Detta klibbig honung vitlök räkor är en snabb och enkel veckokvällsvinnare som är gjord med pannbrände räkor som är belagda med en söt och kryddig glasyr. Servera den med ris och ångad broccoli för en enkel måltid som står på bordet på mindre än 30 minuter.

Glaserade räkor ovanpå ris och garnerade med salladslök, med en guldsked som öser upp lite från skålen.

Anpassad från Farrah Jalanbo | Den snabba och lättkryddade trevliga kokboken | Page Street Publishing, 2022

Det här snabba räkreceptet är den perfekta rätten att göra för en middag på vardagskvällen eftersom det bara tar cirka tjugo minuter och de flesta ingredienserna finns troligen redan i ditt skafferi. De fräcka räkorna har den perfekta mängden vitlök och honung, samt en kick av ingefära och krydda. Det kommer att tillfredsställa alla avhämtningsbehov och är hälsosammare och mycket godare.–Farrah Jalanbo

Vanliga frågor om sticky honung vitlök räkor

Vad är det bästa sättet att tina frysta räkor?

Fyll först en stor skål med kallt vatten. Ta den önskade mängden räkor från originalförpackningen och förslut dem i en zip-top-påse. Placera påsen i det kalla vattnet och väg ner den med ett lock eller tallrik för att säkerställa att påsen förblir helt nedsänkt. Låt det sitta i 20 till 30 minuter eller tills dina räkor är helt tinade.

Vad är Sambal chilipasta?

Grundläggande sambal består av röd chilipeppar, vinäger och salt, och kan vara ganska kryddig, beroende på vilket märke du väljer. Vissa versioner är släta, andra är mer chunky. Du kan också göra din egen sambal chilipasta.

Om du är kryddovillig, utelämna det helt (även om det ger en härlig smak), eller lägg till det i receptet i små mängder och smaka av.

Vad ska jag servera med detta?

Ångat ris och en lätt grönsak, som ångad eller rostad broccoli, är de perfekta sidorna för detta enkla räkrecept.

Hur ska jag förvara resterna?

Rester kan förvaras i kylen i en lufttät behållare i upp till 3 dagar. Värm upp på låg värme, se till att inte överkoka dina räkor.

Sticky honung vitlök räkor

Glaserade räkor ovanpå ris och garnerade med salladslök, med en guldsked som öser upp lite från skålen.

Detta enkla räkrecept är gjort med en söt och kryddig honungs- och vitlöksglasyr som täcker möra pannbrände räkor. Det är en snabb och enkel måltid som står på bordet på mindre än 30 minuter.

Farrah Jalanbo

Prep 15 min

laga mat 10 min

Total 25 min

  • I en liten skål, vispa ihop sojasås, vitlök, ingefärapulver, vitpeppar, honung och chilipasta (om du använder).

  • Värm vegetabilisk olja i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, tillsätt räkorna och koka tills de är rosa, ca 1 minut per sida. (Vi vill bara få lite färg på räkorna här – den behöver inte vara färdigkokt på insidan ännu!)

  • Ta bort räkorna från stekpannan och ställ åt sidan. Häll den förberedda såsen i stekpannan och låt den sjuda på medelvärme.

  • Kombinera majsstärkelsen och vattnet i en liten skål för att skapa en majsstärkelseuppslamning. Blanda sakta ner detta i den uppvärmda såsen och låt allt sjuda ihop tills du har en tjock, klibbig sås, 2 till 4 minuter.

  • Kasta tillbaka räkorna i pannan. Koka tills räkorna är ogenomskinlig och helt genomstekt, ca 3 minuter till. Garnera med skivad salladslök och rostade sesamfrön.

Servering: 1delKalorier: 266kcal (13 %)Kolhydrater: 30g (10 %)Protein: 23g (46 %)Fett: 6g (9 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0,04gKolesterol: 191mg (64 %)Natrium: 1625mg (71 %)Kalium: 326mg (9 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 23g (26 %)Vitamin A: 373IU (7 %)C-vitamin: 5mg (6 %)Kalcium: 116mg (12%)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 14 oktober 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply