Dessa mjuka chokladkakor är din barndoms tidlösa grundläggande chokladkaka. De är lätta och sega och smakar lika bra som då.

En glasburk fylld med mjuka chokladkakor.
: Sarah Kieffer

Lika mycket som jag gillar krispiga, fylliga, vuxenkakor packade med hackad mörk choklad och strödda med havssalt, är jag övertygad om att det fortfarande finns ett behov av en grundläggande mjuk chokladkaka som inte kräver mycket arbete eller pretention. Det är åtminstone vad mina barn säger till mig varje vecka.

Efter att ha provat otaliga recept på chokladkakor har de förklarat att denna enkla är deras favorit. Och varje gång jag gör dem måste jag hålla med.– Sarah Kieffer


Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare slukade dessa mjuka och sega kakor. De älskade det receptet “använder vanliga skafferiingredienser och tar minimal tid att göra och baka.”

K. Fox anslöt sig till sin kommentar, “Det är chokladkakan jag har drömt om i flera år! Kakorna var mjuk, hade perfekt tjocklek, var inte för söt och hade precis rätt mängd chokladbitar (Jag föredrar lika mycket choklad och deg i mina kakor.)

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för mjuka chokladkakor - mjöl, smör, ägg, socker, vanilj, salt, bakpulver och chokladchips.
 • Bakpulver–Se till att din bakpulver är fräsch och aktiv så att dina kakor blåser upp under gräddningen. För att testa det, placera en liten skopa i en skål och tillsätt några droppar citronsaft eller vinäger. Om det brusar direkt är bakpulver fortfarande färskt.
 • Smör– Använd rumsvarmt smör. Det ska vara svalt vid beröring och när du petar försiktigt, bör ditt finger lämna en liten fördjupning. Om du ersätter saltat smör, tillsätt inte 3/4 tsk salt i smeten.
 • Choklad–Du kan använda chokladchips eller hackad choklad i kakorna. Chokladchips blir en pösigare kaka.

Hur man gör detta recept

En skål med torra ingredienser som vispas ihop och ett smör som gräddas i en mixer.
 1. Värm ugnen till 350°F. Klä 3 kantade bakplåtar med bakplåtspapper. Vispa ihop mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål.
 2. Vispa smöret i en mixer på medelhastighet tills den är krämig.
Smör och socker blandas i en mixer, sedan tillsätts ett ägg i mixern.
 1. Tillsätt sockerarterna och fortsätt vispa tills det är lätt och fluffigt.
 2. Tillsätt äggen och vaniljen. Vispa tills slät.
Torra ingredienser tillsätts i en mixer och sedan hälls chokladchips i.
 1. Minska mixerhastighetentillsätt mjölblandningen och vispa tills det blandas.
 2. Blanda i chokladen.
En bakplåt med obräddad chocolate chip cookie-deg på.
 1. Forma degen till två matskedsstora bollar. Grädda tills kakorna är lätt puffade. Vrid på plåten och fortsätt att koka tills kakorna är gyllenbruna.
 2. Kyl helt innan du tar bort från bakplåten.

Vanliga frågor om recept

Kan jag göra dessa utan en stavmixer?

Ja. Våra testare använde framgångsrikt en stavmixer istället för en stavmixer.

Kan jag frysa kakdegen?

Absolut. Efter skopa, frys in kakdegsbollarna på ett bakplåtspapper, och när de är frysta, stoppa dem i en fryspåse och förvara dem i frysen i upp till 3 månader. Koka från fryst, lägg till några extra minuter till gräddningstiden.

Vilken typ av choklad är bäst för chokladkakor?

Du kan använda halvsöt eller bittersöt choklad för dessa kakor, beroende på vad du föredrar. Halvsöt ger dig en klassisk chokladkakasmak, medan bittersöt ger dig en mindre söt kaka.

Vad är syftet med att slå bakplåtspapper på bänken?

Sarah Kieffer instruerar bagare att släppa bakplåtar med delvis bakade kakor på ugnsgallret för att uppnå hennes berömda “pan-banging”-stil.

Att knacka bakplåtarna på gallret flera gånger under gräddningen får kakorna att breda ut sig och bilda krusningar och skrynkliga på kanterna medan de fortfarande är tjocka och sega i mitten.

Ett glas mjölk med en chokladkaka vilande ovanpå och flera andra bredvid.

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Mjuka chokladkakor

En glasburk fylld med mjuka chokladkakor.

Dessa mjuka chokladkakor är din barndoms tidlösa grundläggande chokladkaka. De är lätta och sega och smakar lika bra som då.

Prep 30 minuter

kock 45 minuter

Total 1 timme 15 minuter

 • Värm ugnen till 350°F (180°C). Ställ in ett ugnsgaller i mitten av ugnen och klä 3 kantade bakplåtar med bakplåtspapper.

 • I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver och salt.

 • Vispa smöret på medelhastighet tills det är krämigt, cirka 1 minut, i skålen med en stavmixer utrustad med paddeln. Tillsätt granulerat och brunt socker och fortsätt att vispa på medelhastighet tills det är ljust och fluffigt, 2 till 3 minuter.

 • Skrapa ner kanterna på skålen, tillsätt ägg och vanilj och vispa tills det är slätt. Sänk hastigheten till låg, tillsätt mjölblandningen och vispa tills den precis blandas. Tillsätt chokladen och blanda ihop.

 • Dela degen i 1 1/2 uns (45 g) bollar (cirka 2 matskedar deg) och arrangera på kantade bakplåtar. Du bör kunna få plats med upp till 8 bollar på varje kantad bakplåt.

 • En plåt i taget, grädda tills kakorna är lätt puffade i mitten, ca 8 minuter. Ge bakplåten ett lätt tryck i ugnen, släpp det från cirka 3 cm ovanför gallret för att tömma kakorna. Vrid bakplåten 180 grader.

 • Fortsätt att grädda tills kanterna på kakorna precis blir gyllenbruna men mitten är fortfarande mjuk, 4 till 6 minuter till eller totalt 12 till 14 minuter.

 • Ge bakplåten ett sista tryck i ugnen och överför sedan plåten till ett galler. Låt kakorna svalna helt innan du tar bort dem från plåten.

  När kakorna tas ut ur ugnen kommer kakorna att se puffade och ljusa ut men de kommer sakta att platta till när de svalnar.

 • Sluka som önskat.

 1. Mätning av mjöl-För bästa resultat, väg dina ingredienser. Om du inte har en våg rekommenderar vi att du luftar ditt mjöl innan du försiktigt doppar och sopar.
 2. Skopa kakdeg –Använd en 1 1/2-ounce glassskopa för att skopa och forma dina kakdegsbollar enkelt.
 3. Lagring-Kakorna kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 5 dagar.
 4. Frysning-Bakade kakor kan frysas i upp till 3 månader. Obakade kakdegsbollar kan också frysas i upp till 3 månader. Baka från fryst, lägg till några minuter till gräddningstiden.

Servering: 1kakaKalorier: 189kcal (9 %)Kolhydrater: 33g (11 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 5g (8%)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 1gKolesterol: 19mg (6 %)Natrium: 153mg (7 %)Kalium: 97mg (3%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 20g (22 %)Vitamin A: 34IU (1 %)Kalcium: 19mg (2 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply