Dessa söta och kryddiga tacos, gjorda av tre (ja, 3!) typer av kött är som en förstärkt version av den klassiska taco som alla älskar. Tacofest, någon?

Dessa tacos är alltid en stor hit. Jag använder tre olika sorters kött i min tacomix, och korven sätter verkligen piff. Och det är lätt att slänga ihop.–Lulu Powers

LC ZING! NOTERA

Japp. Som författaren Lulu Powers – ingen relation till Austin – hävdar ovan, finns det gnistrande i dessa här tacos. Det är inte bara det spännande samspelet mellan citrus och krydda som gör dessa tacos övertygande, även om det har ganska mycket att göra med det. Vad mer som lockar oss är den fräcka och kunniga naturen i hur hon ställer in alla nödvändiga fixeringar. Varje taco är helt anpassningsbar av varje gäst, utan två är exakt lika. Det kunde inte vara enklare att få en till synes sophomoretisk middag från barndomen att ta sig spektakulär. Snacka om zing!

KAN JAG GÖRA TACOS I FÖRE TID?

Ja, det kan man för det mesta. Gör allt köttet färdigt dagen innan – tillagat, kylt och förvarat i kylen. Du kan till och med strimla och hacka det mesta av påläggen, med undantag för den lätt brynande avokadon, och lagra dem i upp till 24 timmar. Värm försiktigt upp köttet när du är redo för middag och gör avokadon (eller guacamole) redo.

  • I en stor stekpanna på medelvärme, fräs löken och vitlöken i oljan eller smöret, rör om ofta, tills löken är genomskinlig, 3 till 5 minuter.
  • Tillsätt den malda kalkonen, nötköttet och korven och koka, rör om med en träslev att smula sönder alla stora bitar, tills köttet börjar få färg men inte är genomstekt.
  • Tillsätt salladslöken, hälften av koriandern, spiskummin, chilipulver, salt, peppar, tabasco, cayenne, jalapeño och apelsinjuice och koka tills vätskan har avdunstat, cirka 4 minuter, rör om då och då. Ta av stekpannan från värmen.

  • Lägg fram kött, tortillas, tomater, sallad, lök, guacamole, ost, gräddfil och resterande koriander och låt gästerna sätta ihop sina egna tacos.

Servering: 1 tacoKalorier: 765 kcalKolhydrater: 31 gProtein: 50 gFett: 50 gMättat fett: 22 gFleromättat fett: 4 gEnkelomättat fett: 19 gTransfett: 1 gKolesterol: 176 mgNatrium: 2120 mgKalium: 1306 mgFiber: 6 gSocker: 11 gVitamin A: 12301 IUC-vitamin: 49 mgKalcium: 421 mgJärn: 6 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Lulu Powers. Foto © 2010 Stephen Danelian. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Tacokväll! När jag växte upp minns jag att jag åt tacos minst ett par gånger i månaden. Däremot vet ni vilka tacos jag menar. Vi köpte ett halvt kilo nötfärs och ett kryddkuvert att blanda i det kokta nötköttet och voila. Det här receptet på söta och kryddiga tacos var originellt och väldigt gott. Jag älskade användningen av kalkon, nötkött och italiensk korv – vilken läcker blandning som verkligen lämpade sig för alla dessa underbara kryddor.

Anledningen till att jag var intresserad av att göra det här receptet var sista minuten-tillsatsen av apelsinjuice. Den söta smaken spelade verkligen bra med den övergripande kryddigheten i rätten. Jag halverade det här receptet, eftersom originalet matar 10 till 12 personer och min man och jag ser fram emot resterna.

Jag använde olivolja istället för smör för att fräsa löken och vitlöken och vi använde mjuk tacos istället för hårda skal. Till sist slutade vi med att vi bara skivade en avokado för varje tallrik istället för att göra guacamole. Som ett gott tillbehör gjorde vi fänkål och skivad rädisasallad. En underbar måltid. Det här fantastiska receptet kan ha startat en ny tacokvällstradition i vårt hus. Mums!

Ett ovanligt och mycket gott recept på tacos. Trots en skrämmande lista med ingredienser, fann jag att detta kom ihop snabbt och med lätthet. Jag använde knappt 2 koppar apelsinjuice. Jag blev förvånad över att se OJ i ingredienslistan, men det var bara en söt bakgrundsnot i den övergripande smaken.

Jag skulle definitivt göra detta igen, kanske lägga till lite färsk chili för lite mer hetta och fräsch chilismak. Jag tillsatte koriander precis innan servering för att hålla smaken fräsch. Jag serverade detta med en färsk pico de gallo, guacamole, strimlad Monterey Jack och en skvätt färsk limejuice. Läckra!

Det här är ett riktigt trevligt recept på gammaldags tacos, vilket är vad de flesta skulle komma ihåg som sin första upplevelse av “mexikansk” mat. Jag var lite skeptisk till det med apelsinjuice, men i huvudsak är tacos gjorda av saker du har runt om i huset och är snyggt kryddade med lite sötma.

Efter att ha slutfört det som skrivet, lade jag till några saker – 2 msk tomatpuré, lite vatten och mer chilipulver. När jag försökte vara hälsosam utelämnade jag korven och jag saknade den inte riktigt, men jag var tvungen att öka olivoljan till 3 matskedar eftersom jag bara använde magert köttfärs och malet kalkonbröst.

Nästa gång kommer jag att utelämna det kryddade saltet, ersätta det med chilipulver och lägga till mitt eget salt så att jag kan kontrollera natriumet. Min man ÄLSKADE det och jag kommer att göra det igen. Och vi älskade sötman som apelsinjuicen lade till – överraskningsöverraskning! Det slutade faktiskt med att jag behövde lägga till mer OJ för att tacoblandningen skulle bli mindre torr.

Det här är en fantastisk samla-din-egen-måltid för en folkmassa. Vi gillade användningen av italiensk korv – en unik twist. Föredrar du varm italiensk korv? Ge järnet. Vi pratar om tacos här, så det finns definitivt utrymme för flexibilitet.

Apelsinjuicen var ännu en ovanlig ingrediens, och till min glada överraskning fick den inte köttet att smaka fruktigt. Det avdunstade och lämnade bara en subtil sötma efter sig. En sak jag gjorde annorlunda var att istället för att lägga koriandern i köttet medan det kokade, toppade jag det färdiga köttet med den färska örten. Det var vackrare och mer doftande på det sättet.

Det här är en publikbehagare. Det är lätt att göra och mata ett gäng hungriga tonåringar eller för en snabb sommarträff. Jag använde fyra korvlänkar och en blandning av Monterey Jack och lagrade cheddarostar.

Jag tillsatte koriandern efter att jag tagit rätten från värmen. Rätten blev mycket smakrik med blandningen av kött. Jag använde både mjuka och hårda skaltacos och båda fungerade bra.

Ursprungligen publicerad 4 oktober 2021

Source link

Rate this post

Leave a Reply