt vatten är varmt, mellan 110˚F till 115˚F på en direktavläst termometer. Om vattnet är för varmt kan det förstöra jästen.

En hand som håller i en termometer som visar 110 grader, fast i vatten i en måttbägare.

Hur man gör pizza hemma

Ungefär 30 minuter innan du är redo att baka din pizza, förvärm ugnen och pizzastenen till 500ºF (en ugnstermometer är praktiskt här). Vi rekommenderar att du använder en pizza stenmen du kan också placera en omvänd plåt i mitten av ugnen istället.

 1. Forma degen – Rulla försiktigt degen över knogarna för att börja forma den. Häll sedan upp degen på en bakplåtspappersklädd pizzaskal och avsluta sträckningen och forma degen till en 14” cirkel. Lämna en tjockare skorpa runt kanterna.
 2. Lägg till pålägg – Avsluta din pizza med valfri sås och pålägg (se nedan för några av våra favoritvarianter).
 3. Baka – Använd slutligen pizzaskalet för att överföra pizzan till din varma pizzasten. Grädda i 500ºF i 10-13 minuter eller tills skorpan är puffad och gyllenbrun.
Fotocollage som visar hur man sätter ihop en pepperonipizza på hemmagjord pizzaskorpa.

Pizzapålägg och varianter

Som en tumregel, för en 12 till 14-tums pizza, använder vi ett 1/2 recept av röd pizzasås eller vit pizzasås och cirka 12 uns strimlad mozzarellaost.

 • Margherita – använd krossade hela tomater till sås och toppa med färsk mozzarella och färsk basilika.
 • Pepperoni – lägg 10-14 tunna skivor pepperoni ovanpå strimlad mozzarella.
 • Hawaiian – med kanadensiskt bacon och ananasbitar.
 • Kycklingpizza – med bitar av sauterad kyckling, champinjoner, tomater, basilika

Proffstips: Var noga med att inte överbelasta din pizza med pålägg, annars tar det längre tid att grädda igenom.

Bakad pepperoni pizza gjord av hemlagad skorpa på en skärbräda av trä.

Make-Ahead

Denna pizzadeg håller sig bra. Så här förvarar du din hemmagjorda pizzadeg:

 • För att kyla: Överför degen till en oljad skål, täck över den i kylen i upp till 3 dagar. Ta ut degen och låt den komma till rumstemperatur i 30 minuter innan du gör dina pizzor.
 • Att frysa: Du kan förvara den här hemmagjorda pizzadegen fryst i upp till 3 månader och tina den i kylen över natten. Kolla in vår handledning om hur man fryser pizzadeg.
 • Återuppvärmning av överbliven pizza: Du kan värma en skiva pizza i ugnen eller brödrost vid 375˚F i 5-8 minuter eller tills osten har smält. En airfryer är ännu snabbare vid 350˚F i 3-4 minuter. Du kan också ugna i mikrovågsugn i 30 sekunder men det är mer sannolikt att skorpan blir fuktig.
Närbild av en hand som drar en skiva ostliknande pizza från en hel pizza på en träskiva.

Denna snabba och enkla pizzadeg kommer säkerligen att bli en favorit för enkla pizzakvällar. Vad är DINA favoritpizzapålägg? Låt mig veta i kommentarerna!

Pizzapar: Läckra sidor och aptitretare

Nu när du kommer att njuta av hemmagjord pizza som vanligt, här är några enkla sidor att servera på pizzakvällen.

Enkelt recept på pizzadeg

Förberedelsedags: 20 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Vilotid: 1 timme 30 minuter

Total tid: 2 timmar

Lätt pizzadegboll

Det här snabba och enkla pizzadegsreceptet är perfekt för hektiska middagar på vardagar och sista minuten pizzasug. Behöver du en hemmagjord pizza i all hast? Detta recept levererar!

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Middag, huvudrätt

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

lätt pizzadeg, snabb pizzadeg

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$2-$4

Kalorier: 295

Serveringar: 4 Portioner, gör 1, 14-tums pizzaskorpa

Hur man gör pizzadeg:

 1. Blanda varmt vatten (110˚-115˚F), honung och jäst i en stor blandningsskål. Rör ihop och ställ åt sidan i 10 minuter för att aktivera jästen. Du bör se det bilda ett lager av skum på toppen. Detta indikerar att din jäst är aktiv.

 2. Tillsätt 1 msk olivolja, mjöl och salt och rör om med en träslev tills degen går ihop. Lägg över till en ren arbetsyta och knåda i 5 minuter eller tills ytan på degen är slät och spänstig. Degen ska vara lite klibbig och blir mindre klibbig när du knådar. Om den är för kladdig för att knådas, strö över lite mjöl i taget tills du har en jobbig deg, men tillsätt inte för mycket mjöl.

 3. Tillsätt den återstående 1 msk olivolja i en stor ren skål och rör runt för att täcka botten. Lägg i degbollen och vänd så att den täcks med olja. Täck skålen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur (72°F) i 1 1/2 timme, eller tills den fördubblats i volym.

Hur man gör pizza med degen:

 1. Cirka 30 minuter före gräddning, förvärm ugnen till 500°F med en pizza sten i mitten av ugnen, eller använd en bakplåt.

 2. För att enkelt överföra pizzadegen, fodra din arbetsyta med ett stort ark bakplåtspapper (ca 15″ x 15″). Rulla degen över dina knogar för att börja forma den till en pizzaskorpa, lägg den sedan på ett bakplåtspappersklädd pizzaskal och sträck den försiktigt till en cirkel med en diameter på 14 tum, behåll en tjockare skorpa runt kanterna.*

 3. Lägg till din favoritsås och pålägg. Använda en pizzaskal eller bakplåt för att överföra din pizza med bakplåtspapper till din heta pizzasten och grädda i 10-13 minuter eller tills skorpan är gyllenbrun (tidpunkten kan bero på ugnstemperatur och tjockleken på din skorpa så håll ett öga på det).

*Innan du bakar din pizza, trimma pergamentet runt din pizzaskorpa till en 1-tums kant så att det inte bränns i ugnen.

Näringsinnehåll

Enkelt recept på pizzadeg

Belopp per portion

Kalorier 295
Kalorier från Fat 72

% Dagligt värde*

Fett 8g12 %

Mättat fett 1g6 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 5g

Natrium 585mg25 %

Kalium 71mg2 %

Kolhydrater 47g16 %

Fiber 2g8 %

Socker 2g2 %

Protein 8g16 %

Vitamin A 1 IU0 %

C-vitamin 0,01 mg0 %

Kalcium 11 mg1 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply