Klibbiga revbensspjäll är inte bara revben – de är klibbiga, söta, asiatiskt inspirerade revben som kommer att göra dig glad att du har servetter. Du kanske måste gå ut för några ingredienser – kecap manis, tamarindpasta, kinesisk svartvinäger – men vi svär att det är värt resan.

Anpassad från Pete Evans | Min Grill | Weldon Owen, 2011

Det här är ett underbart sätt att servera revben på din nästa grillfest – den har de sötsyrliga smakerna som fungerar så bra med fläsk. Sötman kommer från lönnsirap och söt sojasås, och syrligheten kommer från kinesisk svartvinäger [Editor’s Note: Not familiar with Chinese black vinegar? Not to worry. See the LC Note below.] Det fina med den här rätten är att du kan förbereda allt dagen innan, vilket gör att du också får maximal smak av marinaden, som fungerar lika bra med kycklingklubbor eller vingar.– Pete Evans

VAD ÄR KECAP MANIS, TAMARIND OCH KINESISK SVART VINNÄGER?

Denna slathering-sås i asiatisk stil bygger på ingredienser som inte precis är skafferiartiklar för vissa av oss – det vill säga om du inte besöker Chinatown – och vi ber inte om ursäkt för det. De resulterande revbenen, som har grillats lågt och långsamt tills de är mjuka, är väl värda den tid det tar att titta på alla härliga ingredienser som vissa av oss inte handlar för nästan så ofta som vi skulle vilja. För den oinvigde erbjuder vi ett cheat sheet till inköpslistan du behöver:

Kecap manis är en söt, tjock, sirapslik indonesisk sojasås. Det är ungefär ketchup i konsistens. För att göra din egen ad hoc-version, sjud försiktigt lika delar sojasås och farinsocker eller melass tills sockret lösts upp.

Tamarind kommer från baljan från tamarindträdet och ger marinader och såser en blickande syrlig ton. Du hittar koncentratet i baljor eller burkar. Du kan istället köpa ett block tamarindpasta, som ser ut som – och är – i princip en massa baljor som mosats ihop och gör ditt eget koncentrat genom att hälla lite kokande vatten över en bit av blocket, röra om och mosa det med en träslev tills den är konsistensen av en mycket tjock soppa, och sila den sedan flera gånger. Den ska ha viskositeten av något mellan en pasta och kecap manis (eller ketchup). Du måste pilla runt med proportionerna. Bäst att börja med för lite vatten än för mycket.

kinesisk svart vinäger är en bläckaktig svart, åldrad vinäger gjord av spannmål. Den har en komplex smak som liknar balsamvinäger. (Du kan lita på balsamico som ersättning när du är i en nypa.)

  • Blanda alla ingredienser utom revbenen i en icke-reaktiv skål och rör om väl. Placera revbenen i en stor behållare (en ugnsform i glas eller en icke-reaktiv stekpanna gör sig bra), häll marinaden över toppen och vänd revbenen så att de täcks. Täck över och ställ i kylen minst över natten och upp till 18 timmar.
  • Sätt upp en utomhusgrill för tillagning med indirekt värme på medel-låg värme, vilket gör att hälften av eldbädden är fri från kol.
  • Ta av revbenen från marinaden och lägg dem i en kraftig eldfast långpanna. Reservera marinaden. Täck pannan med revben med aluminiumfolie och lägg den på den svala delen av grillen. Stäng locket på grillen och låt revbenen koka i 30 minuter. Avtäck försiktigt pannan med revben (lägg inte näsan för nära pannan i väntan – lita på oss), vänd dem och pensla dem med lite av den reserverade marinaden. Ta tillbaka pannan, stäng locket på grillen och koka revbenen i ytterligare 30 minuter eller så, tills revbenen är karamelliserad och lätt förkolnade och mjuka som möjligt.

  • Kasta under tiden den återstående marinaden eller överför den till en liten kastrull, låt sjuda försiktigt tills det tjocknat något och lägg det på sidan för att slänga vid bordet. Lägg revbenen på ett fat eller på en plåt med bakplåtspapper placerad på ett utebord. Hugg in.

*Hur man tar bort membranet från revbenen

För att ta bort membranet eller silverskinnet från ett revben, använd spetsen på en liten kniv för att lossa ett hörn och ta sedan tag i membranet med en pappershandduk och dra långsamt av det.

Servering: 1 portion, cirka 1 pundKalorier: 1479 kcalKolhydrater: 114 gProtein: 56 gFett: 84 gMättat fett: 27 gFleromättat fett: 14 gEnkelomättat fett: 31 gTransfett: 1 gKolesterol: 286 mgNatrium: 1836 mgKalium: 1100 mgFiber: 1 gSocker: 93 gVitamin A: 9 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 177 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Pete Evans. Foto © 2011 Anson Smart. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Vi älskar dessa revben. De är ett bra avsteg från traditionella grillade revben. Revbenen “faller av benet” och smakerna är läckra – syrliga, söta, nästan exotiska och definitivt unika. De flesta av de asiatiska ingredienserna är ganska lätta att hitta i en stormarknad, men en resa till en specialmarknad kan behövas för några av dem. Jag använde en kombination av ris och balsamvinäger istället för den kinesiska svartvinägern.

Marinaden var ganska flytande. Det gick bra att marinera över natten, men jag upptäckte att det inte fäste så bra när jag försökte borsta det på revbenen. Sedan minskade jag lite och det fungerade bra. Eftersom du använder indirekt värme på en grill, som mer eller mindre simulerar en ugnsmiljö, kan du lika enkelt göra dessa revben i en ugn. Du kanske förlorar lite av den rökiga smaken du skulle få från en grill, men dessa revben är så smakrika, jag tror inte att det skulle vara någon större skillnad i det övergripande underbara resultatet.

Lönnsirap och tamarind är bara två av de osannolika smakerna som utgör den salta, söta, klibbiga såsen som täcker dessa läckra revben. Jag fick babyback revben och bad min slaktare att skära dem på mitten i två separata ställ med mini-revben. Väl hemma separerade jag försiktigt revbensdelarna med en vass kniv. Detta lade till ungefär fem till tio minuter till min förberedelsetid.

Resultaten kan variera, men revbenen var inte riktigt klara efter en timme. Om detta händer dig är det bara att ta bort folien och hålla ett öga på dem för att förhindra sveda tills du får rätt färg.

Source link

Rate this post

Leave a Reply