Söta och kryddiga rostade nötter. Detsamma säger allt. Blandade nötter kastas med socker, salt, spiskummin, rödpepparflingor och rostas till perfektion. Ett fantastiskt litet napp.

Söta och kryddiga rostade nötter i en stor grön skål på ett träbord.

Dessa söta och kryddiga nötter är beroendeframkallande små snacks, så sprid dem försiktigt. Socker- och rödpepparflingorna träffar precis rätt balans mellan socker och värme, vilket gör dem till ett utmärkt komplement till drycker, särskilt champagne.–David Leite


Varför våra testare älskade detta

Testaren Elsa J. älskade dessa rostade nötter. Hon älskade att de är “inte för söt, inte för kryddig, och med lite mystik inkastat.” Som med vilket recept som helst, uppskattade hon att anvisningarna var “enkla och funktionella”och att de färdiga nötterna blev exakt som beskrivna — “perfekt.”

Anteckningar om ingredienser

 • Äggvita–Detta är nyckelingrediensen för att skapa en glänsande beläggning som gör att kryddan fastnar på nötterna. Du behöver det vita från 1 stort ägg.
 • Salt–Du kan använda det salt du har till hands, men vi rekommenderar en finare korn här.
 • Blandade nötter–Använd din favoritkombination av nötter, men se till att du väljer råa nötter.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen till 300°F. Klä en kantad bakplåt med aluminiumfolie och täck med matlagningsspray.
 2. Vispa äggvitan tills den blir skum. Rör ner sockret och kryddorna, tillsätt sedan nötterna och rör om.
 3. Rosta nötterna. Koka i ett enda lager på den förberedda bakplåten tills den är djupt gyllenbrun. Kyl helt innan förvaring.

Vanliga frågor

Hur får jag min äggvita att skumma?

En elektrisk mixer eller stavmixer kommer att göra det snabbt och effektivt. Börja vispa dina äggvitor på låg hastighet tills de blir skummande. När äggvitorna är skumma, öka hastigheten till hög tills de blir vispad till önskat stadium.

Du kan också använda en stor ballongvisp om du har armbågsfett över.

Hjälpfulla tips

 • För att undvika klibbiga nötter, se till att du låter dem svalna helt innan du förvarar dem.
 • Dessa kryddade rostade nötter kan göras upp till 1 vecka innan servering. Förvara dem i en lufttät behållare i rumstemperatur.
 • Detta söta och kryddiga nötter recept är lämpligt för glutenfri, mejerifri och vegetarisk kost.
 • Gör en dubbel sats, packa hälften av dem i påsar med söta taggar och inkludera dem som en del av dina ätbara julklappar.

Fler bra recept på kryddade nötter

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Söta och kryddiga rostade nötter

Söta och kryddiga rostade nötter i en stor grön skål på ett träbord.

Söta och kryddiga rostade nötter. Detsamma säger allt. Blandade nötter kastas med socker, salt, spiskummin, rödpepparflingor och rostas till perfektion. De är ett fantastiskt litet napp.

Prep 5 min

laga mat 30 min

Total 35 min

 • Vänd ugnen till 300° (150°C). Klä en bakplåt med läppar med folie och täck folien lätt med matlagningsspray.
 • Vispa äggvitan mycket skum. Tillsätt socker, salt, spiskummin och rödpepparflingor och vispa väl. Rör ner nötterna och täck helt.
 • Bred ut nötterna i ett enda lager på bakplåten. Grädda tills de är djupt gyllenbruna, cirka 25 till 30 minuter, rör om ofta.

 • Ta ut plåten från ugnen och lägg den på galler för att svalna. Bryt upp eventuella nötklumpar. Nötterna kan göras en vecka i förväg. (Ha! Som om de någonsin kommer att hålla så länge.) Förvara i en lufttät behållare.
 1. Förbereda –De rostade nötterna kan göras upp till 1 vecka i förväg.
 2. Lagring-För att undvika att nötterna blir klibbiga, kyl dem helt innan du förvarar dem i en lufttät behållare i rumstemperatur.
 3. Diet-Detta recept är lämpligt för glutenfri, mejerifri och vegetarisk kost.

Servering: 1serveringKalorier: 234kcal (12%)Kolhydrater: 14g (5 %)Protein: 7g (14%)Fett: 19g (29 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 11gNatrium: 306mg (13 %)Kalium: 228mg (7 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 81IU (2 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 28mg (3%)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply