Detta sugo di pomodoro, är en enkel, autentisk italiensk tomatsås gjord på tomater, lök, vitlök, olivolja och basilika. Idealisk för hektiska veckokvällar samt lätt underhållning. Och eftersom en gryta med denna underbara sås bara kostar cirka 5 USD att göra, är den också budgetvänlig.

Folk samlades runt en gjutjärnspanna på en träskiva med lite spagetti och röd sås.

En röd sås som går ihop med lätthet och gör dig tacksam över att finnas är något vi alla kräver. Detta är det. Enkelt nog för vardagskvällar. Tillräckligt imponerande för att underhålla.–David Leite


Varför våra testare älskade detta

Enkelt, snabbt och gott.” “Elegant i sin enkelhet.” “Det här är inte söndagssåsen, men den är verkligen god.” “Jag arkiverar det här receptet för att göra igen … upprepade gånger.” Det är vad folk säger om detta sugo-recept.

Anteckningar om ingredienser

 • Hela skalade tomater– Smaken på din sugo di pomodoro kommer att vara beroende av kvaliteten på tomaterna du använder. Om du kan hitta San Marzano-tomater rekommenderar vi att du använder dem.
 • Röd paprikaflingor–Dessa är valfria men ger en underbar kryddighet till såsen.
 • Färsk basilika–Vi rekommenderar att du använder färsk basilika för bästa smak i din sås. Men i en nypa kan du ersätta 1 matsked torkad basilika.

Hur man gör detta recept

 1. Fräs löken i olja tills den mjuknat. Tillsätt vitlöken och koka tills den börjar få färg. Rör ner pepparflingorna, om du använder.
 2. Häll i tomaterna och smaka av med salt och peppar. Täck över och låt sjuda tills det reducerats något.
 3. Rör ner basilikabladen.

Vanliga frågor om recept

Hur ska jag servera min sugo?

För en enkel och billig måltid, släng helt enkelt din tomatsås med pasta eller gnocchi och duscha den med parmesanost. För en mer rejäl måltid, lägg till några köttbullar. Du kan också använda denna sås för att göra aubergineparmesan.

Min tomatsås smakar för surt. Hur kan jag fixa det?

Strö i en nypa bakpulver, vilket hjälper till att neutralisera syran. Alternativt hjälper en nypa socker också att balansera smaken.

Hjälpfulla tips

 • Om din färdiga sås är för rinnig, låt puttra utan lock i ytterligare 15 till 20 minuter eller tills den har reducerats till önskad konsistens.
 • Receptet ger tillräckligt med sås för att täcka upp till 1 pund pasta.
 • Överbliven sås kan förvaras i kylen i en försluten behållare i upp till 5 dagar eller frysas i upp till 6 månader. Tina i kylen innan den värms upp igen.
 • Detta recept är lämpligt för glutenfri, mejerifri eller vegansk kost.
Ett barn som äter en skål med kokt pasta med röd sås.

Fler bra recept på tomatsås

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Sugo di Pomodoro ~ Autentisk italiensk tomatsås

Folk samlades runt en gjutjärnspanna på en träskiva med lite spagetti och röd sås.

Denna röda sås, eller sugo di pomodoro, är en enkel, klassisk italiensk tomatsås gjord med tomater, lök, vitlök, olivolja och basilika. Idealisk för hektiska veckokvällar samt lätt underhållning.

Prep 15 min

kock 30 min

Total 45 min

 • Om du föredrar en slät röd sås, häll tomaterna och deras juice i en matberedare eller stick en stavmixer i den öppnade burken och puré tomaterna tills de är jämna. Om du föredrar en röd sås med en tjock konsistens, gör inget med tomaterna än. Vänta istället och bryt upp tomaterna i pannan med en träslev.
 • Värm oljan på medelvärme i en stor kastrull tills den är varm. Tillsätt löken och koka tills den mjuknat, 5 till 6 minuter. Tillsätt vitlöken och koka i 2 till 3 minuter, tills den börjar få färg. Om du föredrar din röda sås med lite kick, tillsätt rödpepparflingorna.

 • Häll i tomaterna och smaka av med salt och svartpeppar. Sänk värmen till medel-låg och låt sjuda, rör om då och då, i cirka 30 minuter, tills såsen reducerats något. (Om du inte puréer tomaterna, använd en träslev för att bryta dem i bitar medan de kokar.)
 • Om såsen fortfarande är lite rinnigare än du föredrar, ta av och låt puttra tills den reducerats till önskad konsistens.

 • Rör ner basilikan och ta kastrullen från värmen. Du har tillräckligt med röd sås för att blanda med ett halvt kilo pasta.

 1. Fixa sur sås–Om din tomatsås smakar för surt, strö över en nypa bakpulver.
 2. Förvaring och frysning –Överbliven sås kan förvaras i kylen i en försluten behållare i upp till 5 dagar eller frysas i upp till 6 månader. Tina i kylen innan den värms upp igen.
 3. Diet-Detta recept är lämpligt för glutenfri, mejerifri eller vegansk kost.

Servering: 1delKalorier: 87kcal (4 %)Kolhydrater: 6g (2 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 7g (11 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gNatrium: 148mg (6 %)Kalium: 219mg (6 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 173IU (3%)C-vitamin: 11mg (13 %)Kalcium: 40mg (4 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply