De kryddig biff taco baka är i huvudsak en Taco Tuesday gryta. Nötkött och lök sauteras och blandas sedan med tomater, bönor, ost, trasiga tacoskal och kryddor, och sedan bakas hela shebang tills det är bubbligt. Helt oemotståndlig.

Kryddig nötköttstacobaka med nötfärs, bönor tortillachips, hackad lök och sallad i en vit skål.

Tacobakad gryta. Det är i grunden så vi tänker på denna enkla, ostliknande, krispiga, kryddiga bifftacobak. Varsågod.–David Leite

Vanliga frågor om Spicy Beef Taco Bake

Vad är Jack cheese?

Monterey Jack-ost, basen för alla andra Jack-ostar, är en halvfast, krämig ost med mild smak gjord på komjölk som har lagrats under en kort period. Derivaten, som inkluderar pepper Jack, Colby Jack och Cheddar Jack är en blandning av Monterey Jack, andra ostar och smakämnen. Jackostar har ganska milda smaker och utmärkt smältbarhet, vilket gör dem bra för recept som detta.

Varför måste jag ställa grytan i kylen innan tillagning?

Det ger dig inte bara möjlighet att få middag lagad i förväg, utan att låta den beredda grytan vila berikar smakerna. Lite tid är allt som krävs för att låta ingredienserna smälta ihop och kryddorna mogna, vilket ger det hela lite mer puls. Var dock inte rädd om du inte kan vänta så länge. Några av våra testare bakade upp det inom några timmar efter att de gjorde det och var fortfarande överens om att det var läckert.

Jag kan inte hitta Ro-Tel tärnade tomater och grön chili. Vad ska jag använda?

Om du inte hittar Ro-tel tärnade tomater och grön chili, byt ut en 14,5-ounce burk tärnade tomater, avrunna, och en 4-ounce burk hackad grön chili, avrunnen, spara 6 matskedar tomatjuice och 2 matskedar av chilijuicen.

Vad ska jag servera till denna tacobake-gryta?

Det här behöver verkligen inget mer än de föreslagna påläggen av strimlad sallad, gräddfil, lök och salsa, men om du vill göra det till en rejäl måltid, servera en grönsallad och lite ris vid sidan av.

Blir tortillachipsen blöta om jag värmer upp resterna igen?

Nej! Våra testare fann att denna tacogryta värmdes upp ordentligt i ugnen eller mikrovågsugnen och att tortillachipsen förblev krispiga.

Spicy Beef Taco Bake

Kryddig nötköttstacobaka med nötfärs, bönor tortillachips, hackad lök och sallad i en vit skål.

Den kryddiga nötköttstacobaken är i huvudsak en Taco Tuesday gryta. Nötkött och lök sauteras och blandas sedan med tomater, bönor, ost, trasiga tacoskal och kryddor, och sedan bakas hela shebang tills det är bubbligt. Helt oemotståndlig.

Amerikas testkök

Prep 25 min

laga mat 45 min

Total 2 timmar

  • Värm olja i en 12-tums stekpanna på medelvärme tills den skimrar. Tillsätt löken och 1/2 tsk salt och koka tills löken har mjuknat, ca 5 minuter. Rör ner chilipulver, vitlök och oregano och koka tills det doftar, ca 1 minut. Tillsätt nötfärsen och koka, bryt upp köttet med en träslev, tills inga spår av rosa, 3 till 5 minuter.
  • Rör ner hälften av tomaterna, den reserverade tomatjuicen, vinägern och sockret. Låt sjuda försiktigt och koka tills blandningen är mycket tjock, cirka 5 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak. Ta av från värmen och låt svalna till rumstemperatur, cirka 30 minuter.

  • Blanda de återstående tomaterna, refried bönor och koriander tillsammans och sprid sedan i en 13 gånger 9-tums ugnsform. Strö 1/2 kopp Colby Jack över bönorna. Bred ut den kylda nötköttblandningen på osten och strö över ytterligare 1/2 kopp Colby Jack. Slå in formen tätt med plastfolie och ställ i kylen i upp till 24 timmar.

  • Justera ugnsgallret till mittläget och värm ugnen till 400℉ (205℃).

  • Packa upp skålen, strö de krossade tacoskalen över toppen och strö över den återstående 1/2 koppen Colby Jack. Täck formen tätt med aluminiumfolie slickad med olja och grädda grytan tills den är genomvarm och bubblar runt kanterna, cirka 25 minuter. Ta bort folien och fortsätt att grädda tills toppingen är fläckig brun, cirka 10 minuter.

  • Låt svalna i 10 minuter. Strö över salladslök och servera.

Servering: 1delKalorier: 415kcal (21 %)Kolhydrater: 20g (7 %)Protein: 34g (68 %)Fett: 22g (34 %)Mättat fett: 10g (63 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 1gKolesterol: 95mg (32 %)Natrium: 352mg (15 %)Kalium: 581mg (17 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 1481IU (30 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 276mg (28 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 18 april 2018

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply