Spaghetti med kronärtskockor och hasselnötter går ihop på ett kick. Och den levererar verkligen smakmässigt. Du kommer att älska kombinationen av barnärtskockor, knapriga hasselnötter, chiliflakes, fänkålsfrön, parmesan och en kläm citron. Det är enastående.

Anpassad från America’s Test Kitchen | The Ultimate Meal Prep Cookbook | America’s Test Kitchen, 2021

Nyckeln till en smakspäckad spagetti gjord av skafferiingredienser är att göra det mesta av vitlöken. Vi hackar vår vitlök för att se till att allt tillagas i samma takt. Att rosta vitlöken på låg värme i 1/4 kopp extra virgin olivolja säkerställer att den blir blek gyllenbrun. Alla mörkare och dess smak går från delikat smörig och söt till bitter och hård.–America’s Test Kitchen

VARFÖR ANVÄNDER DU PASTAVATTEN FÖR ATT SPARA PASTASÅS?

Det här receptet från America’s Test Kitchen ber dig att reservera vattnet du kokade din pasta i och sedan säger åt dig att lägga till den igen. Men varför? Så länge du inte kokar din pasta i liter och liter vatten, kommer det överblivna vattnet att fyllas med stärkelsen som har kokats av dina nudlar.

Och det vattnet – vi har hört det kallat “flytande guld” förut – är hemligheten till att tunna ut såser och lägga till en extra sammetslen touch till dina pastarätter. Full av stärkelse och salt (och den är redan varm), emulgerar den med de andra ingredienserna i din sås för att hjälpa den att hålla sig fast vid nudlarna, samt ger en krämigare konsistens och djup av smak.

Servering: 1 serveringKalorier: 901 kcalKolhydrater: 96 gProtein: 30 gFett: 44 gMättat fett: 9 gFleromättat fett: 4 gEnkelomättat fett: 19 gKolesterol: 26 mgNatrium: 912 mgKalium: 421 mgFiber: 8 gSocker: 5 gVitamin A: 1480 IUC-vitamin: 29 mgKalcium: 404 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 America’s Test Kitchen. Foto © 2021 Amerikas testkök. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna eleganta spagetti med kronärtskockor och hasselnötter imponerade verkligen med sin smak. Allt från anis-smaken från fänkålsfröet, den fruktiga smaken av olivoljan, värmen från chiliflingorna, till sötman i den kokta vitlöken (min mun vattnas när vi pratar) var en fenomenal kombination för en enkel pastasås . Dessa smaker, plus den syrliga smaken av kronärtskockshjärtan och citronsaft, smörig crunch från nötterna och den salta smaken från parmesanen kom verkligen samman vackert och enkelt.

Även om det är perfekt som det är, om du ville lägga till lite protein till pastan, kunde jag se smöriga vita bönor eller skivor av italiensk kycklingkorv fungera bra med dessa smaker. I slutet av tillagningen och före servering kände jag ett behov av att tillsätta mer olivolja för att hjälpa till att sprida ut såsen till all kokt pasta.

Detta tjänar lätt 4-6 personer bara beroende på hur stor portion alla vill ha. Jag serverade min med några sauterade sockerärtor, men jag kunde se en enkel grönsallad eller rostad sparris passade också bra till det.

Älskar vi inte alla snabba, tillförlitligt mättande och tidlösa rätter? Jag älskar spaghetti all’aglio e olio (eller spagetti med vitlök och chiliflingor) av dessa skäl, och jag tänker på denna spagetti med kronärtskockor och hasselnötter som en fantastisk version 2. Vitlök, rödpepparflingor, kronärtskockor och parmesanost – de Alla är välbekanta i pastakosmos, men kombinationen av fänkålsfrön och hasselnötter var ny i mitt kök. Doften och smakerna av dessa nya tillskott växte på mig för varje tugga, jag fortsatte att snurra på gaffeln för mer. Och yin och yang av möra kronärtskockshjärtan och knapriga nötter var en annan beroendeframkallande kombination här.

Jag hade bara råa hasselnötter, så jag rostade dem i en torr stekpanna (det här var mitt första steg, innan jag stekte vitlök) på medelvärme tills nötterna doftade och skalet blev mörkare brunt och började spricka och rivas. Jag dumpade nötterna på en kökshandduk (du kan använda en pappershandduk), vek den över nötterna och gnuggade bort det mesta av skalet för hand. Låter det kinkigt? Nä – hela processen tog knappt 10 minuter.Source link

Rate this post

Leave a Reply