Detta kryddig varm fudgepuddingkaka är en magisk kombination av mexikansk varm choklad, varm fudge, chokladpudding och chokladkaka, allt rullat till en dekadent goding. Lägg därtill att du bara behöver en mixerskål och en ugnsform så har du en vinnande efterrätt.

En ugnsform fylld med kryddig varm fudgepuddingkaka och en sked som öser ur en portion.

Anpassad från Jessie Sheehan | Snackbara bakar | Countryman Press, 2022

Vissa människor kallar puddingkakor för “chokladskomakare” eller “självskärande” kakor, men jag kallar dem bara för jävla deeeelish och ganska magiska.

Efter att snabbt ha monterat och skrapat en enkel kryddad chokladkaka i en panna, hälls en varm chokladblandning över den och hela shebangen bakas tills botten blir varm fudgesås och toppen till en rik, ångad chokladkaka.

När kakan vilar efter gräddningen tjocknar det varma fudgelagret till pudding och sedan börjar det roliga på riktigt, eftersom varje servering är både tårta plus chokladsås – och med en klick grädde eller en kula glass är det ingen tvekan om att du kommer att lev ditt bästa och smaskigaste (som britterna säger) snackbar-baka liv.

Vanliga frågor om kryddig het fudgepuddingkaka

Kan jag göra denna tårta utan extra kryddor?

Du kan, men vi rekommenderar det inte. Även om utelämnande av cayenne, kanel och espressopulver inte kommer att förändra hur kakan bakas upp, eller den klibbiga faktorn när den väl är klar, känner vi att det inte är samma sak utan dem. Om du inte är kryddig kan du använda ungefär hälften av den mängd cayenne som krävs, eller helt enkelt utelämna den.

Spicy Hot Fudge Pudding Cake

En ugnsform fylld med kryddig varm fudgepuddingkaka och en sked som öser ur en portion.

Denna fluffiga chokladpuddingkaka är en kombination av rik chokladkaka och en sliskig mitt. Den varma kryddade smaken liknar mexikansk varm choklad.

Jessie Sheehan

Prep 20 min

laga mat 30 min

Total 50 min

Till chokladkakalagret

Till chokladfudgelagret

Gör chokladkakalagret

  • Värm ugnen till 350°F (175°C). Förbered en 8-tums (20 cm) fyrkantig kakform.

  • I en stor skål, vispa ihop smör, farinsocker och vanilj. Vispa i mjölken. Strö kakaopulver, bakpulver, kanel, chilipulver och salt i skålen, en i taget, och vispa kraftigt efter varje.

  • Vänd ner mjölet med en smidig slickepott precis tills sista strecket försvinner. Skrapa ner smeten i pannan.

Gör chokladfudgelagret

  • Använd samma skål (du behöver inte rengöra den), vispa ihop kakaopulver, farinsocker, vatten och espressopulver, om du använder det.

  • Häll chokladfudgeblandningen över smeten i pannan, men blanda inte ihop dem. Strö över chokladbitarna.

  • Grädda, rotera en gång under gräddningen, tills kakan fortfarande ser något mjuk och undergräddad ut i mitten, men torrare och kakliknande runt kanterna, och när du slänger formen på ugnsgallret (med en grytlappsklädd hand!), mitten av kakan jiggles, 30 till 40 minuter.

  • Ta ut kakan från ugnen. Låt vila minst 15 minuter om du vill ha ett skumt, såsliknande bottenlager och 30 minuter för en mer pudding-liknande upplevelse. (Båda är spektakulära, FYI.)

  • Servera varm, direkt från pannan med en klick tjock grädde eller en kula vaniljglass. För att behålla kakan, slå in och låt stå på bänken i upp till 3 dagar.

Servering: 1delKalorier: 361kcal (18 %)Kolhydrater: 62g (21 %)Protein: 4g (8%)Fett: 13g (20 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 1gKolesterol: 25mg (8%)Natrium: 169mg (7 %)Kalium: 349mg (10 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 44g (49 %)Vitamin A: 318IU (6 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 119mg (12%)Järn: 2mg (11 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 21 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply