Detta är spenatsallad när den är som allra bäst! Med krispigt bacon och fantastiska hemgjord salladsdressingden här salladen slukas varje gång jag gör den!

Detta är en perfekt semestersallad (och varannan dag på året). Jag vet inte ens var jag ska börja med denna spenatsallad. När du läser vad ingredienserna är kanske du tänker … “vad är det som är så speciellt med det här?”, men kombinationen av det salta baconet med den krämiga kesoen och den smakrika schweizerosten skakar bara smaklökarna på alla rätta sätt.

ett foto på en stor glasskål full av en fräsch spenatsallad toppad med tunt skivad rödlök, keso, knapriga baconbitar och riven schweizerost.

Varje gång jag gör det här receptet gör jag en hel båtlast, och varje gång jag har tagit med den till ett event är hela båtlasten borta. En av de bästa sakerna med denna sallad är att den är perfekt till semestermiddagar och sammankomster helt enkelt för att det inte kräver några produkter som kan vara under lågsäsong och ingredienslistan är kort och enkel. Du kan äta denna skönhet HELA ÅRET! Det är seriöst så bra!

alt beskrivning.

Gör det, ät det, njut av det … och du kan tacka mig senare. Faktum är att lägg till den på din Thanksgiving-meny just nu för det är jag säker på!

ett foto på en stor glasskål full av färsk spenatsallad toppad med tunt skivad rödlök, keso, bacon, schweizerost och en hemgjord vallmofröndressing.

Låt oss börja med vallmofrösalladsdressingen. Jag är allt om hemgjorda salladsdressingar, speciellt när de är så lätta! Att göra det från grunden ger total kontroll över vad som går in i förbandet, vilket gör det hälsosammare.

Klä på sig

  • Vallmofrön
  • Vinäger
  • Socker
  • Vegetabilisk olja
  • Torr senap
  • Salt
  • Rödlökar

Måtten för varje ingrediens finns listade i receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto av en liten genomskinlig klassbehållare full av hemgjord vallmofrönsalladsdressing.

Om du tyckte att dressingen var enkel, vänta bara tills du ser listan med ingredienser till salladen…

Sallad

  • Färsk spenat
  • Gröna blad sallad
  • Bacon
  • Rödlök
  • Schweizisk ost
  • Keso
  • Valfria pålägg (se avsnittet nedan)

Måtten för varje ingrediens finns listade i receptkortet nedan. De fullständiga instruktionerna för hur man gör dressingen och salladen finns också där.

ett foto av en stor glasskål full med färsk spenat toppad med alla tillägg innan den har kastats, inklusive en remsa rödlökskivor till vänster, sedan en remsa keso, sedan en remsa knapriga baconbitar, sedan strimlad schweizisk ost.

Möjliga variationer och tillägg till baconspenatsallad

Vill du göra denna sallad till en middag? Lägg till kyckling. Vill du ha den med lite sommarfrukt? Lägg till jordgubbar och avokado. Låt inte enkelheten lura dig om hur rikt och gott det här är.

Lägg gärna till andra pålägg du vill ha också. Här är några fler förslag:

  • Körsbärstomater
  • Pepitas
  • Finhackad persilja
  • Sesamfrön
  • Morötter
  • Selleri
  • Krutonger
  • Skivad mandel
  • Broccoli

Du kan också byta ut de gröna som används och lägga till ruccola eller en vårmix.

ett foto på någon som häller krämig vallmofrönsalladsdressing över en fräsch spenatsallad som har toppats med rödlök, keso, baconbitar och riven schweizerost.

Vilken typ av vitaminer innehåller spenat?

Spenat är en utmärkt källa till vitamin K, vitamin A, mangan, folat, koppar, vitamin B2, vitamin B6, vitamin E, kalcium och vitamin C.

Spenat är fullproppad med gott!

Är vallmofrön bra för dig?

Vallmofrön innehåller en utmärkt källa till zink, som visar sig öka benmineraltätheten och den övergripande benhälsan.

ett foto av en stor glasskål full med färsk spenat toppad med alla tillägg innan den har kastats, inklusive en remsa rödlökskivor till vänster, sedan en remsa keso, sedan en remsa knapriga baconbitar, sedan strimlad schweizisk ost.

Vad ska man äta med baconspenatsallad?

Om du bestämmer dig för att äta denna sallad som en sidorätthär är några idéer på huvudrätter som den skulle passa bra till…

Huvudrätt eller tillbehör, denna sallad kommer att få alla att prata! Resterna blir också en utsökt lunch, och jag letar alltid efter smaskiga lunchidéer!

ett foto på en liten klass halvvägs full av krämig hemgjord vallmofrönsalladsdressing.

Kan denna sallad göras i förväg?

Denna sallad är superlätt att förbereda framåt. Du kan göra dressingen dagarna i förväg, och baconet kan göras i förväg också. Sedan är det bara att slänga ihop allt precis innan servering. Jag skulle rekommendera att inte lägga till keso för mycket i förväg så att det inte gör salladen fuktig.

Hur länge håller spenatsallad?

Tyvärr håller denna sallad inte så bra. Som de flesta sallader tenderar allt att bli lite blött och visst efter ett tag, speciellt om salladsdressingen har tillsatts. Om du vill att det ska hålla längre, håll allt åtskilt och lägg ihop precis innan servering.

ett foto på en fräsch spenatsallad med rödlök, keso, baconsmulor, riven schweizerost blandat i och allt toppat med en krämig vallmofröndressing.

jag älskar spenatsallad och det här receptet är ett av mina favoriter. Det verkar lätt och det finns inget för fancy med det, men hemgjord vallmofröndressing och kombinationen av enkla ingredienser vinner varje gång.

Fler salladsrecept du kommer att älska:

ett foto av en stor glasskål full av en fräsch spenatsallad toppad med tunt skivad rödlök, keso, frasiga baconbitar och strimlad schweizisk ost.

Spenatsallad med vallmofröndressing

Förberedelsedags: 15 minuter

Total tid: 15 minuter

Serveringar: 6

Klä på sig

  • 1 1/2 Matskedar Vallmofrön
  • 3/4 Kopp Vinäger
  • 3/4 Kopp Socker
  • 1 1/2 Kopp Vegetabilisk olja
  • 3/4 tesked Torr senap
  • 1 1/2 tesked Salt
  • 1 1/2- 2 Matskedar Rödlökar riven eller se anm

Sallad

  • 2 Klasar Spenat färsk
  • 1 Huvud Gröna blad sallad
  • 1 1/2 Pund Bacon kokt och smulad
  • 1/4 Rödlök skivat papper tunt
  • 3 Koppar Schweizisk ost riven (ca 3/4 lb)
  • 1 Kopp Keso dränerad
  • Andra pålägg valfritt – kokt kyckling, avokado, frukt, pepitas, körsbärstomater, etc.

För dressingen

  • Vispa ihop vallmofrön, vinäger, socker, olja, senap och salt i en burk eller skål.

  • Tillsätt löken och blanda.

  • Förvara i kylen i en burk tills den ska serveras.

Till salladen

  • Blanda ihop alla ingredienser i en stor skål och ringla sedan i dressingen och blanda igen.

  • Klä dig bara så mycket du vill, du behöver inte använda hela burken om du bara vill ha lite dressing.

Du kan mixa dressingen i en mixer eller bara röra ihop den utifrån vilken smak du gillar. Vi älskar att lägga till kyckling och avokado eller färsk frukt under sommaren

Näringsinnehåll

Spenatsallad med vallmofröndressing

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 874
Kalorier från Fat 585

% Dagligt värde*

Fett 65g100 %

Mättat fett 26g163 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 9g

Enkelomättat fett 24g

Kolesterol 131mg44 %

Natrium 1650mg72 %

Kalium 1083mg31 %

Kolhydrater 36g12 %

Fiber 4g17 %

Socker 27 g30 %

Protein 37g74 %

Vitamin A 15610IU312 %

C-vitamin 38mg46 %

Kalcium 687mg69 %

Järn 4mg22 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply