Sugar snappeas med fänkål och pinjenötter är lite av en uppgradering från samma gamla tillbehör. Citron, vitlök och chiliflingor avrundar smakprofilen, vilket ger din middag en klar touch av det oväntade.

Anpassad från America’s Test Kitchen | Tillbehörsbibeln | America’s Test Kitchen, 2019

Sugar snappeas är en korsning mellan engelska ärtor och snöärter. De har söta, krispiga ätbara baljor med små saftiga ärtor inuti. För att säkerställa att baljorna och deras ärtor kokade igenom i samma takt använde vi en hybridmetod för att ångkoka sockerärtorna en kort stund innan de snabbt sauterades; den fångade ångan överförde värme effektivare än luft, så ärtorna kokade igenom snabbare.

Byt inte ut mald fänkål med fänkålsfrön i detta recept. Du behöver en 12-tums stekpanna med tättslutande lock för detta recept.–Amerikas testkök

  • I en 12-tums (30 cm) stekpanna på medelvärme, rosta pinjenötter, rör om ofta, tills det precis börjar få färg, 1 1/2 till 3 minuter. Tillsätt fänkålsfrön och fortsätt att rosta under konstant omrörning tills pinjenötterna är lätt brynta och fänkålen är doftande, 30 till 60 sekunder.
  • Flytta pinjenötsblandningen till skärbrädan. Strö citronskal, salt och pepparflingor över pinjenötsblandningen. Hacka blandningen tills den är finmalen och väl blandad.
  • I samma stekpanna på medelvärme, värm olja tills den skimrar. Tillsätt snapsärtor och vatten, täck omedelbart och koka i 2 minuter. Avtäck, tillsätt vitlök och fortsätt att koka, rör om ofta, tills fukten har avdunstat och ärtorna är klargröna och spröda, cirka 2 minuter.

  • Ta av från värmen, rör om i basilika och tre fjärdedelar av pinjenötsblandningen. Lägg upp snapsärtor på ett fat och strö över resten av pinjenötsblandningen. Tjäna.

*Vad är pinjenötter?

Har det någonsin fallit dig in? Vad är en pinjenöt egentligen? Det är faktiskt ett frö, som finns inuti de där små punkterna på kottar. Höger? Det är tallens nöt. Det är också därför de kan vara ganska dyra – tänk dig att behöva skörda de små små fröna från tallkottar. Och de skördas vanligtvis för hand, vilket gör det desto mer tidskrävande. Efter att de har skördats måste det andra, inre skalet också tas bort. Kvar är de små, elfenbensfärgade, långsträckta fröna som har en söt, smörig smak. De rostas ofta för att få fram mer smak.

Servering: 1 serveringKalorier: 107 kcalKolhydrater: 8 gProtein: 4 gFett: 7 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 2 gNatrium: 296 mgKalium: 232 mgFiber: 3 gSocker: 4 gVitamin A: 1025 IUC-vitamin: 52 mgKalcium: 49 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2019 America’s Test Kitchen. Foto © 2019 Amerikas testkök. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet på sockerärter med fänkål och pinjenötter är en av de där enkla sidorätterna som verkligen lyfter fram säsongens grönsaker. Jag kan faktiskt se att detta är en läcker ingrediensblandning för sauterad sparris, broccoli, snöärtor eller till och med skivad zucchini. Snäppärtorna var fortfarande lite krispiga men möra vilket är underbart, och den dukkah-liknande blandningen lade till extra krispigt samt en smakrik smak som var härlig.

Det här är inte ditt typiska recept på sockerärter! Dessa sockerärter med fänkål och pinjenötter var gourmetsockerärter packade med så många läckra smaker. De rostade pinjenötterna, fänkålsfröna och det rivna citronskalet gav den här rätten en så djup, jordig, välsmakande smak. De rostade pinjenötterna tillförde en underbar rökig smak och krispig konsistens till denna maträtt.

Jag hade aldrig tänkt att lägga till fänkålsfrön till sockerärter, men det fungerade så bra. Fänkålsfröna tillförde en mild lakritssmak, som i kombination med de rostade pinjenötterna och rivet citronskal gav denna rätt en italiensk smakprofil. De röda paprikaflingorna lade till en subtil antydan av kryddighet. Kombinerade röda paprikaflingor och basilika skapade en thailändsk smakprofil. Det här var en mycket smakrik rätt, som dessutom var förvånansvärt så snabb och enkel att göra. Kan inte vänta med att göra det här receptet igen.

Denna kombination av sockerärter och färsk basilika omfattar hur en sommargrönsak ska smaka! Fräscht, sött, aromatiskt och gott! Jag är alltid på jakt efter nya sätt att förbereda en färsk grönsak. När jag såg det här receptet på sockerärter med fänkål och pinjenötter, var jag övertygad om att prova det eftersom sockerärter är en stapelvara på min lokala sommargårdsmarknad. Jag är inte ett stort fan av fänkål och var lite tveksam till detta tillskott (plus att det var den enda ingrediensen som jag inte hade till hands) Men jag gick och köpte några fänkålsfrön och jag är glad att jag gjorde det. När fröna väl rostats med pinjenötterna och kombinerats med de andra ingredienserna var det ett utsökt aromatiskt tillskott till den dukkaliknande blandningen. Jag skulle föreslå att du gör ihop nöt- och fänkålsblandningen i förväg eftersom du bör koka ärtorna precis innan servering, vilket gör detta till en “lätt peasy” grönsak! Jag skulle tro att denna läckra dukkah-liknande blandning skulle vara ett bra komplement till många färska grönsaker. Det här receptet serverar lätt fyra, var en tumme upp av min man och ett underbart tillbehör till en grillad laxrätt.Source link

Rate this post

Leave a Reply