Detta sötpotatis och kycklingkorv hash är en hälsosam frukostpannamåltid, även om den skulle vara välkommen när som helst på dagen. För denna enkla stekpanna, sauteras sötpotatis, zucchini, lök och paprika försiktigt med kycklingkorv och toppas med stekt ägg, avokado och varm sås.

En gjutjärnspanna fylld med sötpotatis och kycklingkorv, toppad med tre stekta ägg.

Anpassad från Jessica Beacom och Stacie Hassing | Det riktiga matbordet | Simon & Schuster, 2022

Tillverkad allt i en stekpanna, den här vegetabiliska och proteinrika frukosten kommer garanterat att tillfredsställa även den hjärtligaste aptiten, med eller utan ett stekt ägg på toppen. Återuppvärmda rester smakar bra, vilket gör detta till ett perfekt recept för helgmåltider.

Det här är också ett bra sätt att använda de slumpmässiga grönsaksbitarna och bitarna som hänger i krispan. Byt gärna ut den röda paprikan, löken och/eller zucchinin mot grönsaker du har till hands.–Jessica Beacom och Stacie Hassing

Vanliga frågor om Sweet Potato Hash

Kan jag lägga till alla grönsaker i pannan på en gång?

Vi rekommenderar inte detta. Om du använder rå sötpotatis kommer det att ta mycket mer tid än dina andra grönsaker att laga mat. Om du lägger till allt på en gång, kommer du att sluta med kokt lök, paprika och zucchini, men krispig, oaptitlig, inte helt kokt sötpotatis.

Om du har bråttom, stick din sötpotatis flera gånger med en kniv och mikrovågsugn den i cirka 3 minuter (beroende på storleken) och skala, skiva och lägg den i pannan. Dessutom, som en testare nämnde, bör grönkålen läggas sist så att den inte vissnar helt och vissnar bort i pannan.

Kan jag använda vilken typ av korv som helst till denna frukosthash?

Självklart. Kycklingkorv kommer att resultera i en lättare måltid (kalorimässigt), men fläskkorv skulle vara ett bra substitut. Vi rekommenderar alltid att du gör recept som de skrivs första gången, och sedan anpassar du dem efter dina preferenser. Om du känner dig kreativ, skulle korvar som innehåller äpple eller jalapeno lägga till lite zhuzh till denna redan spektakulära hash.

Sötpotatis och kycklingkorvhash

En gjutjärnspanna fylld med sötpotatis och kycklingkorv, toppad med tre stekta ägg.

Denna näringsrika frukosthash är gjord med sötpotatis, lök, paprika, zucchini och kycklingkorv och toppad med stekt ägg, avokado och varm sås. Den är också lämplig för glutenfri och mejerifri dieter.

Jessica Beacom och Stacie Hassing

Prep 15 min

laga mat 25 min

Total 40 min

Gör hashen

  • Placera en stor stekpanna på medelvärme. När den är varm, tillsätt avokadooljan och rör runt för att täcka botten. Häll i sötpotatisen och smaka av med salt och peppar. Koka, rör om ibland, tills sötpotatisen börjar bli brun, 10 till 12 minuter.

  • Rör ner de återstående grönsakerna, korven och en stor nypa salt och peppar. Koka, rör om då och då, tills sötpotatisen är mjuk och genomkokt, 12 till 14 minuter. Krydda med salt och peppar, efter smak.

    Om du upptäcker att grönsakerna börjar fastna eller brynas för snabbt, täck pannan med ett lock i cirka 5 minuter för att hjälpa grönsakerna att ånga och mjukna.

Servera hashen

  • Toppa med ett stekt ägg, skivad avokado och/eller en klick varm sås, om så önskas. Servera varm. Förvara rester i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar.

Servering: 1delKalorier: 503kcal (25 %)Kolhydrater: 31g (10 %)Protein: 26g (52 %)Fett: 33g (51 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 11gTransfett: 0,02gKolesterol: 253mg (84 %)Natrium: 1136mg (49 %)Kalium: 968mg (28 %)Fiber: 9g (38 %)Socker: 9g (10 %)Vitamin A: 21573IU (431 %)C-vitamin: 148mg (179 %)Kalcium: 294mg (29 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 19 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply