Denna svarta böna- och majssallad är en smak av sommar i varje tugga!

En levande blandning av färsk majs, rejäla svarta bönor, saftiga tomater och krispig paprika, allt sammanbundet med en enkel, saftig vinägrett.

Perfekt som BBQ-sida eller en fristående lunch, det är ett recept du kommer tillbaka till hela sommaren.

skål med svarta bönor och majssallad med limefrukter

När råvarorna är färska, lutar jag åt sallader för en stor del av våra måltider. Tänk bortom sallad och prova sallader som är blandningar av grönsaker som min favorit gurktomatsallad.

Denna enkla sallad börjar med grillad majs (eller till och med överbliven kokt majs) som skärs direkt från kolven.

Ingredienser för denna Black Bean Corn Salad

Majskorn: Stjärnan i denna rätt, färska majskärnor tillför en naturlig sötma och krispigt. Om färsk majs inte är tillgänglig, använd konserverad eller fryst. För att ta det till nästa nivå, grilla majskolven för en extra smakhöjning.

Svarta bönor: Svarta bönor ger en proteinpunch och kommer att fylla dig. Ersätt gärna med andra bönor, som njurbönor, pintobönor eller black eyed peas (Cowboy Caviar-stil), om så önskas.

Körsbärstomater, paprika och rödlök: Dessa livfulla grönsaker ger färg, krispigt och fräschör. Medan körsbärstomater är bra, kommer alla mogna tomater att fungera. När det gäller paprika, använd vilken färg du har till hands; orange eller röd paprika är sötare än grön paprika. Rödlök kan bytas ut mot mildare salladslök om så önskas.

Koriander och Cotija ost: Färsk koriander ger en örtig fräschör, men byt ut persilja om koriander inte är din grej. Cotija ost ger en salt ton och den kan ersättas med fetaost.

Klä på sig: En enkel blandning av olivolja, limejuice, chilipulver och spiskummin, den här dressingen är saftig med en hint av krydda. Citronsaft eller vinäger kan ersätta limejuice om det behövs.

ingredienser för att göra svarta bönor och majssallad i en skål

Hur man gör sallad med svarta bönor och majs

Majs- och svartbönsallad är en enkel process. Det är så enkelt som 1, 2, 3!

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
  2. Förbered grönsakerna och blanda alla ingredienser i en stor skål.
  3. Kyl i cirka en timme.

Strö över hackad persilja eller korianderblad och en skiva avokado eller två om du vill och servera färsk.

Svarta bönor majssallad i en skål med en sked

Att lagra rester

  • Tomater, särskilt efter att de har styckats, har en tendens att bli mosiga i kylen. Om du ska servera det här receptet under några dagar, lägg till färska tomater till varje portion.
  • Rester av detta recept fryser inte bra.

Så många sommarsallader!

Tyckte du om denna svarta böna- och majssallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

skål med svarta bönor och majssallad med limefrukter

5 från 42 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Svarta bönor och majssallad

Denna mexikanskinspirerade svarta böna- och majssallad är ett lätt sommarrecept fullt av färska grönsaker!

Förberedelsedags 20 minuter

Chill Time 1 timme

Total tid 1 timme 20 minuter

  • I en liten skål, vispa olja, limejuice, chilipulver, spiskummin, salt och peppar tills det blandas. Avsätta.

  • I en stor blandningsskål, kombinera majs, bönor, tomater, paprika och lök i en medelstor skål.

  • Häll dressingen över salladen och blanda ihop. Smaksätt rikligt med salt & peppar. Kyl i minst 1 timme.

  • Toppa med fetaost och ytterligare koriander om så önskas.

För lite värme, tillsätt 1 fint tärnad jalapeño.
Beroende på storleken på din lime kan du ha lite mer eller mindre juice, det är okej!
Servera detta över grillad kyckling eller fisk eller njut av det som dipp till tortillachips.
Förvara överbliven bönsallad i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar. Rör om igen innan servering.

Kalorier: 275 | Kolhydrater: 38g | Protein: 8g | Fett: 12g | Mättat fett: 2g | Natrium: 241mg | Kalium: 495mg | Fiber: 8g | Socker: 7g | Vitamin A: 985IU | C-vitamin: 52,6mg | Kalcium: 30mg | Järn: 2.3mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Lunch, sallad
Kök Mexikansk
skål med svarta bönor och majssallad med tomater och skrivande
Svarta bönor och majssallad med tomater och skrivande
närbild av svarta bönor och majssallad med skrift
pläterad svarta bönor och majs sallad med skrift



Source link

Rate this post

Leave a Reply