Dessa stekpanna kycklinglår med ärtor och fänkål är verkligen ett underverk med en stekpanna. Möra kycklinglår, skakande knaprig hud, karamelliserad fänkål och gröna ärtor, allt tillagat i din trogna gjutjärnsgryta.

En gjutjärnspanna fylld med kycklinglår, ärtor och fänkål.

Anpassad från Molly Baz | Laga den här boken | Clarkson Potter, 2021

Om du någonsin har undrat hur man gör saftiga, möra kycklinglår med skakande knaprig hud, ja, det här är din lyckodag. Det här receptet använder en teknik som kallas “kallpannametoden”, som först introducerades för mig av Chris Marocko. Saker och ting har inte varit sig likt för mig sedan dess. När du sätter igång kycklinglår med skinnsidan nedåt i en kall panna (det stämmer – kallt!) och låter skinnet tillagas mycket gradvis, släpper det ut all deras fukt och fett, vilket gör att du får en smäck i CrispyTown, USA.— Molly Baz

Molly Baz's hund, tonfisk
Mollys älskade weenie, Tuna
: Molly Baz

Vanliga frågor om kycklinglår med ärtor och fänkål

Kan jag använda kycklingbröst eller klubbor istället för lår?

Ja. Du vill vara säker på att du använder bitar av liknande storlek så att de kokar jämnt. Kycklingbröst kommer att ta längre tid att tillaga, och trumpinnar kommer att kräva mer vändning för att få ett krispigt, brynt skal över hela klubban.

Hur steker man kycklinglår utan att de fastnar?

Det här receptet använder “kallpannametoden” som börjar med att tillaga kycklingen med skinnsidan nedåt i en kall stekpanna. När stekpannan värms upp börjar huden avge fett och fukt, vilket gör att huden blir krispig och släpper från stekpannan.

Det viktigaste att komma ihåg är att ha tålamod. När kycklingen är redo att släppa kommer den att göra det. Ge det en liten knuff. Om det fortfarande fastnar i pannan, ge det ytterligare en minut eller två tills kycklingen släpper naturligt.

Skillet Kycklinglår med ärtor och fänkål

En gjutjärnspanna fylld med kycklinglår, ärtor och fänkål.

Det här receptet använder en teknik som kallas “kallpannametoden”, som först introducerades för mig av Chris Marocko. Saker och ting har inte varit sig likt för mig sedan dess. När du sätter igång kycklinglår med skinnsidan nedåt i en kall panna (det stämmer – kallt!) och låter skinnet tillagas mycket gradvis, släpper det ut all deras fukt och fett, vilket gör att du får en smäck i CrispyTown, USA.

Prep 25 minuter

kock 35 minuter

Total 1 timme

 • Placera ett galler i nedre tredjedelen av ugnen. Värm ugnen till 425°F (220°C).

 • Klipp bort den sega rotänden och eventuella stjälkar eller blad från fänkålslöken. Skär i hälften på längden och skär i 1/2-tums tjocka (12 mm) klyftor.

  Spara bladen och byt ut dem mot några av örterna på slutet.

 • Torka av kycklinglåren med hushållspapper för att avlägsna eventuell ytfukt. Krydda kycklingen överallt med 2 1/2 tsk salt och några goda vevar av grovmalen svartpeppar.

 • Ordna låren med skinnsidan nedåt i en torr, ouppvärmd 12-tums (30 cm) gjutjärnspanna. Sätt på medelvärme och koka ostört tills skinnet lätt släpper från pannan och är ljust gyllenbrunt, 10 till 12 minuter.

 • När du har släppt, flytta runt kycklinglåren lite för att säkerställa en jämn brynning. Delar av din stekpanna blir varmare än andra. Fortsätt koka tills skalet är mycket knaprigt och djupt gyllenbrunt, 4 till 6 minuter till, minska värmen om det behövs för att undvika att det bränns. Använd en tång för att överföra låren till en tallrik med skinnsidan uppåt.

 • Använd tången för att lägga till fänkålsklyftorna i stekpannan och vänd dem så att de täcker in lite av det utsmälta kycklingfettet. Krydda med 1/2 tsk salt.

 • Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan med skinnsidan uppåt. För över stekpannan till ugnen och stek, vänd fänkålen halvvägs för att få en jämn brynning, tills kycklingköttet inte längre är rosa och har nått en innertemperatur på 165°F (74°C) och fänkålen är karamelliserad, 10 till 12 minuter.

 • Ta ut stekpannan från ugnen och lägg över låren till en tallrik med skinnsidan uppåt för att hålla sig snygga och knapriga.

 • Tillsätt salladslöken, vitlöken och smöret i fänkålen i stekpannan. Koka på medelvärme tills salladslöken och vitlöken har mjuknat men inte fått färg, 1 till 2 minuter.

 • Rör ner ärtorna, krossade rödpepparflingorna, vatten och 1/2 tsk salt, skrapa upp eventuella brynta bitar från botten av stekpannan (det är smak!) och koka tills ärtorna är klargröna och precis genomstekta, 3 till 4 minuter. Stäng av värmen.

  Om du använder frysta ärtor kan du behöva några extra minuter för att få dina ärter genomkokta.

 • Rör ner saften av 1/2 citron. Smaka av ärtorna och tillsätt mer salt eller citronsaft efter behov.

 • För att servera skär du den citron som finns kvar i klyftor. Dela ärterna och fänkålen bland fyra grunda skålar och toppa var och en med ett kycklinglår eller två, en citronklyfta och lite riven färsk mynta, dill eller basilika.

Servering: 1delKalorier: 799kcal (40 %)Kolhydrater: 22g (7 %)Protein: 52g (104 %)Fett: 56g (86 %)Mättat fett: 18g (113 %)Fleromättat fett: 10gEnkelomättat fett: 22gTransfett: 1gKolesterol: 300mg (100 %)Natrium: 266mg (12%)Kalium: 1179mg (34 %)Fiber: 8g (33 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 1887IU (38 %)C-vitamin: 59mg (72 %)Kalcium: 128mg (13 %)Järn: 5mg (28 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 28 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply