Svartögd ärtsallad kombinerar högar och högar av hälsosamma grönsaker med krämiga svartögda ärtor, jalapeños, avokado, koriander och lite sötma från agavesirap. Det är underbart östat över nachos, på en kulle av quinoa eller bara i en stor skål.

Svartögd ärtsallad i en stor oval skål, på en blå och vit rutig duk, bredvid en träslev.

Anpassad från Nadira Jenkins-El | Vegansk själsmat | Rockridge Press, 2020

Soul food får en dålig rap eftersom den vanligtvis är fylld med ohälsosamma ingredienser som smör, socker och kött och kan använda ohälsosamma preparat som fritering. Att skapa vegansk soulfood var viktigt för mig för att bevisa för mig själv att jag fortfarande kunde ha all min favoritmat. Att kunna forska och leka med så många spännande och nya (för mig) växtbaserade ingredienser har öppnat en ny dörr för kreativitet i köket. Mina rätter och recept är speciellt utformade för att hylla klassiska soulfood basvaror samtidigt som de använder hälsosammare ingredienser och matlagningstekniker och utan att kompromissa med de utsökta smakerna av traditionell soulfood.— Nadira Jenkins-El



Source link

Rate this post

Leave a Reply