Denna stekta kyckling med sötpotatis och dadlar – en variant på den klassiska kycklingen Marbella – är idealisk för de judiska högtiderna men ändå ekumenisk nog för söndagsmiddagar överallt. Det är en mitzvah!

En plåt fylld med stekta kycklingbitar, sötpotatisbitar, dadlar och en persiljagarnering.

Denna sött välsmakande kycklingmiddag med en panna är verkligen värd att firas. Det är lätt att göra, matar en publik, och kombinationen av stekt kyckling, sötpotatis och dadlar är verkligen oemotståndlig. Den är löst baserad på den där klassikern, Chicken Marbella från The Silver Palate Cookbook. Lita på oss när vi säger att dina gäster kommer att fråga och kanske till och med vädja om receptet.Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om stekt kyckling

Kan jag använda allt bröstkött till detta recept?

Du kan, men vi vill varna dig för att använda ben med ben. Benfria bröst kan tillagas snabbare än din sötpotatis, vilket gör att du får oaptitligt, torkat kött i huvudrätten. Du behöver ungefär 8 pund ben med ben för detta recept.

Vilket är det bästa sättet att slå en dejt?

Det är enklare än det låter, men använd bara en kniv för att försiktigt skiva dadeln på längden. Du bör försiktigt slå i gropen men inte skära igenom hela dadeln. Bänd upp sidorna med tummarna samtidigt som du trycker på baksidan av datumet med pekfingrarna. Detta kommer att trycka ut gropen till en punkt där du kan ta tag i den för att ta bort den helt. Behöver du ett snabbare alternativ? Köp bara urkärnade dadlar.

Hur små ska jag skära min sötpotatis?

Receptet kräver lagom stora bitar. Det är ganska litet – men det är en viktig anmärkning. Sötpotatis är tät och hård, och det tar en lång tid att baka för att bryta ner och få den där söta mjuka perfektionen. Ju mindre du skär dina bitar, desto mer sannolikt kommer du att ha färdig potatis tillsammans med din kyckling. Om du letar efter ett specifikt “bite-size” mått – skär din sötpotatis i cirka 1-tums kuber.

☞ Gillar du recept på stekt kyckling? Pröva dessa:

Stekt kyckling med sötpotatis och dadlar

En plåt fylld med stekta kycklingbitar, sötpotatisbitar, dadlar och en persiljagarnering.

Denna stekta kyckling med sötpotatis och dadlar är värd ett Rosh Hashanah-firande, men är lika välkommen till din nästa tillfälliga sammankomst eller söndagsmiddag.

Julia Turshen

Prep 30 min

laga mat 1 hr

Total 1 hr 30 min

 • 1/4 kopp äppelcidervinäger
 • 1/4 kopp olivolja
 • 1/4 kopp vatten
 • 8 vitlöksklyftor mald
 • 1 matsked kosher salt
 • 2 teskedar nymalen svartpeppar
 • Två (3 till 4 pund) kycklingar var och en skuren i 10 bitar (2 vingar, 2 ben, 2 lår och 2 bröst halverade över benet), ryggraden kasseras (eller sparas för annan användning, som lager), i rumstemperatur
 • 3 stor sötpotatis oskalade, skrubbade och skurna i lagom stora bitar
 • 12 stor torkade dadlar gärna Medjool, halverad och urkärnad
 • En liten näve hackade färska mjuka örter såsom koriander, persilja, dill eller gräslök
 • Värm ugnen till 425°F (220°C).

 • I en stekpanna som är tillräckligt stor för att rymma alla kycklingbitar i ett enda lager, vispa ihop vinäger, olivolja, vatten, vitlök, salt och peppar. Tillsätt kycklingbitarna, sötpotatisen och dadlarna.

 • Använd händerna för att blanda ihop allt och få blandningen på all kyckling, sötpotatis och dadlar. Flytta runt allt så att sötpotatisen och dadlarna ligger i ett enda lager i botten av pannan och kycklingen ligger i ett lager ovanpå, med skinnsidan uppåt.

 • Rosta tills sötpotatisen är mör och kycklingbitarna är fasta vid beröring och deras blottade skal är fint brynt, ca 1 timme. Låt kycklingen vila i rumstemperatur i minst 15 minuter innan servering.

 • Servera kycklingen direkt från stekpannan, inklusive en sked så att du kan skeda lite pannjuice över toppen, eller överföra kycklingen, sötpotatisen och dadlarna till ett fat och häll matlagningsjuicerna över toppen. Strö över örterna och servera varm.

Servering: 1delKalorier: 440kcal (22 %)Kolhydrater: 35g (12%)Protein: 23g (46 %)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 1gKolesterol: 82mg (27 %)Natrium: 1020mg (44 %)Kalium: 729mg (21 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 12g (13 %)Vitamin A: 18245IU (365 %)C-vitamin: 6mg (7 %)Kalcium: 63mg (6 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 8 september 2018

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply