Alla kommer att älska denna klassiker gräddfilskaka recept!

Denna smöriga pundkaka har en liten bit av gräddfil och bara en hint av vanilj. Det är både tätt och fuktigt som är precis lagom för sig själv eller med en sida av färsk frukt.

Detta enkla recept fryser bra för den perfekta efterrätten att servera oväntade gäster eller för att njuta av en skiva med kaffe.

skivor av Sour Cream Pound Cake på en tallrik

Perfekt fuktig pundkaka!

  • Inget behov av en blandning när detta skraprecept är så lätt att göra!
  • Det här receptet använder en handfull ingredienser som du förmodligen har till hands.
  • Gör flera bröd och frys in dem för läckra desserter när som helst.
  • Gräddfil kaka har en syrlig smak som passar ihop med säsongens frukter som blåbär, jordgubbar, persikor, nektariner och plommon.
ingredienser för att göra Sour Cream Pound Cake med etiketter

Ingredienser och variationer

SMET: Varje tårta bakas bäst med de färskaste råvarorna! Kontrollera sista användningsdatum på bakpulvret och bakpulver för att säkerställa att de är färska.

  • Riktigt smör är bäst här. Använd osaltat smör, har du saltat så skippa saltet i receptet.
  • Använd stora ägg och helfet gräddfil.
  • Allroundmjöl, bakpulver, bakpulver och salt utgör de torra ingredienserna.
  • Jag älskar vaniljextrakt, du kan också lägga till ¼ tesked mandelextrakt om du vill.

TOPPINGS: Gräddfilstårta och frukt hör ihop! Prova med lite jordgubbssås, chokladlockar, fruktsallad med vaniljpudding eller lätt färsk fruktsallad.

Hur man gör gräddtårta

Denna täta och fuktiga kaka är en enkel dessert som är full av smak.

  1. Vispa de torra ingredienserna (enligt receptet nedan) i en skål.
  2. Rör ihop smör och socker tills det blir ljust och fluffigt, cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt ägg och vanilj och blanda i ytterligare 2 minuter.
  4. Blanda omväxlande i mjölet och gräddfilen i smeten tills det precis blandat sig.
  5. Baka (enligt receptet nedan).

Snåla inte på The Beating Time

Vispa smöret i hela 10 minuter. Detta innehåller mycket luft som säkerställer den bästa strukturen och höjningen.

När de andra ingredienserna är tillsatta, blanda bara tills det blandas.

skiva Sour Cream Pound Cake med limpa i ryggen

Förvaring av Pound Cake

Förvara resterna i en täckt behållare i rumstemperatur eller i kylen i upp till 4 dagar.

Frys in hela bröd genom att slå in dem i plastfolie och sedan aluminiumfolie i upp till 5 månader.

Fler Pound Cake recept

Gjorde du den här gräddtårtan? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

närbild av tillagad gräddfil tårta
5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Gräddfil tårta

Denna smakrika gräddfilskaka är så perfekt fuktig.

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 1 timme 5 minuter

10 minuter

Total tid 1 timme 35 minuter

  • Värm ugnen till 325°F. Smörj och mjöla en 8×4 brödform.

  • Kombinera mjöl, bakpulver och bakpulver i en liten skål och vispa ihop.

  • Häll smör och socker i en stavmixer och vispa tills det är ljust och fluffigt på medelhastighet, cirka 10 minuter.

  • Tillsätt ägg och vanilj och blanda i ytterligare 2 minuter.

  • Vrid mixern till lågt läge och turas om att tillsätta mjölblandningen och gräddfilen tills smeten precis är blandad.

  • Häll i den förberedda pannan och koka i 55-65 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.

  • Låt svalna i 10 minuter och ta sedan ut ur formen och låt svalna helt på ett galler.

Förvara överbliven pundkaka i en täckt behållare i rumstemperatur eller i kylen i upp till 4 dagar. Frys in hela bröd: slå in i plastfolie, sedan aluminiumfolie och frys in i upp till 5 månader.
5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Servering: 1skiva | Kalorier: 224 | Kolhydrater: 29g | Protein: 3g | Fett: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 67mg | Natrium: 103mg | Kalium: 55mg | Fiber: 0,4g | Socker: 17g | Vitamin A: 355IU | C-vitamin: 0,1mg | Kalcium: 24mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kaka
Kök amerikansk
bitar av Sour Cream Pound Cake på en tallrik med en titel
limpa Sour Cream Pound Cake med en titel
skivor av Sour Cream Pound Cake på en tallrik med skrift
pläterad Sour Cream Pound Cake med skrift
tillagade gräddfilstårta i pannan och pläterad med skrift


Source link
Rate this post

Leave a Reply