Detta jordgubbssallad är ett färgglatt tillskott till alla bord!
Blandad med torkade tranbär, krispiga pistagenötter, fetaost, färska jordgubbar och en syrlig vinägrett, är denna salladsskål en härlig blandning av smaker och texturer.
Det är det perfekta sättet att njuta av råvaror från bondemarknaden och det är en vacker tillbehör eller en härlig lunch.

Sommar jordgubbssallad
Det här receptet kom från min svärmor Ruby och när hon serverade det visste jag att jag måste återskapa det hemma!
- Det här jordgubbssalladsreceptet är lika vackert som det är läckert.
- Smakpackad, det är en gör-det-och-ta-det-kalas eller picknicksallad, eftersom varje tugga är packad med smakrika frukter och nötter!
- Detta salladsrecept är anpassningsbar och fräsch med en lätt hemgjord dressing.
- Njut av mångsidigheten i att servera den som tillbehör eller förvandla den till en tillfredsställande salladsrätt med grillad kyckling, lax eller räkor för ett vitaliserande lunchalternativ.

Ingredienser i jordgubbssallad
Nästan vad som helst kan gå i en jordgubbssallad!
sallad – Välj mör sallad som rödbladssallad, ruccola eller blandat grönt. Finhackad grönkål eller romaine kan läggas till för mer textur och näringsämnen.
Bär – Förutom jordgubbar, prova blåbär, hallon, granatäpple eller till och med mandarin! Torkade tranbär ger en liten söt ton.
Nötter – Pistagenötter eller mandel ger en nötig crunch! Andra nötter att prova är valnötter, pekannötter, macadamianötter eller frön som hampahjärtan, vallmofrön, solros- eller pumpafrön.
Feta – Feta ger en krämig salt smak. Getost passar perfekt till detta recept också.
PROFFSTIPS: Rosta nötter lätt i en sautépanna och kyl dem helt innan du använder dem i recept. Detta gör dem extra krispiga och intensifierar deras smak! Crunchy mini pretzels är den perfekta switchen för dem med nötallergi också.
Klädalternativ
Det här är en enkel dressing som verkligen drar ihop allt! Balsamvinäger kan användas i stället för äppelcidervinäger, och honung kan ersätta lönnsirap om det behövs. Om så önskas, andra dressingar som passar bra med denna sallad är:

Hur man gör jordgubbssallad
- Blanda ingredienserna till dressingen i en burk med tättslutande lock. Skaka väl och ställ i kylen tills den ska användas.
- Tillsätt alla ingredienser i en stor skål, ringla över dressing och rör om.
- Garnera med extra tranbär eller lite smulad fetaost, om så önskas.
Gå framåt?
Förbered jordgubbspistaschsallad och dressing upp till en dag i förväg och håll dem åtskilda tills du är redo att kasta och servera.
Förvara överbliven jordgubbspistaschsallad i en täckt behållare i upp till 3 dagar och släng innan servering.
Våra favoritsommarsallader
Tyckte du om denna jordgubbssallad med pistasch? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Sommar jordgubbssallad
Njut av de härliga smakerna av denna sommarinspirerade jordgubbssallad med pistage!
-
I en burk med tättslutande lock, kombinera olja, vinäger, lönnsirap, dijonsenap, basilika, salt, peppar och vitlökspulver. Skaka väl och ställ i kylen.
-
Tvätta och torka jordgubbarna och grönt. Skiva jordgubbarna i ½-tums skivor.
-
I en stor skål, kombinera sallad, jordgubbar, torkade tranbär, lök, pistagenötter och fetaost.
-
Skaka dressingen snabbt och häll den över salladen (du kanske inte behöver allt). Rör om väl för att kombinera.
-
Servera omedelbart.
En äggskärare skivar jordgubbar snabbt.
Förvara eventuell återstående jordgubbspistagesallad i en täckt behållare i upp till tre dagar. Ge den en försiktig släng innan servering igen.
Kalorier: 299 | Kolhydrater: 20g | Protein: 4g | Fett: 24g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 12g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 7mg | Natrium: 354mg | Kalium: 301mg | Fiber: 3g | Socker: 14g | Vitamin A: 2234IU | C-vitamin: 47mg | Kalcium: 89mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



