Spaghetti carbonara, en pasta och sås rik med Parmigiano-Reggiano-ost ​​och guanciale, pancetta eller bacon, är en snabb och enkel middag som tar bara 25 minuter från spis till bord. Klicka för att läsa om spaghetti carbonaras tveksamma ursprung.

En skål fylld med spaghetti carbonara, toppad med nyriven parmesan.

Detta knock-it-out-of-the park spaghetti alla carbonara recept kräver extra äggula, vilket ger en extra silkesrik rikedom och läckerhet till rätten. Om du vill ha en traditionell version, använd 4 hela ägg. Jag har också sett italienska kockar använda en extra stor äggula per person, vilket är superlyxigt. Vad du än gör, snälla avstå från grädde, ärtor, vitlök, etc. De är underbara, de är bara inte en del av det klassiska receptet.

Många läsare har också frågat om de kan använda nygjord pasta. Du kan, men jag tycker att om du använder en förstklassig torkad pasta gjord av durum- eller mannagrynsvete hjälper det verkligen såsen att klänga sig fast.–David Leite

Påminnelse om råa ägg

En försiktig påminnelse om att detta spagetti alla carbonara-recept innehåller råa ägg. Var medveten om detta om du gör receptet för alla för vilka det är en potentiell livsmedelssäkerhet no-no, inklusive de mycket unga, de mycket gamla, de mycket gravida och de mycket komprometterade när det gäller immunitet. Alla ni andra, varsågod och sätt er ner till detta oerhört enkla och traditionella italienska carbonara-recept med bravur.

Vanliga frågor om spaghetti Carbonara

Vad är guanciale?

Guanciale, som kommer från kinden på grisen, är en rikligt fet köttbit som ofta botas. Det finns vanligtvis i italienska pastarätter från Umbrien och Lazio, i centrala Italien. Två av de mest kända och älskade rätterna som kräver guanciale är spaghetti alla carbonara och Bucatini All’ Amatriciana.
En platta guanciale på en skärbräda
: detlevn

Innehåller klassisk spaghetti carbonara grädde?

Absolut, 100 procent, absolut nej. Det finns ingen grädde i skålen. Krämigheten kommer från korrekt tillagning av äggen med pastakokningsvatten så att det blir läckert, krämigt och beroendeframkallande. Dessutom, medan jag håller på, finns det inga ärter i carbonara heller.

Vad är ursprunget till spaghetti carbonara?

“Carbonara” kommer från det italienska ordet carbonaro, som översätts som “kolbrännare”. Det finns en legend, som de flesta tror är apokryfisk, som säger att rätten skapades som en lättlagad måltid som män som arbetade ute hela dagen kunde göra åt sig själva. Det mer allmänt accepterade ursprunget för rätten är att amerikanska soldater under andra världskriget tog med sin smak för bacon och ägg till Europa, och därför skapades rätten för att tillfredsställa allierad smak.

Spaghetti carbonara

En skål fylld med spaghetti carbonara, toppad med nyriven parmesan.

Spaghetti carbonara, en pasta och sås rik på Parmigiano-Reggiano ost och guanciale, pancetta eller bacon, är en snabb och enkel middag som tar bara 25 minuter från spis till bord.

Prep 10 minuter

kock 15 minuter

Total 25 minuter

  • Ta din största stekpanna och ställ den på medelhög värme. Häll olivoljan i stekpannan och vänta tills oljan har skvallat.

  • Släng i guancialen (eller pancetta eller bacon, om du använder) och koka, rör ofta, tills den är knaprig. Dra av stekpannan från värmen.

  • Koka under tiden 6 liter vatten i en stor kastrull. Häll i saltet och spaghettin och koka under omrörning så att trådarna inte fastnar vid varandra tills de är al dente.

  • Skopa försiktigt ut 3/4 kopp av kokande pastavattnet och spara det. Häll sedan av spaghettin i ett durkslag och skaka det för att frigöra eventuell överflödig vätska.

  • Arbeta snabbt och häll ner den varma avrunna spaghettin i stekpannan med guancialen. Ringla ner lite av det reserverade kokvattnet i de vispade äggen och vispa snabbt. Detta förhindrar att äggen kokar.

  • Tillsätt omedelbart äggen och hälften av osten i pannan med spagetti och blanda väl. Tillsätt precis tillräckligt med det reserverade pastavattnet för att göra blandningen ljuvligt krämig.

    Tillsätt pastavattnet stegvis, släng hela tiden du droppar i vattnet, allt eftersom allt magiskt smälter samman till en sammetslen sås som täcker varje tråd.

  • Strö över rikligt med peppar och servera på en gång. Passera resterande ost vid bordet.

Servering: 1delKalorier: 744kcal (37 %)Kolhydrater: 86g (29 %)Protein: 29g (58 %)Fett: 30g (46 %)Mättat fett: 11g (69 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 13gTransfett: 1gKolesterol: 179mg (60 %)Natrium: 4083mg (178 %)Kalium: 369mg (11 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 346IU (7 %)Kalcium: 267mg (27 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 14 april 2004

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply