Vi älskar detta enkla quinoaskålrecept med fluffig quinoa, grönsaker, grönsaker, kanderade nötter och fetaost. Lägg till vår fem minuter långa citronvitlökstahinidressing så smakar det fantastiskt. Hoppa till receptet Tahini Lemon Quinoa Bowl

Inte tråkiga Quinoaskålar

Denna hälsosamma och näringsrika quinoaskål har hamnat på vår återkommande lista. Vi älskar hur snabbt och enkelt det är att göra, och jag kan inte få nog av den där citrontahinidressingen! Här är några knep för att göra de bästa quinoaskålarna hemma:

Börja med fluffig quinoa! Följ vårt snabba recept för att laga quinoa hemma. Med vårt recept har du garanterat fluffig quinoa redo till denna skål. Bonus, den håller en bra stund i kylen (6 till 7 dagar).

Kasta quinoan med lite dressing innan du lägger den i skålen. Jag tycker att vanlig quinoa är intetsägande och lite bitter. Det är därför jag alltid slänger den med en smakrik sås. I det här fallet, innan jag bygger mina skålar, slänger jag quinoan med lite av citrontahinidressingen. Jag ringlar fortfarande mer ovanpå skålen, men jag ser till att min quinoa är väl kryddad först.

Quinoaskål med tahinidressing

Använd en mängd olika färger och texturer. Du kan se från våra bilder att vi kombinerar en mängd olika texturer. Quinoa är mjuk, så se till att du lägger till lite crunch. På våra bilder uppnår vi crunch från gurkor och nötter. Jag älskar också att lägga till något krämigt. I dessa skålar har vi en krämig dressing och lite fetaost. Om du vill behålla dessa veganska, låt osten vara ute, men prova några tärningar tofu istället.

Prova detta: Här är vårt bakade tofurecept. Den är krispig på utsidan och krämig på insidan. Det skulle vara perfekt att lägga till dessa quinoaskålar!

Använd en smakrik dressing. Jag är partisk när det kommer till salladsdressingen. Jag älskar denna citron vitlök tahini dressing. Den ligger i mitt kylskåp just nu. Det är mjölkfritt, krämigt och smakar fantastiskt. Här är några fler alternativ som skulle vara förtjusande:

Quinoaskål med fetaost och tahini

Fler enkla Quinoa recept

Tahini citronquinoaskålar

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Vi älskar dessa enkla quinoaskålar med fluffig quinoa, grönsaker, grönsaker, kanderade nötter och fetaost. För en vegansk version, utelämna fetaosten eller ersätt den med tärnad eller bakad tofu.

Gör 2 portioner

Du kommer behöva

Quinoaskålar

1 kopp kokt quinoa

1/4 kopp citron vitlök tahini dressing, plus mer efter smak

2 dl babysalladsgrönsaker

Hälften av en stor tunnskallig gurka, skivad

1 dl halverade körsbärstomater

2 uns fetaost, i tärningar

1/2 kopp kanderade cashewnötter eller rostade nötter, recept på kanderade cashewnötter nedan

Lönn kanderade cashewnötter

1 kopp (85 gram) cashewnötter

2 matskedar ren lönnsirap

Nyp mald kanel

Nyp cayennepeppar

Nyp fint havssalt

Vägbeskrivning

 • Gör kanderade cashewnötter
 • Värm en bred stekpanna på medelvärme och tillsätt sedan cashewnötterna, lönnsirap, nypa kanel och nypa cayenne. Rör om nötterna runt pannan i 2 till 3 minuter eller tills de är lätt rostade och lönnsirapen börjar fastna på dem.

  Skjut nötterna på en plåt eller en bit bakplåtspapper och strö sedan över en nypa salt. Låt nötterna svalna. Om några nötter har fastnat, bryt försiktigt isär dem.

  Förvara kylda kanderade nötter i en lufttät behållare. De håller i rumstemperatur i en vecka, i kylen i några veckor och i frysen i en månad, om inte längre.

  • Bygg Quinoaskålar
  • Gör en bädd av babysallatgrönt i botten av två salladsskålar.

   Rör ner två matskedar av citronvitlökstahinidressingen i den kokta quinoan och dela sedan mellan skålarna.

   Strö ut gurkskivorna, halverade körsbärstomater, tärningar av fetaost och en näve kanderade cashewnötter ovanpå.

   Krydda lätt med salt och peppar och ringla sedan över resten av dressingen.

Adam och Joannes tips

 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 skål (recept ger 2) / Kalorier 600 / Totalt fett 30,2g / Mättat fett 8g / Kolesterol 25,3mg / Natrium 592,8mg / Kolhydrat 69,2g / Kostfiber 7g / Totalt socker 16,4g / Protein 20,2g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher





Source link

Rate this post

Leave a Reply