Södra majspinnar är vanliga i söder och när du väl provar det här receptet kommer du att se varför. Smöriga, krispiga och bara lite söta, de kommer antingen att väcka glada minnen eller introducera dig till något du aldrig visste att du missat.

Majspinnar var en stor del av min barndom. När jag växte upp åt vi ofta middag kl Morrison’s Cafeteria. Min favorit del av utflykten var att nå slutet av raden där de varma majspinnarna serverades. De var knapriga på utsidan, mjuka på insidan och toppade med smörklickar som smälte över dem. Cafeterian är borta för länge sedan, men inte majspinnarna. De överlever i detta recept.–Elinor Klivans

LC LUCKY SEVEN OBS

Vi vet. Du tänker, “Jag har ingen majsstickpanna och jag tänker inte köpa någon.” Ändå en del av det som gör detta majsstickrecept från baker Elinor Klivans så spektakulär, som hon förklarar ovan, är den härliga gammaldags gjutjärnspanna som den bakas i. Smeten förverkligar helt enkelt inte sin fulla potential när den görs i en ugnsform eller muffinsformar. (Även om vi har fått höra av sydlänningar att en madeleinepanna i ett nafs visar sig inte alls vara sjaskig, om än ganska knäböjd, majspinnar.)

Vad tycker vi är synd? Att den jäkla pannan bara har sju majspinnar. Hur ofta har du sju personer vid ditt bord? Vad händer om du har bjudit in sex gäster? Det kan inte bli så vackert om någon får reda på att det finns en enda, ensam överbliven majspinne som hänger i köket. Eller gud förbjude, tänk om du väntar åtta?! Det är långt bortom det normala samtalet från värd eller värd att be oss klara oss utan en av dessa små älsklingar. Det är dock ett problem som lätt kan åtgärdas. Dubbla bara receptet och gör majsstängerna i omgångar. Eller investera i en andra panna. Lita på oss.

KAN JAG GÖRA MAJSSTÄNGAR I FÖRE TID?

Du kanske tror att dessa underbara små bitar bara är goda så fort de har tagits ur pannan. Lyckligtvis kan du göra dem i förväg – vilket innebär att du kan göra MYCKET fler än 7. Majsstängerna kan bakas en dag i förväg, täckas och lämnas i rumstemperatur. För att servera, förvärm ugnen till 275ºF (135°C) och återuppvärm majsstängerna, utan lock, bara tills de är genomvärmda, cirka 10 minuter. Enkelt och löser problemet med udda pinnar, eller hur?

  • För att förbereda majsstavarna, placera ugnsgallret i mitten och förvärm ugnen till 425ºF (218°C).

  • I en liten kastrull på låg värme, smält smöret med 1 tsk av oljan. Använd en bakelseborste för att belägga varje majspinne väl generöst med smör-oljeblandningen. Sätt in majssticksformen i ugnen för att värma upp medan du blandar smeten.
  • I en stor skål, rör ihop mjöl, majsmjöl, socker, bakpulver, bakpulver och salt. Tillsätt kärnmjölken, ägget och den återstående 1 msk olja och använd en stor sked för att röra smeten långsamt, bara tills ingredienserna kombineras. Det blir några små klumpar; det är okej. Ingen anledning att få panik.

  • Ta bort majssticksformen från ugnen och häll cirka 2 matskedar av smeten i varje brunn. Smeten ska fylla brunnen till kanten.

  • Grädda majsstavarna tills topparna är lätt bruna och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren, cirka 15 minuter. Om du kikar längst ner på majsstavarna så blir de brynta. Låt majsstängerna svalna i pannan på galler i 5 minuter (men inte längre än så).
  • Använd en liten, vass kniv och fingrarna för att lossa kanterna på majsstavarna och flytta försiktigt pinnarna från pannan till gallret. Vänd inte upp och ner på pannan för att släppa majsstängerna eftersom deras vikt kan gå sönder dem. Servera varm.

Servering: 1 serveringKalorier: 128 kcalKolhydrater: 17 gProtein: 3 gFett: 5 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 32 mgNatrium: 191 mgKalium: 119 mgFiber: 2 gSocker: 3 gVitamin A: 103 IUKalcium: 38 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Elinor Klivans. Foto © 2010 Susie Cushner. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag hoppade på chansen att testa det här receptet om så bara för att ha en bra ursäkt att dra ut mina majspinnar. Jag är uppfostrad på majspinnar, så de är tröstmat för mig. Denna version bakade perfekt och var lätt och delikat. Receptet kräver en högre andel mjöl och mer socker än majsstavarna jag växte upp på, så de är bara lite söta för min smak, men jag skulle kalla detta en bra kompromiss för den som vill prova en sydländsk majsbröd men vill ha något med lite sötma.

En sak gjorde jag lite annorlunda än i bruksanvisningen: jag värmde majsstångspannan i ugnen innan jag penslade på det smälta smöret. Jag penslade smöret på de varma formarna precis innan jag fyllde dem med smet.

Jag växte upp i Florida och minns att jag åt på Morrison’s Cafeteria. Det var förstås många år sedan, men dessa majsstavar smakar precis som jag minns dem från Morrison’s. Är de verkligen så läckra, eller förstärks de av de minnen de väckte tillbaka för mig? Jag ställer mig på den förra; dessa är verkligen så läckra.

Receptet är enkelt och enkelt. Majspinnarna, varma ut ur ugnen med smör som smälter över dem, var definitivt värda den högsta utmärkelsen Testers Choice.

Jag är en sydländsk tjej som växte upp på majsbröd. Precis som receptet nämner, har min majsstavpanna gått i arv från generation till generation.

Det här receptet var väldigt snabbt och enkelt att tillaga. Smeten var klar på samma tid som det tog min panna att värma, och gräddningstiden var precis som receptet angav. Resultatet blev en perfekt majssticka som kom ut ur pannan med en liten sticka från tandpetaren jag testade den med.

Jag ser en resa till affären i min framtid för att få fler kokkärl så att jag kan mata besättningen när alla är här. Majsstavarna hade en välbalanserad majssmak som skulle vara perfekt för vilken chili, soppa eller en kastrull med pintobönor som helst.

Dessa är underbara. Det enda jag skulle göra annorlunda nästa gång är att utelämna sockret. Jag tror helt enkelt inte att majsbröd behöver socker, men det är en sydländsk smakpreferens av mig. Jag älskar att använda min gjutjärnspanna för majsstavar, och den gjorde dessa precis som utlovat: knapriga på utsidan och möra på insidan.

Gräddningstiden var precis på vägen. Min mormor lärde mig att förvärma gjutjärnspannan med smält smör för det bästa majsbrödet, och det var trevligt att se detta tips i det här receptet.

Jag älskade att dessa var så möra och krispiga. Jag hittade inte min majspanna (och tro mig, jag tittade och tittade), så jag vispade ut gjutjärnspannan och satte in den i den heta ugnen med smöret och smeten.

Jag kommer definitivt använda det här receptet igen. Vi hade en Morrison’s Cafeteria i vår stad också. Det var många gånger jag skulle gå och njuta av nästan allt där. Tack för minnet, Elinor!

Ursprungligen publicerad 16 november 2010

Source link

Rate this post

Leave a Reply