För detta cacio e pepe-recept blandas pasta med smör, olivolja, parmesan och Pecorino Romano-ostar och pudras sedan med massor av svartpeppar.

Du kommer sannolikt att bli frestad att lägga till mer ost, smör och olja till detta recept. Motstå impulsen. Det ska finnas precis tillräckligt med smör och olja för att täcka pastan som en salladsdressing. Osten ska betraktas som en krydda på toppen. Med för mycket olja och smör kommer pastan att sitta i en oljeflaska. För mycket ost och det kommer att göra det avskyvärt klumpigt. När det görs rätt är detta en elegant rätt med en kompakt smak.–Amanda Hesser

VAD ÄR LC HUMP DAY PASTA?

Vi är glada att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

Quick Cacio e Pepe vanliga frågor

Hur förhindrar jag att min cacio e pepe klumpar sig?

Här är några tips för att undvika klumpig ost i din cacio e pepe. Använd först ost av god kvalitet som du har rivit själv – inget av det där rivna. Den är belagd med majsstärkelse som bara ökar klumpar. Ha den strimlad så fint som möjligt och klar innan du ens börjar med något annat. Att låta osten komma till rumstemperatur hjälper den att smälta snabbare och kyler inte pastan. Slutligen, dumpa inte all ost på en gång. Fortsätt slänga pastan och tillsätt ost – snabbt men inte allt på en gång.

Vilken sorts pasta kan jag använda till cacio e pepe?

Allt som är långt och snurrbart kommer att fungera bra i det här receptet. Spaghettini, bucatini, tonnarelli eller taglierini är rätt form och längd för att snurra runt och plocka upp all den sammetslena såsen.

Kan jag göra det här receptet med glutenfri pasta?

Om du är rädd att glutenfritt pastavatten inte fungerar lika bra i det här receptet, gör det inte. Använd en nudel som fortfarande är ganska stärkelsehaltig, som ris. Vi rekommenderar också att du använder mindre vatten än vanligt så att stärkelsen blir mer koncentrerad. Annars borde det gå bra.

  • Ta med en stor gryta vatten till en kokning. Häll i flera matskedar salt.
  • Blanda under tiden båda ostarna i en liten skål. När vattnet kokar, tillsätt pastan och koka den i 6 minuter, rör om då och då. Nära slutet av tillagningen, ös upp ca 1/2 kopp matlagningsvatten och ställ åt sidan.

  • Häll av pastan i ett durkslag och häll tillbaka den i grytan. Häll i smör, olja och 1/2 msk peppar och rör om med en tång eller en stor gaffel, lyft och vik ihop pastan. Tillsätt cirka 1/4 kopp av pastavattnet i grytan och placera den på medelhög värme. Koka i en minut, rör om för att emulgera såsen. Testa en nudel för att se om den är färdig. Den ska fortfarande vara lite fast i mitten, dock inte lika stel som lakrits.
  • Ta av från värmen och strö hälften av osten över pastan. Mixa en gång till och dela sedan pastan mellan fyra varma skålar. Passera resten av osten och peppar vid bordet.

Servering: 1 serveringKalorier: 742 kcalKolhydrater: 86 gProtein: 23 gFett: 34 gMättat fett: 14 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 15 gTransfett: 1 gKolesterol: 52 mgNatrium: 3847 mgKalium: 279 mgFiber: 4 gSocker: 3 gVitamin A: 499 IUKalcium: 310 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2003 Amanda Hesser. Foto © 2019 Robynmac. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Låt dig inte luras av den minimala ingredienslistan, denna snabba cacio e pepe är ren perfektion! Det är inte bara läckert utan det kan inte vara lättare eller snabbare att piska upp. Jag älskade pastans krämighet – jag föredrog till och med det här receptet framför carbonara; den bjöd på all smak och rikedom utan besväret med att använda ägg eller grädde.

Snabb Cacio och Pepe-Sasha

Jag serverade detta med bruschetta gjord på tomater från min trädgård och ett glas (eller två) Montepulciano D’Abruzzo. Jag är stolt över att ha provat detta; det kommer att vara en ordinarie i min rotation.

Den här ost-och-svartpeppar-pastan är nu den lilla svarta klänningen på min repertoar. Det är inte något jag kommer att göra varje dag, men när jag gör det kommer det att vara för något speciellt. Eller när jag är ensam hemma och vill ha något enkelt och gott. Eller kanske när tjejerna och jag behöver något snabbt innan vi ger oss ut. Jag antar att det jag försöker säga är att jag älskar det här och kommer att hitta alla ursäkter i boken för att göra det, kanske till och med när jag har på mig en liten svart klänning.

Ursprungligen publicerad 18 augusti 2003Source link

Rate this post

Leave a Reply