Jordgubbskakor gjord med riktiga jordgubbar! Dessa kakor är mjuka med lite krispiga kanter och en tjock, seg mitten. Du kan toppa dem med en ljus glasyr eller rulla dem i socker.
Jag höll på att göra våra citronkakor för några månader sedan när jag fick den briljanta idén att om ett godis kunde blandas för att smaksätta en kaka, så skulle säkert frystorkad frukt också kunna göra det. Visst nog, a sommar jordgubbskaka föddes!
Jag tyckte att jordgubbar var den absolut bästa smaken som barn. Nu tenderar jag faktiskt att gå mer hallon ur bärfamiljen (nyfiken på vad ni alla skulle välja), men mina barn är säkert med på barndomens tåg. färska, saftiga röda jordgubbar. De älskar att dessa kakor är täta och sega men de kan välja att rulla i socker eller toppa med en sprucken glasyr.
Jag personligen föredrar att göra en citronglasyr för att pigga upp dessa söta kakor, men du kan göra vad som helst som gör dig glad!
Ingredienser för jordgubbskakor
De flesta av jordgubbskakorrecepten där ute använder jordgubbstårtamix eller jordgubbspudding för att få jordgubbssmaken (vi har faktiskt vårt eget recept för jordgubbspudding här på bloggen), men jag älskar att använda riktiga jordgubbar i det här receptet för att få det sant jordgubbssmak. Här är vad du behöver för att göra dessa kakor:
För kakorna
- Frystorkade jordgubbar: Använd inte färska jordgubbar. De kommer att tillföra för mycket fukt till degen och göra kakorna kakiga.
- Socker: vanligt strösocker
- Matfett med smak av smör: Du kan också använda vanligt matfett (du tappar lite smakrikedom) eller bara vanligt smör men de blir torrare med bara smör.
- Osaltat smör: mjukat, kombinerat med matfettet, kakorna är möra och fortfarande rika på smak
- Ägg: lägg till struktur i cookies
- Vanilj: ger smak
- Jordgubbsextrakt: bara för en liten boost i smaken
- Mjöl: använd allroundmjöl
- Bakpulver: jäsmedel för att ge kakorna jäsning och fluffighet
- Bakpulver: jäsmedel som samverkar med bakpulver för att hjälpa kakorna att jäsa
- Salt: förhöjer alla smaker
För glasyren
- Florsocker: ger sötma och struktur till glasyren
- Mjölk eller vatten: mjölk blir lite mer rik på smak
- Citron juice: Jag älskar att tillsätta lite citronsaft för att ge en fin smaksprängning till kakan, men det är helt valfritt.
- BONUS: Du kan också lägga till lite jordgubbsextrakt i glasyren om du vill ha ännu mer jordgubbssmak.
Socker
- Socker: Rulla kakdegsbollarna i socker innan du gräddar om du föredrar det istället för glasyren.
Måtten för alla ingredienser och instruktionerna för att göra dessa kakor finns alla i receptkortet i slutet av detta inlägg. Kolla in videon nedan för att se hur dessa cookies går ihop…
Video för recept på sommar jordgubbskakor
Vad är frystorkade jordgubbar?
Frystorkade jordgubbar är riktiga jordgubbar som har gått igenom en frystorkningsprocess där all fukt avlägsnas. Inget socker eller andra tillsatser tillsätts, och smaken och näringsämnena lämnas kvar. De blir till slut ganska knapriga och är faktiskt riktigt läckra att äta på egen hand. De är också lagringsstabila när de är frystorkade.
Var kan man köpa frystorkade jordgubbar
Du kan hitta frystorkade jordgubbar i vilken mataffär som helst. Kolla i avsnittet om hälsosamma livsmedel eller genom andra torkade frukter som russin, katrinplommon, craisins, etc. Jag hittade faktiskt en enorm 10 gallon burk frystorkade jordgubbar igår i matförvaringen/hyllningssektionen. Du kan också köpa dem på Amazon.
Varför du kommer att älska dessa kakor
- Enkelt: Det här receptet är enkelt att göra och följer de typiska instruktionerna för att göra kakor. Mina barn älskar att göra dessa kakor.
- Smak: Den läckra jordgubbssmaken tillsätts från de frystorkade jordgubbarna som ger riktig jordgubbssmak.
- Färg: Jag älskar färgen som dessa kakor blir. Det är naturligt och subtilt rosa.
- Barnvänligt: Jordgubbar är en sådan barnfavorit att jag aldrig har träffat ett barn som inte älskade dessa kakor.
- Mata en skara: Detta recept gör 4-5 dussin kakor så det finns mycket att mata en stor grupp eller att frysa och spara till en annan dag.
- Förvara väl: Du kan frysa degen eller de bakade kakorna och de håller sig i upp till 3 månader.
Cookievarianter
Dessa jordgubbskakor är så mångsidig. Du kan klä upp dem eller hålla dem enkla. Här är några idéer för varianter:
- Tillsätt vita chokladchips för att göra dem till jordgubbar och gräddkakor.
- Rör försiktigt ner små bitar av de frystorkade jordgubbarna i degen innan du gräddar för ännu mer jordgubbssmak.
- Gör glasyren till en citronglasyr med färsk citronsaft. Det smakar som om du dricker jordgubbslemonad!
- Strö lite malda frystorkade jordgubbar ovanpå glasyren för mer färg.
- Blanda lite frystorkat jordgubbspulver med sockret innan du rullar degen i sockret.
Hur man lagrar cookies
När kakorna har svalnat helt, förvara dem i en lufttät behållare eller ziplock-påse. De håller sig i 3-4 dagar i rumstemperatur eller upp till en vecka i kylen.
Du kan också frysa antingen kakdegsbollarna eller de bakade kakorna. För att frysa degbollarna, ös upp all degen till bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper i ett enda lager. Lägg plåten i frysen i minst 30 minuter. När de har frusit kan du lägga dem i en ziplock-påse eller behållare. Du kan sedan grädda dem från frysta (lägg till några extra minuter till gräddningstiden) eller låta dem få rumstemperatur och sedan grädda dem enligt instruktionerna i receptet.
För att frysa de bakade kakorna, låt dem svalna helt och stapla dem sedan i en fryssäker behållare. Vänta med att lägga till glasyren tills precis innan servering.
Jordgubbsdesserter är ett av mina kärleksspråk (hej jordgubbstårta!!), och dessa jordgubbskakor får mig att svimma! De frystorkade jordgubbar Lägg till riktig jordgubbssmak vi älskar.
Fler fruktiga kakor du kommer att älska:
-
Värm ugnen till 350 grader.
-
Mixa jordgubbarna till ett fint pulver i en mixer.
3/4 kopp frystorkade jordgubbar
-
I mixerskålen, gräddsocker, matfett och smör i 1-2 minuter och tillsätt sedan ägg; tillsätt smakämnen.
1 1/4 koppar socker, 3/4 kopp osaltat smör, 1 stort ägg, 1/2 tsk vanilj, 1/2 tsk jordgubbsextrakt
-
Rör ner torra ingredienser.
2 koppar mjöl, 3/4 teskedar bakpulver, 3/4 teskedar bakpulver, 1/2 tsk salt
-
Rulla till större bollar, eller använd vår favoritskakaoch rulla sedan i socker (om du använder) och lägg på ett bakplåtspapper fodrat eller silpat fodrad (om du inte använder bakplåtspapper, kakor fastnar på pannan) bakplåt i 10 till 12 minuter.
-
Förbered under tiden glasyren (om den används).
-
Låt svalna något på pannan i 1-2 minuter.
För glasyren
-
Gör en glasyr genom att blanda strösocker med mjölk eller vatten (eller citronsaft).
3 koppar pulveriserat socker, 3 msk mjölk eller vatten
-
Pensla glasyr över kaktopparna.
-
Låt kakorna svalna helt.
- Om du använder vanlig matfett kanske kakorna inte är lika smöriga. Allt matfett är den mjukaste kakan, men inte lika smakrik så du kan leka med receptet; allt matfett, allt smör, hälften och hälften.
- Du kan använda lite jordgubbsextrakt eller citronsaft om du föredrar i glasyren.
Kakor kan frysas i upp till 3 månader.
Kalorier: 2258kcal