Dessa sötpotatisbiffar är möra och krämiga i mitten med en krispig panko skorpa. Serveras med en klick crème fraîche eller gräddfil, de är en tillfredsställande tillbehör eller vegetarisk huvudrätt.

Fem sötpotatisbiffar staplade på en tallrik med en klick crème fraîche på toppen och en gaffel vid sidan av.

Anpassad från Liren Baker | Kött till sidan | Victory Belt Publishing, 2021

En enkel beläggning av panko och ett par minuter i en het panna förvandlar dessa sötpotatisbiffar till en underbar tillbehör eller vegetarisk huvudrätt. Det är också ett bra sätt att använda överbliven sötpotatismos.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om sötpotatisbiffar

Kan man göra dessa biffar glutenfria?

Absolut! Byt bara in glutenfri panko och glutenfritt mjöl i receptet.

Hur ska man värma sötpotatisbiffar?

Eventuella överblivna biffar kan värmas på en bakplåtspappersklädd plåt vid 400°F (200°C) i cirka 15 minuter. Om du återuppvärmer från fryst, lägg till 5 till 7 extra minuter till gräddningstiden.

Sötpotatisbiffar

Fem sötpotatisbiffar staplade på en tallrik med en klick crème fraîche på toppen och en gaffel vid sidan av.

En enkel beläggning av panko och ett par minuter i en het panna förvandlar dessa sötpotatisbiffar till en underbar tillbehör eller vegetarisk huvudrätt. Det är också ett bra sätt att använda överbliven sötpotatismos.

Prep 25 minuter

kock 25 minuter

Total 50 minuter

  • Stick igenom sötpotatisen flera gånger på alla sidor med en gaffel, lägg sedan på en mikrovågssäker tallrik och tält lätt med en fuktig pappershandduk. Mikrovågsugn på hög i 4 minuter, rotera och fortsätt att laga mat i steg om 2 minuter tills den är mjuk, totalt 8 till 10 minuter. Den exakta tillagningstiden beror på din mikrovågseffekt. Låt svalna, skala sedan sötpotatisen, lägg köttet i en skål och använd en gaffel för att mosa den.

  • Värm olivoljan i en liten kastrull eller stekpanna på medelhög värme. Tillsätt löken och fräs tills den mjuknat, ca 4 minuter. Tillsätt vitlöken och den italienska kryddningen och fortsätt fräsa tills löken är genomskinlig, 2 till 3 minuter till.

  • Tillsätt lökblandningen i skålen med den mosade sötpotatisen och blanda i 1/4 kopp av brödsmulorna och osten. Krydda med salt och peppar, blanda ihop.

  • Använd en glassskopa, skopa en boll av blandningen och använd sedan händerna för att trycka den till en biff, cirka 1/2 tum (12 mm) tjock och 3 tum (8 cm) i diameter. Upprepa med den återstående blandningen för att göra 6 biffar.

  • Sätt upp en paneringsstation, lägg mjöl, ägg och återstående 3/4 kopp brödsmulor i tre separata grunda skålar. Muddra biffarna lätt i mjölet, doppa dem i ägget och sedan i brödsmulorna.

  • Värm 1/4 tum (6 mm) olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek sötpotatisbiffarna tills de är gyllenbruna, 3 till 5 minuter per sida. Överför till en pappershandduksklädd plåt för att rinna av.

  • Servera med en klick crème fraîche eller gräddfil och ett stänk gräslök.

Servering: 1bulleKalorier: 232kcal (12%)Kolhydrater: 24g (8%)Protein: 6g (12%)Fett: 12g (18 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 1gKolesterol: 41mg (14%)Natrium: 604mg (26 %)Kalium: 266mg (8%)Fiber: 3g (13 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 8212IU (164 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 128mg (13 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 11 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply