Spaghetti bolognese är en klassisk pastarätt som kombinerar massor av rik köttsås, massor av mogna röda tomater och all spaghetti du kan slurva i. Ladda upp den med parmesan och njut av en utsökt middag.

Anpassad från MOB Kitchen | Comfort MOB | Mobius, 2021

Detta är en rätt som påminner dig om familjen. Det handlar om den där känslan av värme och tillfredsställelse man får när man är mätt på god mat, men inte för mätt till efterrätt. Det handlar om att dela maten du älskar med människorna du älskar, och det handlar om att riva morot i din bolognese för det är så du gillar det.–MOB Kök

Vanliga frågor om spaghetti Bolognese

Vad är Bolognese sås?

Bolognesesås är ingen vanlig köttsås. Det är en lång, långsamt sjudad sås som är rikare och krämigare än din vardagliga marinara på grund av mjölken. Den domineras också mindre av tomater än din typiska marinara.

Vilka är de bästa nudlarna för Bolognese-sås?

I Italien serveras Bolognese inte med spaghetti-nudlar eftersom nudlarna inte tar upp köttet och lämnar allt på tallriken. Vanligtvis serveras den med en tjockare nudel som pappardelle och tagliatelle, eller tubformade nudlar som penne och rigatoni. Det här receptet använder spagetti, men om du har någon av de andra typerna i ditt skafferi, byt gärna ut.

Vad ska jag servera med detta?

En Caesarsallad och en limpa knaprig franskbröd eller vitlöksbröd skulle vara bra här. Glöm inte att njuta av resten av flaskan rödvin också.

☞ Gillar du bolognesesås? Prova dessa recept:

  • Tillsätt 1 msk olivolja i en stor vid kastrull eller stekpanna på medelvärme. Tillsätt pancetta och stek tills den är knaprig, rör om då och då, 5 till 8 minuter.

  • Tillsätt lök, morot, selleri och vitlök, tillsammans med den återstående 1 msk olivolja, och stek tills den är mjuk, 8 till 10 minuter.

  • Öka värmen till hög, tillsätt köttfärs och koka tills den fått färg, cirka 15 minuter. Häll i rödvinet och fortsätt att koka på hög nivå tills vätskan reducerats till hälften, ca 8 minuter.

  • Tillsätt fonden, mjölken, tomaterna, paprikan och lagerbladen i kastrullblandningen. Koka upp blandningen och sänk sedan värmen till låg. Täck över och låt sjuda försiktigt tills tomaterna har lösts upp och såsen är fyllig rödbrun i färgen, ca 1 1/2 timme, rör om var 20:e minut. Ta av från värmen och rör ner saltet. Låt vila, utan lock, i 15 minuter. Såsen kan göras upp till en dag framåt och värmas upp igen.

    ☞ TESTERTIPS: Om din sås ser väldigt tunn ut efter en timmes sjudande, ta av locket och låt den fortsätta sjuda tills den tjocknar till önskad konsistens.

  • Koka under tiden spaghettin i en stor kastrull med kokande saltat vatten. Följ anvisningarna på förpackningen för al dente-pasta och låt rinna av i ett durkslag.

  • Tillsätt spaghetti till Bolognese, blanda ihop och dela sedan mellan fyra skålar. Toppa med riven parmesan och servera genast.

Lätt lasagne Bolognese variation

Varva bolognesesåsen mellan ark med lasagnenudlar, toppa med riven parmesanost och grädda tills den är gyllene och bubblar.

Servering: 1 serveringKalorier: 750 kcalKolhydrater: 70 gProtein: 45 gFett: 28 gMättat fett: 9 gFleromättat fett: 4 gEnkelomättat fett: 13 gTransfett: 1 gKolesterol: 105 mgNatrium: 661 mgKalium: 907 mgFiber: 3 gSocker: 6 gVitamin A: 187 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 118 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 MOB Kitchen. Foto © 2021 David Loftus. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Pasta är en måltid som serveras minst en gång i veckan i detta hushåll. En möjlighet att prova ett nytt recept är alltid välkommet.

Denna Bolognese är en lätt sås att dra ihop. Även om det tar lite tid att sjuda, kan det göras i förväg och noteras i kylen tills pastakvällen kommer. Såsen är smakrik och passar bra till pastan. Jag gillar också att såsen skulle vara ett bra tillbehör till andra pastafavoriter, som rigatoni.

Jag använde också denna Bolognese i lasagne och det var fantastiskt!

Detta spaghetti Bolognese-recept gav en mycket smakrik sås med mycket kropp och pancetta tillade en stor rökighet till nötköttet. Jag blev fascinerad av det här receptets användning av mjölk, och jag kommer att säga att jag tycker att såsen som producerades hade en extra rikedom.

Det är bra att låta den här såsen sitta i de rekommenderade 15 minuterna så att du kan rinna av lite av fettet från toppen innan du konsumerar den. Det är kul att se såsen gå från en mjölkaktig rosa-grå till en tjock lyxig rödbrun sås.

Jag gjorde inte såsen i förväg utan åt den under loppet av tre dagar. Så ja, jag känner att smakerna smälter samman under den här tiden.

Jag är ett stort fan av Bolognese-sås, så jag var verkligen exalterad över att se denna iteration. Det verkade vara ett enklare recept, med ingredienser jag hade i mitt skafferi. Det verkade också som ett recept som skulle passa perfekt för en regnig septembersöndag, och jag hade helt rätt.

Jag använde några sensäsongs tomater, lök och morötter från min trädgård, och det här receptet fick alla ingredienser att glänsa. Det gick snabbt ihop, men hade ett djup och en intensitet som gjorde att det smakade som om det hade puttrat hela dagen. Det här är en klar målvakt!

När temperaturen sjunker eller det bara är en regnig dag, skulle denna spaghetti Bolognese vara det perfekta motgiftet. Mjölken gör hela skillnaden här, ger krämighet och balans till vinet och tomaterna.

Ursprungligen publicerad 17 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply