Detta sommar pastasallad är en fräsch och färgstark favorit, perfekt för alla tillfällen!
Det här enkla receptet visar upp det bästa av sommargrönsaker som slängs i mjuk pasta, allt klädt i en super enkelt fräsch dressing!
En kyld pastasalladsrecept är en perfekt måltid eller tillbehör en varm sommardag.

Detta läckra recept för sommarpastasallad är sponsrat av Walmart.
Lätt sommarsallad
- Sommarpastasallad är en förberedd måltid eller tillbehör, perfekt för varma dagar eller snabba luncher.
- A budgetvänlig sätt att använda upp överblivna grönsaker, sommarens pastasallad är festklar på nolltid!
- Det är älskat av både vuxna och barn och det är ett bra sätt att få lite hälsosamma grönsaker i en fräsch måltid.
- Gör det till en huvudrätt genom att lägga till topping med grillade kycklingbröst eller lår, sommarkorv, räkor eller till och med bönor eller kikärter.
- Använd grönsakerna i ditt kylskåp eller vad som helst i din trädgård, allt går!

Ingredienser i sommarpastasallad
Pasta – Vi älskar pastaformer som rotini eftersom de håller sig bra och dressingen klamrar sig fast vid sin korkskruvsform och åsar. Ingen rotini? Använd penne, fluga eller medelstora skal.
Trädgårdsgrönsaker – Sommargrönsaker som zucchini, paprika, lök, gurka, rädisor, tomater, majs och morötter för samman regnbågens färger i en maträtt! Byt till grönsakerna med en påse fryst grönsaksmedley (tinat) eller vad som helst som finns i din krisper!
Ost – Feta är en torr, smulig ost med en rik, lätt salt smak. Lite räcker långt och det håller länge i kylen! Bleuostsmulor, parmesanost eller strimlad mexikansk blandning kan användas i stället för fetaost.
Klä på sig – Denna färska vinägrett är perfekt för alla klassiska pastasalladsrecept. är utmärkta val för pastasallader eftersom de är lätta och smakrika och tar fram smaker av alla ingredienser utan att tynga ner dem.
Hur man gör sommarpastasallad
Den här salladen är nästan för enkel att göra, och den går ihop i några snabba steg!
- Koka pasta al dente (fast) och dränera. Kör under kallt vatten för att stoppa tillagningen.
- Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk och skaka väl.
- Rör försiktigt om den kylda pastan med de återstående ingredienserna i en stor skål och blanda ihop.
- Garnera med smulad fetaost eller färska örter om så önskas.
PROFFSTIPS: Grillade majskärnor, sparris och/eller lite paprika för att få en söt/rökig smak till pastasalladen!

Överbliven pastasallad?
Förvara överbliven sommarpastasallad täckt i kylen i upp till 5 dagar. Rör om och justera kryddor innan servering igen. NOTERA: Att frysa pastasallad rekommenderas inte eftersom det inte blir lika fast, bara börja nytt med en fräsch sallad!
Sommarsallader att njuta av
Gjorde du denna sommarpastasallad? Lämna en kommentar och ett betyg nedan!



