Så här lätt Sötpotatisgryta receptet är toppat med pekannötter och marshmallows är en traditionell sida på vår familj Thanksgiving bord.
Denna tröstande rätt förenar ömt mosad sötpotatis, farinsocker och smör med en hint av kanel. Det hela kröns med kuddiga mjuka marshmallows och rostade pekannötter.
En sötpotatisgryta är den perfekta kombinationen av sött och salt som alla kommer att bli kära i!

En dessertliknande Thanksgiving-tillbehör
Jag älskar kalkonmiddag… inte för kalkonen i sig, utan mer för fyllningen och sidorna som hör ihop med den som denna fantastiska gryta.
- Denna sötpotatisgryta är rättvist enkelt och traditionellt lämnar smakerna från sötpotatisen och pekannötterna att verkligen skina igenom.
- Det är lätt att göra och kan vara gjort i förväg.
- Inte bara är de läckra; denna sötpotatisgryta är billig att göra.
- Det här nästan dessertliknande sidorätten är perfekt för Thanksgiving, påsk eller jul, men enkel nog att servera till söndagsmiddagen också!
Sötpotatisen är ett näringsmässigt kraftpaket; en källa till betakaroten, samt vitamin C och kalium. Kokt sötpotatis är också en bra källa till fiber.

Ingredienser i sötpotatisgryta
Ingredienserna i detta recept är enkla men läckra. Det finns verkligen inget behov av massor av extra tillsatser som ägg eller mjöl, vi låter smaken av potatisen skina igenom.
- Sötpotatis – Det här receptet använder 3 kg sötpotatis, vilket är cirka 6 medelstora till stora sötpotatisar. Detta kan variera lite. Du kan använda konserverad sötpotatis om du vill, du behöver 3 burkar (29 oz vardera). Vi provade några olika märken och fann Bruce’s vara överlägsen och har mycket mer potatis i burken för samma vikt!
- Brunt socker – Ljust eller mörkt farinsocker fungerar i detta recept. Jag föredrar mörkt farinsocker om jag har det då det har mer smak. Du kan också lägga till en skvätt lönnsirap om du vill.
- Smör – Jag använder saltat smör i detta recept. Du kan använda osaltat smör och tillsätta extra salt om du vill.
- Pekannötter – Vi älskar pekannötter tillsammans med sötpotatis. Byt dem gärna mot valnötter.
- Smaksättning – En liten hint av vaniljextrakt och en nypa kanel tillsätts för smak. Du kan lägga till extra kanel eller mer varma kryddor (som pumpapajkrydda) om du vill. Du kan också lägga till en skvätt bourbon eller andra smaker.
Toppningsalternativ
Vårt favorit sätt att toppa detta recept är med pekannötter och mini marshmallows. Om du föredrar kan du lägga till en streusel topping eller pekannöt smula.


Förbereda sötpotatisen
Jag föredrar att skala och kuta min sötpotatis innan den kokar för att minska tillagningstiden. Du kan säkert koka dem hela (de behöver cirka 20-25 minuter) och skala dem när de är kokta.
Använder en potatismosare att mosa sötpotatis för hand låter dig lämna lite textur. Föredrar du dem helt silkeslena kan du använda en stavmixer för att göra dem fluffiga.




Hur man gör sötpotatisgryta
- Förbered sötpotatisen: Förbered potatisen genom att skala och koka den i en stor gryta enligt receptet nedan.
- Mosa: Mosa med smör, kanel och socker. Bred ut sötpotatisblandningen i en ugnsform.
- Baka: Toppa med marshmallows & pekannötter och grädda tills de är gyllene. Så enkelt.
Variationer
Vi gör alltid en enkel sötpotatisgryta med marshmallows och pekannötter men du kan också lägga till en läcker smula topping, eller en skvätt bourbon om du vill!

Lätt att göra framåt
Denna enkla sötpotatisgryta kan förberedas i god tid och förvaras i kylen i upp till 48 timmar för att laga mat.
Om du kyler den innan gräddning, ta ut den ur kylen minst 30 minuter innan gräddning. Om den är kyld, värm den i cirka 20 minuter och rör sedan om. Tillsätt toppingen och koka ytterligare 15-20 minuter eftersom kall sötpotatis tar mycket längre tid att värma igenom.
Denna sötpotatisgryta är en perfekt tillbehör för Thanksgiving, men ändå är den så enkel – du kommer att vilja servera den hela tiden!

Tillsatsen av pekannötter och marshmallows ger verkligen en krispig, krispig topping som passar så fint med den mjuka, smöriga sötpotatismos. När du har provat det kommer du att se varför denna sötpotatisgryta gör ett framträdande vid varje speciellt tillfälle.
Mer sötpotatiskärlek

Sötpotatisgryta
Denna enkla sötpotatisgryta toppad med pekannötter och marshmallows är en traditionell sida på vårt familje-thanksgivingbord. Denna tröstande rätt förenar ömt mosad sötpotatis, farinsocker och smör med en hint av kanel.
Värm ugnen till 375°F. Smörj en 9 x 13 form.
Lägg sötpotatisen i en kastrull med kokande vatten. Sjud i 15 minuter eller tills gaffeln är mjuk. Dränera.
I en stor skål (eller i grytan kokades potatisen i), mosa sötpotatisen med farinsocker, smör, kanel, vanilj och salt & peppar.
Vänd i hälften av pekannötterna och fördela i den förberedda pannan.
Strö över marshmallows och resterande pekannötter.
Grädda i 25 minuter eller tills marshmallows är gyllenbruna och potatisen är genomvärmd.
- Förbered och kyl innan du bakar utan pålägg.
- Ta ut den från kylen minst 30 minuter innan gräddning och grädda i ca 20 minuter och rör sedan om.
- Tillsätt toppingen och koka ytterligare 15-20 minuter eller tills de är genomvärmda och marshmallowsna är rostade.
Kalorier: 188 | Kolhydrater: 29g | Protein: 1g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 10mg | Natrium: 87mg | Kalium: 316mg | Fiber: 3g | Socker: 14g | Vitamin A: 12185IU | C-vitamin: 2.1mg | Kalcium: 36mg | Järn: 0,7mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Denna enkla sötpotatisgryta kan förberedas i god tid och förvaras i kylen i upp till 48 timmar för att laga mat.
Om du kyler den innan gräddning, ta ut den ur kylen minst 30 minuter innan gräddning. Om den är kyld, värm den i cirka 20 minuter och rör sedan om. Tillsätt toppingen och koka ytterligare 15-20 minuter eftersom kall sötpotatis tar mycket längre tid att värma igenom.
Rester kan läggas i en tättsluten behållare i kylen i upp till 5 dagar.
Du kan baka för att värma upp men jag tycker att det går snabbare att värma sötpotatisgryta i mikron. När den har värmts upp igen kan du lägga till nya marshmallows och sätta in den i ugnen (eller airfryer) i några minuter för att rosta.
Du kan frysa sötpotatisgryta före eller efter gräddning. Om du fryser innan bakning, lägg inte på toppingen förrän den har tinat och gräddat. Tina i kylen över natten och grädda enligt anvisningarna för att göra i förväg i receptets anteckningar.
Fler Thanksgiving-recept du kommer att älska


Source link