Dyk ner i en skiva pizzagryta, det är fulländad komfortmat!
Denna maträtt kombinerar pasta med dina favoritpizzapålägg i en pizzasåsinspirerad marinara. Det hela toppas med massor av ost och bakas tills det är brunt och bubbligt.
Förbered den på ett ögonblick för en mättande veckodagsmiddag för en rolig ny variant på pizzakvällen!

En ny familjefavorit
- Detta pizzagrytarecept är ett budgetvänlig publikbehagare.
- I denna familjefavorit möter en suverän pizza vårt favoritrecept för bakad pasta.
- Rejäl, hälsosam och mättandepizzagryta kan anpassas med dina favoritpizzapålägg, allt går!
- Det här receptet kan förberedas i förväg och det värms upp bra för enkla vardagsmat.

Ingredienser i pizzagryta
Pasta – Jag gillar pennepasta men väljer vilken medelstor pasta som helst (som rotini, farfalle eller skal). Hål och åsar tar tag i såsen och den här storleken håller bra vid bakning. Du kan använda kokt spagetti också om det är vad du har till hands.
Sås – En kombination av marinara och pizzasås ger smak och ger detta recept dess signaturpizzasmak! Gör dem hemmagjorda eller använd färdiga från affären.
Kött – Italiensk korv förpackar en punch av smak, mald kalkon Italiensk korv fungerar lika bra. Hoppa inte över pepperoniskivorna (eller kalkonpepperoni) på toppen för en klassisk pizzasmak.
Pizzapålägg – Lägg till massor av mozzarellaost och vad du än älskar på pizza. Prova skivad svamp, paprika, lök eller oliver.
Gör detta till en lågkolhydratpizzagryta genom att ersätta pastan mot rostad blomkål. Läckert enkelt!




Hur man gör pizzagryta
- Koka och låt rinna av pastan.
- Fräs kött med lök och vitlök. Tillsätt vegetabiliska toppings (om du använder) och resterande såsingredienser. Sjud i 5 minuter.
- Blanda pasta med köttsås och bred ut i en ugnsform. Toppa med ost och hälften av pepperoniskivorna och parmesanost.
- Baka (per recept nedan) tills toppen fått färg. Servera varm.

Kan du ta dig framåt?
Sätt ihop pizzagrytan upp till en dag framåt, täck den med plastfolie och förvara den i kylen tills den är klar att gräddas.
Förvaring av pizzagryta
- Förvara resterna i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar och värm upp portionerna i mikron eller på spishällen.
- Frys ned kylda portioner i plastfolie och aluminium i upp till 4 veckor. Frys in en hel ogräddad eller bakad supreme gryta genom att fodra en gryta med bakplåtspapper innan du sätter ihop grytan (detta gör den lätt att ta bort när den är fryst så att formen kan användas någon annanstans).
- Slå in den frysta grytan i plastfolie och aluminiumfolie och frys in den i upp till en månad. Tina i kylen innan gräddning.

Fler ostiga grytor
Älskade din familj denna pizzagryta? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Supreme pizzagryta
Lätt och ostlik pizzagryta är ett utsökt sätt att njuta av pizza alla dagar i veckan!
-
Värm ugnen till 425°F.
-
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i en stor kastrull och låt den rinna av ordentligt.
-
Bryn under tiden den italienska korven i en stor stekpanna med lök och hackad vitlök på medelhög värme. Töm eventuellt överflödigt fett.
-
Lägg till ditt val av pizzapålägg (se anteckningar) och koka i 3-4 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
-
Tillsätt avrunna tomater, oregano, italiensk krydda, pizzasås och marinarasås. Sjud i 5 minuter.
-
Kasta den kokta pastan med såsen och hälften av pepperoniskivorna. Häll blandningen i en smord 9×13 form.
-
Toppa med mozzarella cheddarblandningen, resterande pepperoni och parmesanost.
-
Grädda utan lock i 18 till 22 minuter eller tills osten fått färg.
Toppings:
Om du lägger till grönsaker som behöver tillagas (som svamp eller grön paprika) lägg dem till köttet och koka några minuter innan du lägger till sås.
Pålägg som inte behöver tillagas (som skinka, pepperoni, svarta oliver, kronärtskockor etc) kan läggas till pastasåsen.
Ytterligare pepperoni och toppings kan strö ovanpå med osten för att göra den krispig.
Kalorier: 441 | Kolhydrater: 43g | Protein: 28g | Fett: 18g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 1g | Kolesterol: 66mg | Natrium: 1232mg | Kalium: 744mg | Fiber: 4g | Socker: 8g | Vitamin A: 862IU | C-vitamin: 14mg | Kalcium: 305mg | Järn: 3mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



