Lika mycket som jag älskar stora karamelliserade pilgrimsmusslor, påminde detta recept mig om fördelarna med det totala motsatsen. Jag valde att använda capellini för en mer delikat kombination med de hackade pilgrimsmusslorna och det var perfekt. Jag valde också att använda pankobrödsmulor då de är min favorit och rymmer mer av de delikata pannjuicerna. Pepparflingorna skulle ha fungerat för de flesta men vi tenderar att njuta av lite mer zip och så jag fördubblade mängden. Annars fungerade receptet på spagetti med pilgrimsmusslor enligt beskrivning och var lätt att följa och receptfotot var väldigt replikerbart.

Även om jag torkade mina pilgrimsmusslor ordentligt släppte de fortfarande lite vätska och för att inte koka för mycket hade jag inga bruna bitar i pannan, och därför krävdes ingen avglasning med pastavatten. Dessutom var pastavattensaltet allt som krävdes i receptet.

Sluträtten hade den vanliga tillfredsställande känslan av al dente-pasta. De lättare pastasträngarna med pankobrödsmulorna och den delikata smaken av de perfekt kokta pilgrimsmusslorna och deras juice, blandade med persiljans friskhet, fruktigheten i olivoljan och den lätta pikanten av pepparflingorna. underbar skål med stilla nöje. Förhållandet mellan pilgrimsmusslor och capellini var också perfekt med en bit av pilgrimsmussla garanterat i varje tugga. Vi njöt av en ung och kolsyrad Vinho Verde att följa med.

En skål spagetti med pilgrimsmusslor, toppad med pepparflingor och persilja.

Source link

Rate this post

Leave a Reply