Det finns inget som färsk jordgubbslemonad. Om du är sugen på något kallt och uppfriskande så är det här! Att lägga till färska jordgubbar till Classic Lemonade gör den söt och syrlig.
Det här är min favoritrestaurangsdrink och jag älskar särskilt att få de där bitarna av färsk jordgubb i halmen. Det är faktiskt väldigt enkelt att göra det hemma för en bråkdel av priset.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Recept på jordgubbslemonad
Strawberry Lemonade är en fantastisk festdrink. Har du ett gäng citroner och föredrar att göra saft från grunden kan du börja med färskpressad saft. För en större skara är det ingen skam att dra upp en burk med lemonad i butik ur frysen. Du hittar instruktioner nedan för båda metoderna.
- Hemlagad lemonad (1 recept ger 10 koppar), eller fryst koncentrat*
- Jordgubbar – mixa tills det är slätt för att ge fräsch jordgubbssmak och rosa färg.
- Basilika – detta är valfritt, men en liten näve basilika ger spännande smak.
- Citronskivor – lägg till 1 skiva i varje glas för garnering om så önskas.
- Is – tillsätt isen efter behov och lägg i precis innan servering så att det inte späder på lemonaden.
*Om du använder Frozen Lemonade: Använd en 12 oz burk fryst lemonadkoncentrat och förbered enligt anvisningarna på förpackningen. Detta är vanligtvis 1 burk koncentrat blandat med 4 1/3 burkar vatten.

Hur man gör jordgubbslemonad
- Gör lemonad – förbered hemlagad lemonad eller av koncentrat och häll lemonad i en tillbringare.
- Jordgubbar – kombinera 3/4 av dina jordgubbar med en liten näve basilika i en bra mixer eller matberedare och blanda tills det är slätt.
- Kombinera – rör ner jordgubbsbasilikablandningen i lemonad.
- Att tjäna – häll lemonad över glas med is och garnera med resterande jordgubbar och citronskivor.

Proffstips: För iskall lemonad, förvara lemonadkannan i kyl tills den ska serveras och häll sedan över glasen med lite is precis innan servering. Isen kommer inte att smälta lika snabbt om din lemonad är kyld till att börja med.

Tips för den bästa jordgubbslemonaden
Vi har alla varit där, du är desperat törstig och vill sluka ner den där jordgubbssaften men det ligger en jordgubbe i halmen. Om du ska dricka genom ett sugrör eller använda en drinkautomat vill du:
- Blanda jordgubbar riktigt bra så att de inte fastnar i ditt sugrör och inte täpper till pipen på en dryckesautomat.
- Sila om så önskas – vill du ha en superlen och fruktköttsfri lemonad kan du sila av jordgubbspurén innan du lägger den i lemonaden. Vi älskar fruktköttet så vi silar det aldrig.
- Tillsätt is i glasen (inte kannan) så att du inte späder ut din lemonad

Kan jag använda frysta jordgubbar?
Ja! Du kan fortfarande njuta av jordgubbslemonad på vintern genom att ersätta den med frysta jordgubbar. Frysta jordgubbar i socker kommer också att fungera men tänk på att sirapen är väldigt söt så du kan behöva tillsätta mer vatten till din färdiga lemonad.
Du kan också experimentera med olika bär för att göra hallonlemonad, en mousserande körsbärslemonad eller till och med björnbärslimonad.

Fler uppfriskande drycker
Prova dessa törstsläckande fantastiska sommardrinkar. Vi är särskilt förtjusta i de brusiga bubbeldryckerna, som alltid är publikbehagliga!
Recept på jordgubbslemonad (restaurangstil)
Förberedelsedags: 15 minuter
Total tid: 15 minuter

Färsk hemgjord jordgubbslemonad kommer att tillfredsställa suget efter något kallt och uppfriskande. Att lägga till jordgubbar och basilika till klassisk lemonad är lysande!
Kurs:
Dryck
Kök:
amerikansk
Nyckelord:
jordgubbslemonad
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
5 USD
Kalorier: 130
Serveringar: 10 människor
-
10
koppar
citronsaft, (eller 12 oz burk fryst lemonad*) -
1/2
lb
jordgubbar, tvättade och skalade -
1
citron, skivad till garnering -
1/4
kopp
färsk basilika , (en liten näve, lätt packad), valfritt - Is, efter behov för att tjäna
-
Häll lemonad i en tillbringare. Lägg åt sidan 4 jordgubbar att skiva för garnering om så önskas. Skär de återstående jordgubbarna på mitten.
-
Använda en blandare eller matberedare att blanda ihop de halverade jordgubbarna och basilikabladen tills de är slät.
-
Rör ner jordgubbsblandningen, resterande skivade jordgubbar och citronskivor i lemonaden och servera över glas fyllda med is.
*Om du använder 1 (12 oz) burk fryst lemonad, förbered enligt förpackningens instruktioner på burken: 1 burk koncentrat blandat med 4 1/3 burkar vatten.
Näringsinnehåll
Recept på jordgubbslemonad (restaurangstil)
Belopp per portion
Kalorier 130
Kalorier från fett 9
% Dagligt värde*
Fett 1g2 %
Mättat fett 1g6 %
Fleromättat fett 1g
Enkelomättat fett 1g
Natrium 15 mg1 %
Kalium 51mg1 %
Kolhydrater 33g11 %
Fiber 1g4 %
Socker 29 g32 %
Protein 1g2 %
Vitamin A 37IU1 %
C-vitamin 19mg23 %
Kalcium 7mg1 %
Järn 1 mg6 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
Detta jordgubbslemonadrecept publicerades första gången 2012 och här är originalfotot. Vi uppdaterade bilderna och lade till instruktioner för hur du använder färsk eller fryst lemonad.
