En rostad lammstång med persilja, dijon och gräslök är både elegant och förvånansvärt lätt att laga framgångsrikt. 2 ställ tillagas till perfektion och sedan belagda med en senapisk persilja och gräslökskorpa – det är lika överdådigt som det låter men nästan enkelt att förbereda.

Anpassad från Curtis Stone | Avslappnad matlagning med Curtis Stone | Clarkson Potter, 2009

Som barn, när jag kom hem och såg att min mamma gjorde en lammhylla, sa jag alltid ja! Och jag älskar det fortfarande. För mig har lammställen det perfekta förhållandet mellan kött och fett till ben, vilket ger dem en absolut utsökt smak. Med tanke på hur problemfria de är att laga är de ett väldigt enkelt sätt att göra en måltid speciell.– Curtis Stone

  • Värm ugnen till 450°F (230°C). Placera en stor tung stekpanna på hög värme. Strö lammet med salt och peppar. Ringla 1 matsked av oljan i den heta pannan och lägg 1 lammstativ i pannan, köttsidan nedåt. Bryn i cirka 2 minuter per sida, eller tills de är gyllenbruna på båda sidor. Flytta lammstativet till en tung bakplåt med köttsidan uppåt. Upprepa med det andra lammstället.

  • När båda gallerna har fått färg, placera bakplåten i ugnen och stek lammet i 15 minuter, eller tills en kötttermometer insatt i mitten av ena änden registrerar 120°F (48°C) för medium-rare. Flytta lammet till ett fat för att vila i 10 minuter.

  • Strö över persiljan och gräslöken jämnt över en tallrik. Bred ut dijonsenapen över köttsidan av lammställen och tryck sedan in den senapsbelagda sidan av lammet ordentligt i örterna, vilket skapar en grön örtskorpa. Rista lammet mellan benen till individuella kotletter. Lägg kotletterna på 4 serveringsfat, ringla över den återstående 1 msk olja och eventuell ackumulerad saft från lammet och pannan och servera.

*Vad är skillnaden mellan ett lammställ och lammkotletter?

Du kanske blir förvånad över att höra att det faktiskt finns en skillnad mellan rack och kotletter. De är nära … men inte riktigt samma sak. Från samma ställe skärs kotletterna från vardera änden av gallret – antingen axeln eller länden. Stället är sektionen av solida revben i mitten. Vi nämner detta bara om du funderar på att byta ut ett ställ för en hög med färdigskurna kotletter. Det går att göra, absolut. Men kotletterna är mindre (ibland mycket mindre) och kommer att behöva en justering i timingen. Tänk också på att axelkotletter är lite segare och allt som kommer från länden anses vara det möraste.

Servering: 1 servering, ~1/2 ställKalorier: 690 kcalKolhydrater: 1 gProtein: 25 gFett: 64 gMättat fett: 26 gFleromättat fett: 5 gEnkelomättat fett: 29 gTransfett: 1 gKolesterol: 126 mgNatrium: 516 mgKalium: 387 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 857 IUC-vitamin: 13 mgKalcium: 47 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2009 Curtis Stone. Foto © 2009 Quentin Bacon. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Jag älskar lamm, och jag älskar det här receptet! Det är såååå enkelt att göra, gott och har den perfekta graden av färdighet. Den är också vacker när den serveras. Jag kan inte rekommendera det tillräckligt för en imponerande och enkel middag.

Detta lammrack är ett enkelt och elegant sätt att servera lammrack, du kan byta ut örterna till något annat. Jag älskar att göra antingen rosmarin eller basilika med detta också.

Jag älskar lamm, oavsett form, men jag älskar särskilt perfekt tillagat lamm – mört, saftigt och rosa hela vägen igenom. Med det här receptet har jag nu hemligheten till ett perfekt tillagat lammrack. Och, det är så enkelt!

Medan vi fann att senaps- och örtbeläggningen var en pikant och fräsch motpol till lammet, men matlagningstekniken som gav så mört, rosigt och läckert kött är det som gör detta till ett recept med 10 betyg för mig.

Source link

Rate this post

Leave a Reply