Alla kommer att älska denna klassiker gräddfilskaka recept!
Denna smöriga pundkaka har en liten bit av gräddfil och bara en hint av vanilj. Det är både tätt och fuktigt som är precis lagom för sig själv eller med en sida av färsk frukt.
Detta enkla recept fryser bra för den perfekta efterrätten att servera oväntade gäster eller för att njuta av en skiva med kaffe.

Perfekt fuktig pundkaka!
- Inget behov av en blandning när detta skraprecept är så lätt att göra!
- Det här receptet använder en handfull ingredienser som du förmodligen har till hands.
- Gör flera bröd och frys in dem för läckra desserter när som helst.
- Gräddfil kaka har en syrlig smak som passar ihop med säsongens frukter som blåbär, jordgubbar, persikor, nektariner och plommon.

Ingredienser och variationer
SMET: Varje tårta bakas bäst med de färskaste råvarorna! Kontrollera sista användningsdatum på bakpulvret och bakpulver för att säkerställa att de är färska.
- Riktigt smör är bäst här. Använd osaltat smör, har du saltat så skippa saltet i receptet.
- Använd stora ägg och helfet gräddfil.
- Allroundmjöl, bakpulver, bakpulver och salt utgör de torra ingredienserna.
- Jag älskar vaniljextrakt, du kan också lägga till ¼ tesked mandelextrakt om du vill.
TOPPINGS: Gräddfilstårta och frukt hör ihop! Prova med lite jordgubbssås, chokladlockar, fruktsallad med vaniljpudding eller lätt färsk fruktsallad.




Hur man gör gräddtårta
Denna täta och fuktiga kaka är en enkel dessert som är full av smak.
- Vispa de torra ingredienserna (enligt receptet nedan) i en skål.
- Rör ihop smör och socker tills det blir ljust och fluffigt, cirka 10 minuter.
- Tillsätt ägg och vanilj och blanda i ytterligare 2 minuter.
- Blanda omväxlande i mjölet och gräddfilen i smeten tills det precis blandat sig.
- Baka (enligt receptet nedan).


Snåla inte på The Beating Time
Vispa smöret i hela 10 minuter. Detta innehåller mycket luft som säkerställer den bästa strukturen och höjningen.
När de andra ingredienserna är tillsatta, blanda bara tills det blandas.

Förvaring av Pound Cake
Förvara resterna i en täckt behållare i rumstemperatur eller i kylen i upp till 4 dagar.
Frys in hela bröd genom att slå in dem i plastfolie och sedan aluminiumfolie i upp till 5 månader.
Fler Pound Cake recept
Gjorde du den här gräddtårtan? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

Gräddfil tårta
Denna smakrika gräddfilskaka är så perfekt fuktig.
Värm ugnen till 325°F. Smörj och mjöla en 8×4 brödform.
Kombinera mjöl, bakpulver och bakpulver i en liten skål och vispa ihop.
Häll smör och socker i en stavmixer och vispa tills det är ljust och fluffigt på medelhastighet, cirka 10 minuter.
Tillsätt ägg och vanilj och blanda i ytterligare 2 minuter.
Vrid mixern till lågt läge och turas om att tillsätta mjölblandningen och gräddfilen tills smeten precis är blandad.
Häll i den förberedda pannan och koka i 55-65 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.
Låt svalna i 10 minuter och ta sedan ut ur formen och låt svalna helt på ett galler.
Servering: 1skiva | Kalorier: 224 | Kolhydrater: 29g | Protein: 3g | Fett: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 67mg | Natrium: 103mg | Kalium: 55mg | Fiber: 0,4g | Socker: 17g | Vitamin A: 355IU | C-vitamin: 0,1mg | Kalcium: 24mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.





Source link