Hemligheten med dessa pannstekt pilgrimsmusslor i smör är att koka dem i en het stekpanna med porlande het olja och då och då tröja dem med smör. Det är allt. Enkelt, snabbt och imponerande. Tjugo minuter från kyl till bord.

En stekpanna fylld med pannbrända pilgrimsmusslor kokta i smör

Leta inte längre efter hur man gör perfekt stekta pilgrimsmusslor som blir perfekt gyllenbruna på ytan, aldrig så lite vingliga på insidan och sött smidiga genom och igenom.–David Leite


Varför våra testare älskade detta

Våra testare älskade dessa lättstekta pilgrimsmusslor så mycket att de skrotade middagsreservationer bara för att stanna hemma och njuta av dem. Ja, de är så bra. De älskade att de var det enkelt att göraoch de färdiga pilgrimsmusslorna var “perfekt tillagad, med en fin, krispig skorpa.”

Rita R. anslöt sig till sin kommentar: ”Dessa pilgrimsmusslor är lätt och gott. Vad mer kan man begära av en enkel söndagsmiddag? Det här var första gången jag gjorde skaldjur från början till slut, och jag måste säga, det är definitivt ett recept jag kommer göra igen.”

Anteckningar om ingredienser

 • Pilgrimsmusslor–Använd färska havsmusslor för detta recept och klappa dem helt torra innan de steker för att få en gyllene skorpa.
 • Olja–Använd en neutral smaksatt olja med hög rökpunkt. Du kommer att använda oljan för att bränna pilgrimsmusslorna först innan du tråcklar dem i smör, så du vill inte att oljan ska ryka och bli bitter medan pilgrimsmusslorna bränner. Canola, grönsaksolja, mild olivolja, raffinerad solrosolja eller safflorolja är alla bra val.

Hur man gör detta recept

 1. Torka pilgrimsmusslorna. Använd en diskhandduk eller hushållspapper för att torka pilgrimsmusslorna ordentligt. Krydda med salt och peppar.
 2. Hetta upp oljan i en stekpanna tills den är väldigt varm. Tillsätt pilgrimsmusslorna och stek, utan att röra dem, tills de är gyllenbruna i botten.
 3. Sänk värmen och vänd pilgrimsmusslorna. Häll i smöret och koka med smöret tills pilgrimsmusslorna precis är genomstekta.

Vilken typ av panna är bäst för att laga pilgrimsmusslor?

En stekpanna i gjutjärn. Ingen tvekan. Den robusta metallen håller inte bara värmen bra, utan den värmer också jämnt.

Det resulterar i den vackra gyllenbruna brunn som vi så eftertraktar på våra pilgrimsmusslor, pannbränd kyckling, fläskkotletter, biffar och mer. Du kommer ofta att se recept kräver nonstick stekpannor för att bränna mat för att undvika att fastna. Men de är gjorda av tunnare metaller, vilket innebär att de kastar värme mindre effektivt, alltså en mindre härlig sveda.

Hur förhindrar du att pilgrimsmusslor fastnar i stekpannan?

Hemligheten med att förhindra att pilgrimsmusslor (eller vilket protein som helst) fastnar är helt enkelt att ha tålamod. Istället för att knuffa och peta i dem, oroa dig för att de fastnar, lita på att när de är ordentligt genomstekta kommer de att släppa från stekpannan. Om de inte gör det är det inte klart än.

Försök igen om några ögonblick. När den har haft tillräckligt med tid kommer den att släppa taget.

Vad är skillnaden mellan havsmusslor och havsmusslor?

Havsmusslor är större och har en köttigare konsistens än havsmusslor, som tenderar att vara mindre, sötare och mörare. Havsmusslor är idealiska för grillning eller pannbränning. Spara kammusslorna för att lägga till enkla pastarätter, som den här enkla spaghetti med pilgrimsmusslor.

Variation av citronbrunt smör

För att göra en variant med citronbrunt smör av det här receptet, koka pilgrimsmusslorna enligt anvisningarna men servera med denna sås vid sidan av: Koka 2 msk osaltat smör i en liten kastrull på medelvärme, luta kastrullen hela tiden, tills smöret blir gyllenbrunt och har en nötaktig arom, 3 till 4 minuter. Tillsätt 1 finhackad liten schalottenlök och koka tills den doftar, cirka 30 sekunder. Ta kastrullen från värmen och rör ner 2 tsk malet plattbladspersilja, 1/4 tsk malet timjanblad och 1 tsk färsk citronsaft. Krydda med salt och peppar efter smak.

Fler bra recept på kammusslor

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Stena kammusslor

En stekpanna fylld med pannbrända pilgrimsmusslor kokta i smör

Hemligheten med dessa pannstekta pilgrimsmusslor i smör är att tillaga dem i en het stekpanna med porlande het olja och ibland ösa dem med smör. Det är allt. Enkelt, snabbt och imponerande. Tjugo minuter från kyl till bord.

Prep 10 min

kock 5 min

Total 15 min

 • Lägg pilgrimsmusslorna på en stor plåt eller kantad plåt klädd med en ren kökshandduk eller flera hushållspapper. Lägg en annan ren diskhandduk eller bunt med hushållspapper ovanpå pilgrimsmusslorna och tryck försiktigt för att torka ut eventuell vätska. Låt pilgrimsmusslorna vila i rumstemperatur i 10 minuter så att handdukarna absorberar eventuell överflödig fukt.

 • Strax innan tillagning, krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar. Värm oljan i en stor gjutjärnspanna på medelhög värme tills den är varm och nästan men inte riktigt ryker.

 • Lägg pilgrimsmusslorna i stekpannan i ett enda lager, helst runt omkretsen av stekpannan och utan att tränga ihop dem. Koka, utan att röra pilgrimsmusslorna, tills de är fantastiskt gyllenbruna på botten, 1 1/2 till 2 minuter.

 • Sänk värmen till medel och vänd pilgrimsmusslorna med en tång. (Om pilgrimsmusslorna fastnar i stekpannan, låt dem bara stå stilla en stund till, de är bara inte redo att vändas än. När de är klara släpper de taget.)

  För kärleken till allt gott, använd inte en plastspatel för att vända havsmusslor.. Tång är bäst men en supertunn metallspatel – du vet, en böjd flexibel spatel– Funkar också ganska bra.

 • Tillsätt smöret i stekpannan och använd en stor sked för att tråckla kammusslorna med smält smör medan du fortsätter att koka pilgrimsmusslorna tills sidorna och mitten är ogenomskinliga, 60 till 90 sekunder till, beroende på storleken. Använd en tång för att överföra pilgrimsmusslorna till tallrikar eller fat så snart de är klara.

 • Servera genast med citronklyftorna.

 1. Variation av citronbrunt smör–Koka pilgrimsmusslorna enligt anvisningarna men servera med den här såsen vid sidan av: Koka 2 msk osaltat smör i en liten kastrull på medelvärme, luta kastrullen hela tiden, tills smöret blir gyllenbrunt och har en nötaktig doft, 3 till 4 minuter. Tillsätt 1 finhackad liten schalottenlök och koka tills den doftar, cirka 30 sekunder. Ta kastrullen från värmen och rör ner 2 tsk malet plattbladspersilja, 1/4 tsk malet timjanblad och 1 tsk färsk citronsaft. Krydda med salt och peppar efter smak.
 2. Diet-Detta recept är lämpligt för glutenfri dieter.

Servering: 1delKalorier: 194kcal (10 %)Kolhydrater: 9g (3%)Protein: 21g (42 %)Fett: 8g (12%)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 60mg (20 %)Natrium: 668mg (29 %)Kalium: 398mg (11 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 13IUC-vitamin: 19mg (23 %)Kalcium: 20mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply