Med tanke på den imponerande smaken av denna soltorkade tomatpasta, kommer du aldrig gissa att denna enkla vegetariska måltid kommer ihop på bara 30 minuter. Och du behöver bara en handfull skafferihäftklamrar, inklusive torkad pasta, färsk mynta, soltorkade tomater, pecorinoost och pinjenötter.

En vit skål fylld med soltorkad tomatpasta och pinjenötter med en gaffel vilande inuti och ett parmesanblock på en tallrik bredvid.

Anpassad från America’s Test Kitchen | Mer Medelhavet | America’s Test Kitchen, 2021

Änglahårspastans känsliga, gaffelsnärjande karaktär är en härlig förändring från spagetti. Med tanke på dess smala trådar har den sin egen uppsättning matlagningsöverväganden – eller överkokningsöverväganden, eftersom den tillagas så snabbt att det ofta inte finns tid att smaktesta om den är färdig. Eftersom paketanvisningar ofta resulterar i överkokt pasta, kom vi fram till våra egna korrekta tillagningstider specifika för vanliga märken.–Amerikas testkök

Tips för att undvika överkokning av din pasta

  • Istället för att slänga pastan i en kastrull med bubblande sås före servering, där den har ytterligare en chans att överkoka, slänger vi den delikata pastan med en enkel pestoliknande sås utan tillagning. För att tillåta mängden pastakokvatten som behövs (eftersom angel hair pasta absorberar mycket vätska), gör vi vår sås extra kraftfull: Soltorkade tomater, vitvinsvinäger och tomatpuré gör den umamirik och super -tomato-y, medan en generös mängd uppfriskande mynta och lite vitlök ger den en komplex, livlig arom.
  • Följ inte tillagningstiden på pastalådan. Koka De Cecco änglahår i 1 1/2 minut och Barilla och Prince i 3 minuter. Använd rak pasta; änglahår som är ihoprullat till bon tenderar att trassla in sig i krukan.

Vanliga frågor om soltorkad tomatpasta

I allmänhet, hur mycket pasta ska jag laga per person?

Om du är som oss, när det är dags att laga pasta, mäter vi med våra hjärtan och tenderar att koka tillräckligt för hela grannskapet. Tja, en portion änglahår är ungefär två uns torkad pasta. Detta köttfria recept kräver tolv uns torkad pasta, så här är serveringsstorleken tre uns.

Vad kan jag använda istället för vitvinsvinäger?

Om du inte har vitvinsvinäger är rödvinsvinäger ett bra substitut. Det kommer att ha en lite djärvare smak, men det kommer fortfarande att fungera utmärkt.

Soltorkad tomatpasta

En vit skål fylld med soltorkad tomatpasta och pinjenötter med en gaffel vilande inuti och ett parmesanblock på en tallrik bredvid.

För denna enkla måltid, slängs delikat änglahårspasta med en umamirik sås av soltorkade tomater, vitlök, mynta, vitvinsvinäger och tomatpuré. Hela shebang är toppad med knapriga rostade pinjenötter.

Amerikas testkök

Prep 20 min

laga mat 10 min

Total 30 min

  • I en matberedare, blixt de soltorkade tomaterna, mynta, olja, vinäger, tomatpuré, vitlök, salt, pepparflingor och socker tills de är jämna, 1 till 3 minuter, skrapa ner sidorna av skålen efter behov. Överför till en stor värmesäker skål.

  • Koka upp 4 liter vatten i en stor kastrull. Tillsätt pastan och 1 matsked salt och koka, rör om då och då, tills den är al dente. Spara 1 1/2 dl pastakokvatten och häll sedan av pastan i ett durkslag. Medan pastan rinner av, vispa 1 kopp av det reserverade pastakokvattnet i såsen.

  • Tillsätt pastan till såsen och blanda försiktigt med en tång, justera konsistensen med resterande reserverat pastakokvatten efter behov. Strö över pinjenötter. Servera med riven Pecorino.

Servering: 1delKalorier: 572kcal (29 %)Kolhydrater: 70g (23 %)Protein: 13g (26 %)Fett: 27g (42 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 16gNatrium: 516mg (22 %)Kalium: 541mg (15 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 553IU (11 %)C-vitamin: 17mg (21 %)Kalcium: 45mg (5 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 26 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply