Denna söta jordgubbscupcake receptet omfattar allt vi älskar med sommaren!
Detta är ett superenkelt genvägsrecept som börjar med en skuren kakmix! Vi lägger till en boost av jordgubbssmak och gräddar tills det är fluffigt!
Toppade dessa cupcakes med en snurra färsk jordgubbsfrosting för den perfekta biten.

Enkla jordgubbscupcakes
- Hemligheten till dessa förtjusande utsökt cupcakes är tillsatsen av jordgubbs-Jell-o i smeten!
- Baka jordgubbsmuffins som minis, vanliga eller jumbostorlekar så blir de träff av något parti eller picknick!
- Fortsätt med sommaren hela året. Gör omgångar av jordgubbscupcakes, kyl och frys tills de är redo att frosta!
- Toppa med färsk jordgubbsfrosting och njut!

Ingredienser
Kakmix – Alla märken av vit kakmix fungerar för detta recept! För att ändra det, byt ut den vita kakan mot citronkakamixen. Använd torrblandningen i receptet nedan.
Glasyr – Ha detta recept med 4 ingredienser till hands för att använda på framtida bakade godsaker! Förberedd frosting kan användas om tiden är knapp, som en vanlig vit frosting, eller för en cheesecakesmak använd färdig cream cheese frosting. Häll upp frostingen i en stor skål och vänd försiktigt ner jordgubbspurén.
Tillsätt en skvätt jordgubbsextrakt och/eller röd färg om så önskas.
Hur man gör jordgubbscupcakes
Det svåraste är att vänta på att dessa ska vara redo att ätas!
- Blanda cupcakeingredienserna och grädda (enligt receptet nedan).
- Förbered jordgubbsfrosting med färska eller frystorkade jordgubbar enligt receptet nedan.
- Sprid frosting på avsvalnade cupcakes.
Toppa med en liten skopa macererade jordgubbar.

Cupcake tips & tricks
- Ägg blir bättre och ger en lättare, fluffigare cupcake om de är i rumstemperatur. Kör ägg under varmt vatten eller lägg dem i en kopp varmt vatten i ett par minuter.
- Använd en glassskopa för att skapa enhetliga portioner i varje muffinsbrunn.
- Låt smöret mjukna i rumstemperatur för snabbare blandning. Tillsätt strösocker lite i taget tills frostingen får önskad konsistens. Blanda i lite tjock grädde om frostingen blir för tjock.
- Om du inte använder cupcake liners, använd en pan-release med mjöl för att säkerställa att de inte fastnar inuti pannan.
- Jordgubbspuré måste kylas helt innan du gör den till frosting, annars smälter smöret och frostingen blir inte lätt och fluffig. Förbered purén flera timmar i förväg eller till och med dagen innan och förvara den i kylen tills den ska användas.
- Använd en non-stick panna eller stekpanna med bred yta för att tillaga jordgubbspurén, detta hjälper den att gela snabbare och förhindrar att den fastnar i pannan.
Förvaring av jordgubbsmuffins
Förvara överblivna jordgubbscupcakes i en täckt behållare i upp till 4 dagar. Frys in cupcakes i dragkedjeförsedda påsar i upp till 4 månader och tina tills de är klara för is, eller frys frostade cupcakes inslagna i plast i upp till 3 månader.
Jordgubbsöverskott?
Har du gjort dessa Strawberry Cupcakes? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Strawberry Cupcakes med Fresh Strawberry Frosting
Dessa jordgubbscupcakes blir alltid extra fuktiga och frostingen fångar jordgubbarnas söta somriga smak!
Cupcakes
-
Kombinera alla cupcakeingredienser i en medelstor skål. Mixa med en stavmixer på låg i 1 minut. Blanda på medium i 2 minuter.
-
Fodra 24 muffinsbrunnar med foder eller smörj mycket väl.
-
Fördela smeten jämnt mellan brunnarna.
-
Grädda enligt lådans anvisningar.
Fresh Strawberry Frosting
-
Purea färska jordgubbar i en matberedare tills de är slät *se anteckningar för frystorkade jordgubbar. Lägg i en non-stick kastrull på medelvärme och låt sjuda tills den reducerats till ⅓ kopp (cirka 15 minuter) under omrörning. Kyl helt.
-
Grädde smör och 1 kopp strösocker med en stavmixer tills det är fluffigt. Tillsätt den avsvalnade jordgubbspurén och blanda väl.
-
Tillsätt strösocker lite i taget tills frostingen är tjock och fluffig. Om blandningen är för tjock kan tung grädde tillsättas 1 matsked åt gången för att uppnå önskad konsistens.
-
Sprid glasyren på de avsvalnade cupcakesna.
Se till att cupcakes har svalnat helt före frosting.
Se till att purén har svalnat helt innan du lägger till frostingen.
Kalorier: 368 | Kolhydrater: 37g | Protein: 3g | Fett: 23g | Mättat fett: 14g | Kolesterol: 61mg | Natrium: 494mg | Kalium: 94mg | Socker: 20g | Vitamin A: 725IU | C-vitamin: 14.3mg | Kalcium: 121mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



