En enkel, elegant Stekt lax Recept i en citronbrynad smörsås. Bemästra denna enkla (10 minuter) metod för hur man lagar lax i en panna. Du älskar de enkla ingredienserna.

Recept på pläterad pannbränd lax droppad i en citronbrynad smörsås

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Om du uppskattar enkelheten och snabbheten i att laga stekpanna middagar som Pann-stekt biffeller Räkräkor då kommer du att älska detta laxrecept. Inspirationen till denna pannkokta lax kom från Ina Gartens “Easy Sole Meuniere” från henne Tillbaka till grundläggande kokbok. Vi bytte den till en Lax Meuniere och förenklade den ytterligare, tog bort muddringssteget för att göra den glutenfri, keto- och paleovänlig.

Pan-Seared Lax Video

Se Natasha göra denna pannbränd lax. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt och enkelt det är att tillaga lax på spisen. PS Prenumerera på vår Matlagningskanal och klicka på klockikonen för att bli meddelad när vi delar nya videor.

Ingredienser för stekad lax

Du kan använda 1 till 1 1/2 lbs lax för detta recept; oavsett storleken på din panna tillåter. Vår var en 10″ stekpanna och vi använde 1 1/4 lbs, men det finns tillräckligt med sås för en lite större filé. Bokstavligen, allt du behöver är:

 • Lax
 • Citroner
 • Smör
 • Persilja
 • Salt och peppar
Ingredienser för stekt lax - allt som behövs för hur man lagar lax på spisen

Hur man köper lax

 • Odlad uppfödd lax – Den mesta “atlantiska laxen” är uppfödd på gården och tenderar att vara tjockare filéer med högre fetthalt så den är mer förlåtande och kan bakas längre utan att torka ut. Den har vanligtvis tillsatt färg.
 • Vildfångad lax (Sockey eller Coho Lax), tenderar att vara tunnare och mindre fet (med undantag för tjockare Wild King Salmon). Vild lax är lättare att överkoka eftersom den är magrare så sikta på den nedre delen av tidsintervallet. Vi köper vild lax när det är möjligt.
 • Kan jag använda Steelhead? Wild steelhead är faktiskt en typ av regnbåge, men är vanligtvis billigare och fungerar utmärkt i detta recept.

Kan jag använda Skin-On Salmon?

Vi använde skinnfri lax här, men om du föredrar att använda skinn-på, bryn med skinnsidan nedåt först och vänd sedan och tillaga färdig den andra sidan.

Laxfiléer på stekpanna

Tips för stekt lax

 • Ha ingredienserna förberedda: Det här receptet går snabbt och laxen tar bara några minuter på spisen, så ha dina ingredienser redo innan du sätter på spisen.
 • När du skalar citronerse till att du bara får den gula delen av huden och undvik den vita märgen under som kan lägga till bittra toner till ditt recept.
 • Kontrollera om det är färdigt – Eftersom lax kan variera i storlek, tjocklek och till och med fetthalt, är det bäst att använda en omedelbar avläsning termometer och koka till en innertemperatur på 145˚F.
 • Ta bort från pannan direkt så att den inte fortsätter koka över restvärme från stekpannan.
Nära saftiga pannbrända laxfiléer garnerade med citronskivor och färsk persilja och ringlad med brunt smör från hur man gör brunt smör

Tips för att göra brunt smör:

 • Använd en ljus panna (såsom rostfritt stål eller vit emaljbelagd) så att du kan se färgen förändras.
 • LÅT BLI tillsätt smör i en mycket het tom panna annars kommer det troligen att stänka. Tillsätt smöret när pannan värms upp.
 • Rör om och snurra oftaannars kan mjölkens fasta partiklar och vattnet samlas under smöret och bryta ut/stänka när trycket byggs upp.
 • Titta på färgen – brynt smör är klart när det blir ljusbrunt i färgen och de fasta bitarna blir mörkare bruna
 • Ställ in en timer – Att bryna smör tar 3-7 minuter beroende på din spis och panna.
 • Gå inte iväg från ditt brynta smör. Håll ett öga på den då den snabbt kan brännas när den är klar.
Pannbränd lax serverad med brun smörsås

Servera med

Pannstekt lax är en av de enklaste middagarna du kan göra. Kombinera den med dessa snabba sidor och sallader för att fullborda måltiden.

Flingad lax serveras på en tallrik med gaffel

Ha Överbliven lax? Bryt den stekta laxen i lagom stora bitar och använd den i Lax Cobb sallad eller göra Laxkakor.

Fler enkla laxrecept:

Grillad lax med citronsmörsås (VIDEO)

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 10 minuter

Ett enkelt, elegant recept på pannbränd lax i en citronbrynad smörsås. Att bränna laxen resulterar i en flagnande, saftig laxfilé. Bemästra denna enkla (10 minuter) metod för hur man lagar lax i en panna och lär dig hur man gör brunt smör.

Ett enkelt, elegant recept på pannbränd lax i en citronbrynad smörsås. Att bränna laxen bildar en oemotståndlig exteriör som tätar in laxens fukt vilket resulterar i en flagnande, saftig laxfilé.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

Varierar efter säsong och pris på lax

Nyckelord:

stekad lax, stekpanna lax

Kök:

franska

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 307

Serveringar: 4 människor

 • 1 1/4
  lb
  skinnfria benfria laxfiléer, skär i 4 filéer (5 oz vardera ca 1 tum tjocka)
 • 1/2
  tsk
  salt-
 • 1/8
  tsk
  svartpeppar
 • 4
  Msk
  osaltat smör
 • 1
  tsk
  rivet citronskal
 • 4
  Msk
  färskpressad citronsaft, från 2 citroner
 • 1
  Msk
  färsk persilja, finhackad
 1. Krydda laxen på båda sidor med 1/2 salt och 1/8 tsk svartpeppar. Riv 1 tsk citronskal och pressa sedan 2 citroner för 4 msk citronsaft.

 2. Värm upp en stor (10-12″) ljus panna på medelhög värme och tillsätt genast 4 msk smör, rör runt och rör om ofta för att förhindra stänk tills det börjar bli ljusbrunt och bitarna av smöret blir bruna (cirka 3- 7 minuter beroende på din värme).

 3. Tillsätt kryddad lax och koka utan lock på första sidan i 3-4 minuter tills den är gyllenbrun, vänd sedan laxen och tillaga ytterligare 2 till 3 minuter eller tills den är flagnig och helt genomstekt med en innertemperatur på 145˚F.

 4. Under de sista 2 minuterna av tillagningen, tillsätt 1 tsk citronskal och 4 msk citronsaft i pannan. Häll såsen över laxen när den tillagas. Överför laxen till tallrikar, ringla över sås och strö den pannkokta laxen med nyhackad persilja och svartpeppar efter smak. Servera direkt.

Näringsinnehåll

Grillad lax med citronsmörsås (VIDEO)

Belopp per portion

Kalorier 307
Kalorier från Fat 180

% Dagligt värde*

Fett 20 g31 %

Mättat fett 8g50 %

Kolesterol 108mg36 %

Natrium 355mg15 %

Kalium 710mg20 %

Kolhydrater 1g0 %

Protein 28g56 %

Vitamin A 490 IU10 %

C-vitamin 7,8 mg9 %

Kalcium 20 mg2 %

Järn 1,2 mg7 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply