Dessa friterade avokado, även kallade avokado-doppare eller avokado-frites, är en dekadent hälsosam-förvandlat-stygg aptitretare som du kommer att älska. Klyftor av krämig avokado doppas i en kryddig ölsmet, steks tills de är gyllene och serveras med vitlökig chipotle-dippsås.

Nio stekta avokado-doppare på ett silverfat med en liten skål med chipotle-dipsås bredvid dem

Anpassad från Ben Fordham och Felipe Fuentes Cruz | Alla älskar tacos | Ryland Peters & Small, 2022

Stekt avokado och avokado-frites är inte det som du direkt tänker på när man tänker på mexikansk matlagning. Detta är dock en av de där hälsosamma/stygga godingarna! Ta något supernyttigt och fritera det sedan i en ölsmet. . . vad finns att inte älska? Kombinationen av den krispiga smeten och det mjuka avokadokärnan är fantastisk, redan innan du doppa ner den i den krämiga chipotle-dippsåsen.–Ben Fordham och Felipe Fuentes Cruz

☞ LÄS: EN GUIDE TILL FRYTNING

Vanliga frågor om stekt avokado-doppare

Hur gör jag mitt eget självjäsande mjöl?

Det är enkelt att göra eget självjäsande mjöl. För de 1 1/3 kopparna som krävs i detta recept, kombinera 1 1/3 koppar (165 g) universalmjöl med 1/4 tesked salt och 2 teskedar bakpulver.

Kan du värma dessa friterade avokadodoppar igen?

Definitivt. Våra testare fann att de återupphettades bäst när de placerades på ett galler över en kantad bakplåt och värmdes i en 350°F (175°C) ugn tills de var knapriga, cirka 10 minuter.

Friterade avokadodippers

Nio stekta avokado-doppare på ett silverfat med en liten skål med chipotle-dipsås bredvid dem

Kombinationen av krispig ölsmet och mjuk avokado i dessa stekta avokadoskivor är fantastisk, och den vitlökiga chipotle-dippsåsen tar över toppen.

Ben Fordham och Felipe Fuentes Cruz

Prep 20 min

laga mat 10 min

Total 30 min

Till chipotle-dippsåsen

Gör ölsmeten

 • I en medelstor skål, kombinera självhöjande mjöl, salt, spiskummin, oregano, paprika, peppar, bakpulver och avokadobladpulver, om du använder det, och blanda väl.

 • Rör försiktigt ner ölen tills smeten är slät.

Gör chipotle-dipsåsen

 • I en mixer, kombinera majonnäs, chipotlepasta eller puré och vitlök och mixa tills det är slätt, 30 till 60 sekunder. Smaka av och, om så önskas, tillsätt mer chipotle. Skrapa majonnäs i en liten serveringsskål.

Gör avokadodopparna

 • Skär varje avokado på mitten, skala sedan och ta bort gropar. Skiva varje halva på längden i 1/2-tum (1,25 cm) bitar.

  Vi rekommenderar inte att du skär dina avokado tunnare än 1/2-tum eftersom de blir svåra att belägga och steka.

 • I en högsidig medelstor kastrull, häll tillräckligt med olja för att nå halvvägs upp på sidan. Värm oljan över medelhög värme tills den är varm men inte röker, 350 till 375°F (177 till 191°C).

 • Arbeta med en avokado i taget, doppa skivorna i smeten tills de är ordentligt täckta, använd sedan en hålslev för att försiktigt sänka ner varje skiva i oljan.

  Om du har svårt att få smeten att fastna på din avokado, försök att belägga varje avokadoskiva lätt med mjöl innan du doppar i smeten.

 • Stek varje sats tills smeten är ljust guldfärgad och knaprig, ca 1 minut. Ta bort skivorna med en hålslev och lägg på ett galler eller plåt med hushållspapper för att suga upp eventuell överflödig olja. Upprepa med de återstående avokadoskivorna.

 • Lägg avokadodopparna på ett stort serveringsfat och servera med chipotlemajonnäsen vid sidan av.

Servering: 1delKalorier: 721kcal (36 %)Kolhydrater: 41g (14%)Protein: 8g (16%)Fett: 60g (92 %)Mättat fett: 9g (56 %)Fleromättat fett: 22gEnkelomättat fett: 27gTransfett: 1gKolesterol: 12mg (4 %)Natrium: 614mg (27 %)Kalium: 1108mg (32 %)Fiber: 14g (58 %)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 362IU (7 %)C-vitamin: 22mg (27 %)Kalcium: 72mg (7 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 5 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply