Med tomater i säsong, detta spagetti med rå tomatsås är symbolen för gott och enkelt. Ät det utomhus – det är som att ta en italiensk semester.

Även om titeln antyder att detta är ett faktiskt recept, är det faktiskt något mycket mindre – och samtidigt mycket mer. Det är en grundläggande ritning, en lektion i sommarens enkelhet, som ger dig autorizzazione att justera den för att göra den till din egen.

Älskar vitlök? Skiva kryddnejlika istället för att lämna dem hela för att säkerställa en mer uttalad oomph.

Har du ingen basilika? Du kanske inte behöver det. Det enda kravet är att din återgivning kräver minimal ansträngning. Det är trots allt sommar.

Och det säger sig självt – på italienska eller vilket språk som helst – att detta bara borde göras med ordentligt pomodoros, kanske till och med arvegods. Och helst från din trädgård eller lokala bondemarknad. Inget av denna drivhusaffär.. Annars kommer du att bli besviken. Lita på oss. –David Leite

  • Lägg tomaterna i en stor skål, tillsätt olja, basilika och vitlök och smaka av med salt och peppar. Kasta försiktigt, täck över och ställ åt sidan på en sval plats. Glöm sedan bort dem i cirka 30 minuter eller så för att låta smakerna blandas.

  • Koka under tiden en stor kastrull med saltat vatten. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen tills den är mör men al dente, eller hård till tuggan. Häll av spaghettin.

  • Ta bort och kassera vitlöken från den råa tomatsåsen. Tillsätt pastan i såsen, rör om och servera omedelbart.

*Vad är det enklaste sättet att skala tomater?

Det finns några sätt att göra detta, beroende på hur du ska använda dessa tomater. Om dina tomater är fasta och felfria gör en vass grönsaksskalare ofta susen. Det andra populära sättet att skala tomater är blanchering, och medan detta recept kräver råa tomater tar blanchering bara en minut i varmt vatten. Skär ett X i botten av tomaterna med en vass kniv. Kasta dem i en kastrull med kokande vatten, i högst en minut, ta bort dem med en hålslev och släpp i en skål med isvatten. När tomatskalen har svalnat ska de lätt glida av och de kommer fortfarande att vara råa.

Servering: 1 delKalorier: 460 kcalKolhydrater: 69 gProtein: 12 gFett: 15 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 10 gNatrium: 12 mgKalium: 502 mgFiber: 4 gSocker: 6 gVitamin A: 1129 IUC-vitamin: 18 mgKalcium: 36 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Phaidon Press. Foto © 2010 Joel Meyerowitz. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna spaghetti med råa tomater är lätt, fräsch och enkel att göra. Detta är perfekt en varm sommardag för en snabb och enkel middag.

Jag använde butiksköpta klasar av vinmogna tomater till den här rätten, vilket gav en god söt tomatsmak. Jag rakade också en touch av Romano-ost ​​på toppen för att ge den lite av den nötaktiga smaken. Jag kommer att hålla ögonen öppna för heirloom tomater för att göra detta igen i sommar. Se till att använda olivolja av god kvalitet.

Detta är en fantastisk mitt i veckan måltid, som tar lite tid att förbereda men levererar en lätt, tillfredsställande middag. Jag var orolig över att mängden tomatblandning var för liten jämfört med pastan, men såsen täcker pastan snarare än dränker den, och basilikan och vitlöken tränger igenom fint mot de vassa tomaterna.

Även om det är sant att smakerna är något subtila, är proportionerna helt rätt i slutändan. Jag hade aldrig tänkt på att använda råa tomater i en sås, men i det här receptet fungerar det perfekt.

Den här pastan med färska tomater är en ganska enkel rätt med god smak. Alla ingredienser kom igenom på sitt eget sätt, som vitlöken, som fanns men väldigt mycket i bakgrunden.

Ingrediensmängderna var i proportion, även om jag tror att jag kan dra ner lite på olivolja nästa gång. Jag är inte säker på om jag skulle gå igenom ansträngningen att skala tomaterna igen, eftersom jag kan leva med tomatskal i maten. Det var dock härligt att äta rena, färska tomater utan skal eller frön, så ansträngningen gav resultat.

Att kombinera den varma pastan med de svala tomaterna (som jag var tvungen att kyla för att hålla svalt i det varma vädret) gav en sista rätt som var ljummen, vilket min man inte hade något emot men jag tyckte var lite udda. Nästa gång undviker jag kylskåpet, även när rumstemperaturen är varm.

Denna spaghetti med råa tomater är en snabb sammansättning för en enkel kvällsmåltid. Jag har ätit rå tomatsås förut och njöt av den väldigt mycket, som jag gjorde den här.

Det enda jag skulle göra annorlunda nästa gång är att skära vitlöksklyftorna på mitten för att tillsätta lite mer vitlöksessens till tomaterna. Att bara lägga till dem hela verkade inte ge mycket vitlökssmak till rätten. Jag var skeptisk till den lilla mängden tomat till mängden spagetti, men det gick bra. Vi fick bara tre portioner istället för fyra (bra att hennes fästman inte är mycket av en spagettiätare).

Den här rätten var som sommar i en skål, god och ganska lätt att sätta ihop (även om jag måste erkänna att jag generellt hatar att skala tomater). Men i framtiden kanske jag åtminstone skär vitlöksklyftorna på mitten, och eventuellt lägga till några fler klyftor, för att verkligen ingjuta såsen med vitlöksessens. Jag serverade den med ett stänk havssalt och lite nyriven parmesan och tyckte att det var en perfekt sommarmåltid. Min man gillade det mycket, men älskade det mycket mer efter att han dumpade sina rostade grönsaker ovanpå det.

Ett annat recept där framgång ligger i ingredienserna du använder. Se till att du använder det bästa du har råd med, eftersom det finns så få komponenter i den här rätten att varje ingrediens verkligen lyser igenom.

Den enda värmen som krävs är när du lagar pastan, vilket gör detta till ett perfekt recept att snabbt piska ihop till en sommarmåltid. Du kan bli frestad att förgylla liljan med lite ost eller balsamvinäger, men den här rätten behöver det verkligen inte.

Det här enkla och läckra receptet är nästan identiskt med ett jag har gjort ett tag, men de subtila skillnaderna – att lägga till hela vitlöksklyftor och sedan fiska upp dem senare – är det som gör det här receptet till ett testers val för mig.

Den här rätten är definitivt beroende av enastående tomater, så om du inte odlar eller kan odla dina egna, se till att köpa några riktigt goda på en bondemarknad eller butik.

Även om receptet var utsökt som det är, har jag gjort det två gånger nu och andra gången provade jag några ändringar som jag föredrar. Jag tyckte att originalet var lite för tungt på oljan och att det inte fanns tillräckligt med “sås”, så jag fördubblade tomaterna, skar oljan på mitten och chiffonerade basilikan. Det var nära perfektion för mig. Jag skulle föreslå att du följer receptet exakt första gången och sedan leker med proportionerna för att avgöra vad som fungerar bäst för dig.

Enkelheten i receptet kräver variation, oavsett om man lägger till lite färsk, lokal mozzarella eller en pudring av citronskal och vita bönor för att pumpa upp smaken. Hur som helst, en utmärkt rätt.

Den här rätten är perfekt för en sommarsupé, speciellt när det finns lokalt odlade tomater. Jag odlar mina egna “Jersey”-tomater, har basilika i min örtagård, och med pasta, vitlök och god olivolja alltid i skafferiet, behövde jag inte gå till butikerna.

Rätten är så enkel att tillaga, och ändå möts smakerna vackert. Det här receptet kan göras med en mängd olika pasta—linguine, penne, nästan vad som helst skulle fungera. Ännu bättre, gör hemgjord pasta och jag är säker på att rätten kommer att bli ännu mer underbar. Jag har verkligen inga förändringar att föreslå annat än att kanske skiva vitlöken för att göra dess smak lite mer framträdande.

Att göra den här pastasåsen kändes egentligen inte alls som att testa ett recept eftersom min egen variant av detta är något som jag gör några gånger i veckan varje sommar när jag har tomater i trädgården.

Du behöver skala tomaterna, åtminstone om du vill servera såsen över en lång pastaform, som spagetti, som föreslås här. Om du inte skalar tomaterna förblir de väldigt tjocka. De kommer att fungera över en kort pasta, som penne, men inte så bra över långa trådar. Den goda nyheten är att det inte tar lång tid att skala dem. Det mest effektiva är att använda samma gryta och vatten (innan du tillsätter salt) som du senare kommer att använda för att koka pastan.

Det enda jag skulle ändra när jag gör det här receptet är behandlingen av vitlöken. Jag gillar att skära en kryddnejlika på längden, och gnugga de skurna halvorna på skålen som jag använder för att blanda såsen. Om du gör detta är det inte nödvändigt att låta såsen sitta i 30 minuter. Du kan bara låta det sitta under den tid det tar att koka pastan. Tomater är den riktiga stjärnan här, inte vitlök.

Som med alla recept som använder råvaror måste de vara på toppen av färskhet för att verkligen skina. Trädgårdens fräschör hos mogna vintomater, tillsammans med färsk basilika och vitlök, är bara gjorda för att gå ihop. Olivolja, kanske en med lite pepprig finish, ger hela den enkla förberedelsen en oemotståndlig finish.

Tänk inte ens på att använda ost på detta! Om du vill ta det här från fantastiskt till spektakulärt, prova att använda en mängd olika färgade heirloom-tomater.

För vitlöksälskare är det bara att hacka kryddnejlika och blanda med tomatblandningen innan du vilar på en sval plats.

Det här receptet på pasta med färska tomater var fantastiskt – ett mycket lätt och uppfriskande alternativ till traditionell tung röd sås på spagetti. Att göra såsen tar ungefär lika lång tid som det gör att koka vattnet till pastan. De råa tomaterna skulle vara fantastiska utan att skala dem, så länge skalet inte är för segt. Den här rätten var ett underbart sätt att använda körsbärstomaterna nyplockade från min trädgård.

Ursprungligen publicerad 23 augusti 2010

Source link

Rate this post

Leave a Reply