En vän till mig bad mig hjälpa henne att komma på en cocktail till en födelsedagsfest som hon håller ihop med instruktionerna om, “Vad sägs om något i en coupé? Åh, jag älskar gin. Och champagne. Det är en 30-talsfest.” Jag var inställd. Naturligtvis tänkte jag på 20-talets era eftersom det Roaring 20-talet (roligt faktum: det är nästan dags igen för några Roaring 20-tal). Efter lite fifflande kom jag på Southside Fizz, Locke Edition.

bombay sapphire gin

För att börja om från början, en klassisk version av Southside Fizz är lite gin, lite mynta, citron, lite enkel sirap och club soda (vi gjorde till och med en icke-kolsyrad utgåva Southside tidigare, men det är ett annat inlägg).

Eftersom det var en fest, var det första jag visste att jag behövde göra att byta ut club-läsken mot bubbel. Om du ska fira, så fira. I den här versionen kommer allt som är en brute att fungera väldigt bra – även om jag har funnit att det är sant för det mesta.

Rak citron verkade lite tam, så jag testade den beprövade citron- och limekombinationen. Som jag misstänkte (eftersom jag inte riktigt bryter ny mark här, några personer har använt citron och lime i minst en eller två drinkar där ute), gav det en fin balans till cocktailen överlag och kompletterade gin och champagne.

Slutligen var det en fråga om myntverket. I en traditionell Southside rör du ihop myntan och citronen, skakar din cocktail och silar sedan ner den i ditt glas. Det är helt okej, men när du har en fest är det lite extra arbete som du inte borde behöva göra när du underhåller gäster. Jag valde att gå med ett av mina favoritknep: gör en enkel mintsirap.

sila cocktail

För att göra din egen behöver du bara ta en hel hög röra (väldigt teknisk här) av mynta och lägga den i en kastrull med en del vatten och en del socker. Koka upp det (för att lösa upp sockret), stäng sedan av värmen och låt det svalna. Sila ur myntan och du har myntasirap.

Åh, 20-talsvinkeln? Det kommer från (apokryfiska) berättelser om hur den här någon uppfann cocktailen i Chicago, på södra sidan, under 20-talet. Det handlade om den högkvalitativa (läs: sarkasm) badkarsginen, illegala jazzklubbar och gangsters. Vi kommer att gå med den idealiserade versionen av dessa berättelser och lämna den smutsiga historien till andra sajter som gillar att få folk att ifrågasätta mänsklighetens godhet. Oss här? Vi är inne på en cocktail och njuter av alla! (Åh, den verkliga uppfinningen? Mer än troligt att en bartender på Southside Sportsmen’s Club på Long Island, New York uppfann den någon gång i slutet av 1800-talet.)

garnera med myntakvist

Nu till Southside Fizz, Locke Edition! (Åh, ja, så namnet – min väns efternamn är Locke.)

Southside Fizz, Locke Edition: Gin, Champagne och Mint

Författare: Drinkbloggen

Förberedelsedags:

Tillagningstid:

Total tid:

Serverar: 1

 • 3 oz. gin
 • ¾ uns. limejuice
 • ¾ uns. citron juice
 • ½ uns. mynta enkel sirap
 • Champagne
 • Kvist mynta
 • Glastyp: coupe
 1. Gör din mint enkel sirap.
 2. Tillsätt din gin, lime, citron och mintsirap till din shaker med is.
 3. Skaka.
 4. Sila i din coupe.
 5. Fyll bara hälften.
 6. Jag kanske borde ha sagt det först.
 7. Hur som helst, ta din halvfyllda kupé och toppa med champagne.
 8. Garnera med en kvist mynta.

Om du gör en stor sats av det här, så här: 1 del mintsirap, 1,5 del citronsaft, 1,5 del limejuice, 3 delar gin. Lägg dem i en kanna (så stor eller liten som du vill) för att kombinera och ställ in den i kylen för att bli kall. Tillsätt inte is, det kommer att vattna ner det. Sedan, när det är dags för fest, ta ut kannan, fyll dina kupéer till hälften, toppa sedan med champagne och garnera med myntakvistar. Nu ska vi festa!

3.5.3228

26 januari 2018 | av MorganSource link

Rate this post

Leave a Reply