Hur man gör den bästa gurksalladen med en söt och syrlig dressing gjord av vinäger, lite socker och dijonsenap. Hoppa till Receptet på Tangy Cucumber Salad eller läs vidare för att se hur vi gör det.

Syrig gurksallad

Fler enkla sallader: Vi älskar den här gröna bönsalladen med krispiga schalottenlök eller den här krämiga gurksalladen med dill!

Med några enkla knep kan du göra den bästa, mest smakrika gurksalladen. Det är otroligt hur stor skillnad de gör.

Hur man gör den bästa gurksalladen

Hemligheten med detta recept på gurksallad är att salta gurkorna. Saltet gör att gurkorna smakar bättre och blir av med överflödigt vatten, vilket kan späda ut dressingen.

Hur man gör den bästa gurksalladen

Du förstår, gurkor är mest gjorda av vatten. Genom att salta dem drar vi ut överflödigt vatten innan vi slänger med dressingen. Vi har gjort detta i andra recept — minns du vår majonnäsfria coleslawsallad och denna krämiga gurksallad gjord på grekisk yoghurt?

Att salta gurkorna gör dressingen smakrik, inte urvattnad. Det gör också att gurkorna smakar mer som gurka. Det intensifierar deras smak. Saltningsprocessen tar cirka 30 minuter och är väl värt det.

Så här gör vi: Skiva gurkor i tunna mynt – vi använder vår mandolinskärare, men en kniv fungerar också. Kasta gurkmynten med salt och låt dem sedan sitta i ett durkslag – vi lägger våra i diskhon – i 30 minuter.

Salta gurkorna

Efter 30 minuter sköljer du gurkorna med kallt vatten. Sköljning tar bort eventuellt överflödigt salt så att salladen inte blir för salt. Till sist, krama dem torra genom att lägga dem i en ren disktrasa och klämma.

Skölj och pressa sedan gurkorna torra

När du har saltat, sköljt och pressat gurka är det dags att göra salladen. Dressingen är enkel och gjord med vinäger, senap och lite socker för balans. För att avsluta, lägg till en näve skivad rödlök. Lätt! Du kan njuta av salladen direkt, men den blir bättre efter en timme i kylen.

Fler enkla salladsrecept

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat juni 2013. Sedan vi lade upp detta 2013 har vi anpassat receptet för att vara tydligare. – Adam och Joanne

Syrig gurksallad

 • PREP
 • TOTAL

Hemligheten med denna sallad är att salta gurkorna. Efter att ha skivat dem tunt saltar vi generöst och låter dem stå i 30 minuter. När de sitter blir gurkorna ännu mer “gurkiga” och släpper ut extra fukt, som om den inte tas bort skulle göra dressingen vattnig. Sedan kastas de med en enkel dressing och får marinera minst 1 timme, men inte mer än en dag. Salladen tar lite extra tid med saltning och marinering, men din praktiska tid är minimal.

Den inaktiva tiden för detta recept är 1 1/2 timme. Vi gillar att skiva gurkorna tunt (1/16-tum eller 1,5 mm) för detta. Efter att ha gjort salladen är gurkorna knapriga, men lite floppiga. Om du vill att gurkorna ska vara mer rejäla, skiva dem tjockare.

Ger cirka 4 portioner

Du kommer behöva

2 heta hus eller kärnfria gurkor (ca 1 1/2 pund)

Kosher salt

2 till 3 teskedar strösocker, beroende på hur söt du gillar salladen

1/4 kopp (60 ml) cidervinäger eller destillerad vit vinäger

2 tsk dijonsenap

1 medelstor rödlök, tunt skivad

Vägbeskrivning

  Skiva gurkor tunt, blanda med två teskedar salt och lägg sedan till ett durkslag över diskbänken eller skålen. Låt sitta i 30 minuter.

  Skölj gurkor med kallt vatten och pressa sedan ur överflödigt vatten. (För att göra detta enkelt lägger vi till gurkorna i en ren diskhandduk och binder sedan ihop och pressar).

  I en stor skål, vispa ihop två teskedar socker, vinäger och senap. Smaka av och tillsätt sedan den extra teskeden socker om det behövs. Tillsätt gurka och rödlök och blanda sedan. Kyl salladen minst 1 timme och upp till ett dygn före servering.

Adam och Joannes tips

 • Fröfria gurkor: Du hittar ofta fröfria gurkor som säljs inlindade i plast. De har tunnare skal och är lite sötare än vanliga gurkor. Andra namn inkluderar engelsk gurka och växthusgurka. Om du inte hittar dem, använd vanliga gurkor och använd en sked för att ösa ur fröna innan du skivar dem.
 • Variation – Tillsätt sallad: Efter att du har marinerat gurkorna kommer du att märka att en hel del vätska sitter i botten av skålen. Om du vill, överför lite av vätskan till en liten skål och vispa sedan i 2 till 4 matskedar olivolja, gör en salladsdressing. Riv sedan upp salladsblad, släng med dressing och servera gurka ovanpå.
 • Vi gillar gurkorna tunt skivade. Du har två val när du skär – använd en vass kniv eller använd en mandolinskärare. Om du har det, gör mandolinen underverk med att få saker att gå snabbt. Om du använder en mandolin, köp dig en kevlarhandske för säkerhets skull.
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA Supertracker receptkalkylator för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1/4 av receptet / Kalorier 45 / Protein 1 g / Kolhydrat 9 g / Kostfiber 2 g / Totalt socker 6 g / Totalt fett 0 g / Mättat fett 0 g / Kolesterol 0 mg

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply